woensdag, januari 19, 2022
spot_img
HomeFeaturesMaandtipsHouse en techno in november: de maandtips van Casper Gout

House en techno in november: de maandtips van Casper Gout

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout is onze specialist op het gebied van house en (hard)techno. Hieronder lees je zijn tips voor november 2021.

Amelie Lens in Koelhuis Eindhoven

vrijdag 5 november

Op de eerste vrijdag van deze herfstmaand komt Amelie Lens het Eindhovense Koelhuis flink opwarmen. De Vlaamse powerhouse heeft een reputatie als het op het slopen van warehouses aankomt. Dat zal tijdens haar komende bezoek aan Eindhoven niet anders zijn.

Het Koelhuis heeft voor voldoende ondersteunend sloopmateriaal gezorgd. Vanuit Amsterdam komen Elisa Batti en Ici Sans Merci naar het zuiden afgereisd. Ici Sans Merci is de programmeur van Radion en regular in veel Amsterdamse clubs. Hij weet als geen ander wanneer welke plaat op te leggen. Elisa Batti is head honcho van het label Immaterial Archives, waar al vele grote undergroundnamen hun muziek op tentoonstelde.

Er is ook support van Eindhovense bodem: Delano Legito. Hij moest onlangs zijn eigen evenement De Missie naar een later moment verzetten, maar gelukkig heeft zijn weekend nog dit hoogtepunt. Bij de opening van Het Koelhuis liet hij al zien hoe het er down south aan toe gaat. Dat doet hij tijdens deze editie ongetwijfeld dunnetjes over.

- Advertisement -

Bekijk het event hier!

DVS1 in Perron

zaterdag 13 november

DVS1 in een donkere kelder. Need I say more? Voor degenen die onbekend zijn met de grote DVS1, een korte toelichting. DVS1 is een van de grootse undergroundacts aller tijden. De Amerikaan is een groot kenner en liefhebber van de wereldwijde undegroundscene. Hij staat bekend om zijn energieke sets die hij vaak met 4 decks tegelijk speelt.

De eerste keer dat ik kennismaakte met DVS1, was tijdens een speurtocht door de volledige discografie van Ben Klocks label Klockworks. Daarop releasete ook DVS1 prachtige technoplaten. Toen ik wat meer onderzoek deed naar deze grootheid, stuitte ik op zijn set op Katharsis 2017 van Reaktor Events. Het was de eerste keer dat ik zulke techno hoorde, maar vanaf dat moment heeft het mij nooit meer losgelaten.

Op 13 november strijkt deze legende dus neer in de Rotterdamse techobunker Perron. Samen met het Amsterdamse talent MARRØN ziet het ernaar uit een avond vol diepe grooves te worden. Een avond voor de echte liefhebber!

Bekijk het event hier!

Herfstdrift Festival

vrijdag 26 + zaterdag 27 november

Het kon vorig jaar niet doorgaan, maar deze Nijmeegse viering van elektronische muziek staat komende maand eindelijk weer op het programma. Drift is sinds de oprichting in 2002 uitgegroeid tot een waar begrip in de Nederlandse scene. Het Vasimterrein in Nijmegen verandert gedurende twee dagen in een warm dancebad met voor ieder wat wils.

Ook op het gebied van house en techno is het deze editie weer smullen. Je kan bijvoorbeeld genieten van ontzettende vibey dansplaatjes van Konduku. De Vlaamse maestro Peter van Hoesen gaat in de b2b met connaisseur DJ Nobu. En voor de echte technosoldaten speelt SPFDJ — die overigens Nijmegen laatst al wakker schudde met haar set op Planet Rose — een rammelende technoset. En dan moeten we de zaterdag nog behandelen!

Op zaterdag kun je losgaan op een b2b tussen legendes DJ Bone en Ben Sims (twee ware pioniers). Voor wie geen zin heeft in techno: dompel jezelf onder in de diepe elektronica van Oceanic of laat je verrassen door de mysterieuze house- en discoplaten van Orpheu The Wizard. En nog een laatste tip voor de fijnproevers dan: The Advent, nog zo’n legende, speelt een electroset — helemaal live!

Bekijk het event hier!

Dax J b2b Kobosil (All Night Long) – Reaktor

zaterdag 27 november

Nog zo’n event dat lang op zich moest laten wachten. Reaktor kondigde deze clash tussen twee titanen van de moderne technoscene al vroeg in 2020 aan. Het event werd verplaatst, nog eens verplaatst en tot overmaat van ramp moest de organisatie (Reaktor Events) ook nog op zoek naar een nieuwe locatie. De thuisbasis van Reaktor, Warehouse Elementenstraat, is door ID&T voor nog onbepaalde tijd omgetoverd tot immersive experience. De nieuwe locatie is gelukkig minstens net zo gaaf als de vertrouwde Elementenstraat. De allnighter tussen Dax J en Kobosil vindt plaats in de thuisbasis van het Groningse Paradigm.

Toen Reaktor het evenement aankondigde, zou het voor het eerst zijn dat de twee headliners een b2b zouden draaien. Ondertussen hebben we al een fijn voorproefje gehad, maar 8 uur samen draaien? Dat moet haast wel van een buitenaards niveau zijn! Zowel Dax J als Kobosil hebben wat supportacts meegenomen. In de tweede zaal kun je de b2b even uitstappen om van o.a. VTSS, Somewhen en Stranger te gaan genieten.

Bekijk het event hier!


Meer house en techno

Zie voor meer content over house en techno de eerdere maandtips en de releaserubrieken.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

ESNS festival en conferentie; een lichtpuntje in een ‘eventloze’ tijd

Het Europese showcasefestival en de conferentie Eurosonic Noorderslag (ESNS) vindt volledig online plaats van 19 tot en met 22...