zaterdag, februari 24, 2024

House en techno in oktober 2022: deze highlights mag jij niet missen

-

Home » Features » Maandtips » House en techno in oktober 2022: deze highlights mag jij niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout weet daarbij alles van (hard)techno én house. Hieronder zijn persoonlijke house en techno tips in oktober 2022.

Frenzy x Volt

Zaterdag 1 oktober – RADION, Amsterdam

Het ziet er ontzettend gelikt uit, die artwork van Frenzy en Volt. De mannen van Frenzy hebben stappen gemaakt sinds hun laatste editie in RADION. Afgelopen zomer gaven ze een knalfuif in de courtyard van Lofi en die trend zetten ze tijdens het clubseizoen gewoon door.

Voor de samenwerking met het Engelse Volt zijn kosten noch moeite gespaard om ervoor te zorgen dat je de hele nacht door kan grooven. De line-up is een lekkere blend van al het goeds uit de techno scene, zowel nationaal als internationaal. Zelf kijk ik het meest uit naar het debuut van de collab tussen Slin en Chontane: Sane. Beide heren zijn vinylvirtuozen, dus die b2b móét een masterclass worden.

Check het event hier!


De Unie

Zaterdag 8 oktober – 013, Tilburg

Techno in Tilburg! Dat is altijd goed, maar in dit feestje heb ik nog net wat meer zin dan anders. Waarom? Ik zou vorig jaar met een grote groep vrienden gaan, maar helaas werd De Unie toen gecanceld. Dit jaar gaat het alsnog door en gaan mijn vrienden en ik alsnog een kijkje nemen.

In twee zalen kun je genieten van aan de ene kant wat diepere sounds en aan de andere kant wat hardere geluiden. Zelf zal ik het meest in de ‘harde’ zaal te vinden zijn, maar ik wil toch zeker Joris Voorn tippen. Die man is zo dynamisch in zijn sound, dat je nooit precies weet wat je kan verwachten. Wat het ook wordt: altijd het luisteren waard!

Check het event hier!


Kromanti – ADE

Woensdag 19 oktober – RADION, Amsterdam

Een mooie showcase van een agency waar de groove centraal staat: Kromanti. ADE komt er weer aan, dus dansen op een woensdag kan gewoon. Mocht je met ADE vroeg willen pieken, ga dan zeker hier even langs.

De line-up is echt rijkelijk gevuld met top DJ’s, dus het gaat lastig worden om stil te blijven staan. Ik zag Ignez tijdens ADE 2021 al draaien in Radion. Dat zou ik met liefde nog eens overdoen. Dat kan gelukkig bij Kromanti ADE. Verder op de line-up: Cybersex, Flits en TWR72!

Check het event hier!


Thuishaven: Life & Death

Vrijdag 21 oktober – Thuishaven, Amsterdam

Even geen techno, maar wat mildere geluiden. Life & Death op ADE is een terugkerend succes. Ik verwacht dan ook dat de dag- en nachtprogrammering weer van hoge kwaliteit zal zijn. En er is zo veel te beleven!

Hunee, de grootheid, komt even hallo zeggen. Gerd Janson? Ja, dat wordt natuurlijk disco deluxe. Wat te denken van de heetste house-act van het moment? Kamma & Massalo, altijd euforie als die twee achter de draaitafel staan. Wie je écht moet checken daar, is Carista. Ik word altijd intens vrolijk. De trackselectie is altijd perfect en dan lacht ze er ook nog zo lief bij! Echt een femme fatale, in de meest positieve zin van de term.

Check het event hier!


Meer maandtips?

Benieuwd naar de andere onmisbare highlights voor oktober 2022? Check dan alle Maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...