donderdag, oktober 5, 2023

House & techno tips in juni 2022: deze highlights mag jij niet missen

-

Home » Features » Maandtips » House & techno tips in juni 2022: deze highlights mag jij niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout weet daarbij alles van (hard)techno én house. Hieronder zijn persoonlijke house & techno tips in juni 2022.

DAYCARE x Vulged

4 juni – BRET, Amsterdam

De zomer kruipt steeds dichterbij en dus staat voor mij de maand juni dan ook in het teken van zomerse sounds. Veel zomerser dan BRET ga je het niet krijgen, dus deze eerste tip is een aanrader deluxe! Daycare heeft de mannen van Vulged uitgenodigd om een event in de rode containers te hosten. De line-up is er eentje om van te smullen!

Behalve een lading aan talent van eigen bodem (AMORAL, Beste Hira en Lasse, bijvoorbeeld), heeft Vulged twee fantastische headliners weten te strikken. VIL maakte op de vorige Daycare invites, met stranger, al de blits en deze editie is de Portugees er wéér bij. De andere headliner is het duo Blasha & Allatt. De Britse ladies gaan al een tijdje mee en knallen de ene vinylklapper na de andere op de Technics. Stel je voor… deze sounds, zonnig weer en een kolkende BRET: succes gegarandeerd.

Check het event hier!


House The Vibe I Ed.10

11 juni – Ketelhuis, Eindhoven

Op 11 juni vindt het  EMOVES Urban Culture Festival plaats in Eindhoven. Wanneer de avond valt, kun je in twee etappes genieten van housey vibes op het Ketelhuisplein. Juist, bij House The Vibe, dus. Het blijft niet enkel bij house. Er is meer! House The Vibe brengt je tijdens deze nacht in vervoering met verschillende dansoptredens en video screenings.

De line-up? Tuurlijk, veel lokale namen zoals Lowie & Annebel, Jaleysa en Vir The Sir. Het buitenland is op deze editie minstens net zo sterk vertegenwoordigd! Vanuit het zonnige Barcelona komt Marina JazzBetween — zoals haar naam doet vermoeden — de dansvloer opwarmen met jazzy house en heerlijke breaks. Vanuit Frankrijk treed NeueGrafik op. Hij zal een breed spectrum aan houseklanken tentoonstellen: jazz, hiphop, Afrikaanse sounds, Britse grime… The list goes on and on. Heerlijk zo’n obscure parel in het zuiden.

Check het event hier!


Antidote

18 juni – Radion, Amsterdam

Het wordt pas de derde editie, maar ANTIDOTE is here to stay. De organisatie is nog jong. Hun sound past echter perfect in het moderne technolandschap. Snel, groovy en met een lekker dik oldschool-randje. Net voor het officiële begin van de zomer kun je in Radion alvast je zomer aftrappen.

De Nederlandse techno scene bruist. Het is daarom geen verrassing dat JSPRV35 en Vromo — vrienden van de organisatie, overigens — een b2b zullen draaien. Gelukkig denkt Antidote over de grens. De Spaanse hypno grooves van Alexandre Laeddis en de Colombiaanse sambatechno van de Colombiaanse RUIZ OSC1 knallen in Radion gewoon door de speakers. De mooiste act op de line-up? De b2b van Mats en VSSR. Ik kan er heel veel over vertellen, maar het komt beter over als je het in de woorden van de boys zelf leest. Check de instapost hieronder.

Check het event hier!


Holland Festival x Lofi

24 juni – Lofi, Amsterdam

Lofi is pas kort open, maar nu al een geliefde underground hotspot in Amsterdam. Middenin Sloterdijk geniet je elk weekend de beste elektronica. Soms overdag, soms ’s nachts, maar altijd kwaliteit. In het laatste weekend van juni, werkt Lofi samen met Holland Festival, het Berlijnse CTM en Oegandese Nyege Nyege. Wat dat inhoudt? Een viering van muziek en cultuur.

De line-up laat zich dan ook moeilijk omschrijven. Het woord dat bij mij omhoog kwam was uitdagend. Zo zul je zelf niet verzonnen hebben dat de Indonesische Gabber Modus Operandi en Wahono samen zouden werken met Nakibembe uit Oeganda. Ja, wel dus! Dat is een blend die enorm prikkelend zal werken. Voor het minder avontuurlijke type is er ook voldoende te beleven. Helena Hauff en Parrish Smith sluiten de dag (of nacht) af. Hoe dan ook, enkel kwaliteit!

Check het event hier!


Meer maandtips?

Benieuwd naar de andere onmisbare highlights voor juni 2022? Check dan alle Maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...