zaterdag, september 30, 2023

House & techno tips voor mei 2022: de highlights van deze maand

-

Home » Features » Maandtips » House & techno tips voor mei 2022: de highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout weet daarbij alles van (hard)techno én house. Hieronder zijn persoonlijke house & techno tips voor mei 2022.

575 invites DJ Assault

14 mei – Subbar, Eindhoven

Toen ik dit event online zag verschijnen, kon ik mijn ogen amper geloven: de godfather van Ghetto House komt naar Eindhoven! Ghetto House is echt een apart genre. Net als techno komt het genre uit Detroit, maar ghettosounds zijn zo uniek! Ik zou het genre omschrijven als een sexy blend van techno, electro, house en hiphop. Kenmerkend voor Ghetto House: vulgaire lyrics. En dan bedoel ik écht vulgair, ordinair zelfs. “Face down, ass up”, dat soort dingen. Je kent het wel.

Maar het kan nog erger. Assault is een van Ghetto House meest beruchte artiesten. Hoe kan het ook anders. Zijn grootste hit Ass-N-Titties is allesbehalve geschikt voor de radio. “If you a freaky dancin’ ho, keep shakin’ that shit. Let’s see how you shake it on top of my dick.”

Beter kan ik het niet uitleggen, maar om je een idee te geven van hoe DJ Assault de kelder van Subbar muzikaal gaat bevuilen, luister naar zijn set op Lente Kabinet (2018).

Check het event hier!


Diffracted #002

20 mei – PKHS, Tilburg

Vanuit het niets was daar ineens een gloednieuw concept in Tilburg. Diffracted houdt huis in PKHS en pusht daar een hele toffe groovy sound. De eerste editie in februari was een succes: onder andere veteraan Dimi Angélis en Thoms Traxx (Orphic) stonden op de line-up.

Voor de tweede editie, heeft Diffracted twee zalen tot zijn beschikking. Deze keer staat er wat minder starpower, maar juist meer talent op de line-up. Neem bijvoorbeeld MOES uit Breda en Minimal Default uit Amersfoort: homegrown dj’s die maximaal kunnen grooven.

Check het event hier!


Intercell Outdoor – Summer Opening

26 mei – De Binnenplaats, Amsterdam

Op de echte zomer is het nog ruim een maand wachten, maar een goed voorproefje? Dat krijg je bij Intercell Outdoor. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar de set die KI/KI op de eerste editie van het event draaide houdt er ondertussen een legendarische status op na (1,3 miljoen+ views!).

Op Hemelvaartsdag keert Intercell Outdoor terug op De Binnenplaats. MCR-T is een enigma, die zijn dj-sets net wat meer kleur geeft door zijn eigen lyrics door zijn tracks mee te zingen/rappen. Van kneiterharde electro naar een ghetto-infused technoplaat: immer een verrassing. Datzelfde geldt voor CEM en DJ Spit. Beide heren hebben er een handje van om je midden in een set in het diepe te gooien. Sta je net lekker te grooven, krijg je ineens een lijpe dubstep-plaat om je oren. Hoe diep ze in deze b2b gaan? Daar kun je enkel over fantaseren.

Zekerheidjes zijn er ook: steady grooves uit Eindhoven door De Missie-frontman Delano Legito en zomerse Rainbow Road-trance van Narciss. Laten we hopen dat de zon schijnt zodat we ons allemaal Jezus kunnen wanen: the music wil take you high!

KI/KI’s closing kun je alvast bekijken om op te warmen!

Check het event hier!


Cynthia Spiering – All Night Long

28 mei – Club Basis, Utrecht

Mag ik dit al zeggen? Geen idee, maar ik doe het toch. Het zijn ten slotte mijn tips: Cynthia Spiering hoort in het rijtje Charlotte de Witte, Nina Kraviz en Amelie Lens méér dan thuis. De Rotterdamse staat elke week wel ergens anders te rammen. Dat doet ze als de beste.

Het weekend na Hemelvaart is een belangrijk weekend voor Cynthia: op vrijdag host ze de tweede editie van haar eigen Courtoisy event in NOW&WOW, Rotterdam. Amper meer dan twaalf uur later begint ze aan haar eerste all-nighter in Club Basis, Utrecht!

De hele nacht lang neemt deze powervrouw je bij de hand en neemt ze je op reis langs allerlei tempo’s, genres en platen. Het eindstation is al bekend: de laatste twee uurtjes is het gabberen geblazen. Onlangs sloot Cynthia op Verknipt af met een Rotterdam Hardcore-set. Dat smaakte naar meer, dus in Basis doet ze daar nog een schepje bovenop.

Check het event hier!


Meer maandtips?

Benieuwd naar de andere onmisbare highlights voor mei 2022? Check dan alle Maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...