zaterdag, september 30, 2023

House & technotips in juli 2022: deze highlights mag jij niet missen

-

Home » Features » Maandtips » House & technotips in juli 2022: deze highlights mag jij niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout weet daarbij alles van (hard)techno én house. Hieronder zijn persoonlijke house & technotips in juli 2022.

Er is deze maand zo ontzettend veel te doen. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Welke evenementen laat ik achterwege? Wat noem ik wel? En vooral waarom? Uiteindelijk is mijn keuze op deze vier events gevallen, maar snuffel zelf lekker rond in het festivallandschap: er is in juli immers genoeg te doen!

RADION presents: Artdictive

16 juli – Radion, Amsterdam

House & technotips in juli 2022

Talent verdient een podium. Dat moeten ze bij RADION ook gedacht hebben toen ze het programma voor juli samenstelde. Drie weken op rij biedt de nachtclub lokale Amsterdamse agencies of platformen een plek waar ze hun identiteit mogen showcasen. Uit de drie showcases sprak die van Artdictive mij het meest aan.

Artdictive is een concept van Dominika Karaszewska (aka DMNK) en Floor de Roos. Er waren te weinig vrouwen op techno line-ups te vinden. Daar moest verandering in komen, dus namen de ladies het heft in eigen handen. Artdictive heeft er ondertussen al een tweetal feesten opzitten. Bij de eerste editie was ik aanwezig en dat was super vet. Dat vrouwen kunnen draaien, wist ik natuurlijk allang. Dat ze feesten kunnen organiseren, wist ik ook. Toch werd ik verrast door het feest, op een positieve manier. De sfeer, het publiek en de muziek; het klopte!

Het is daarom niet voor niets dat ik Artdictive eruit pik voor mijn eerste tip. In RADION kun je genieten van een aantal powervrouwen met heel fijne techno. Founders DMNK en Floor de Roos draaien uiteraard zelf, vanuit Nijmegen brengen Locus Error en OZUM het nodige geweld mee, maar ook het zonnige zuiden wordt gerepresent op Artdictive door Lanckfeld en SHE/HER! Voor een voorbeeld van de sound van Artdictive, check hieronder de set van SHE/HER.

Check het event hier!

DVS1, Juan Sanchez & Alejandro Franco

29 juli – Shelter, Amsterdam

House & technotips in juli 2022

Ik krijg maar geen genoeg van DVS1. Zijn sets zijn zo bizar goed. Dat wil je telkens weer opnieuw horen, zien, voelen en beleven. Eind deze maand komt de grootmeester naar Shelter om de club op zijn grondvesten te laten schudden. Dat doet hij helemaal in zijn eentje: Format-labelbaas Juan Sanchez en Alejandro Franco helpen een handje.

DVS1 is een legende, niet alleen muzikaal. Onlangs richtte hij het platform Aslice op. Met dat platform wilt hij een eerlijker financieel ecosysteem voor producers creëren. Als je als DJ je setlist in Aslice zet, krijgen de artiesten van wie je de muziek hebt gedraaid daar voor uitbetaald. Je hoeft als artiest maar een klein deel van je fee af te staan en je helpt er een heleboel producers mee. Zo’n mooi concept, alleen daarom al is DVS1 een van de besten ooit. Reden dus om dat te gaan checken!

Check het event hier!

Vault Sessions Marathon

29 juli t/m 1 augustus – BRET, Amsterdam

House & technotips in juli 2022

Zomer. Bier. Een paar planten. Een hoop mensen die er zin in hebben. Muziek. Meer is het eigenlijk niet, zo’n marathon in BRET. Toch is het bijzonder hoe vet die marathons elke keer weer zijn, in al hun simpelheid. De leukste edities zijn toch die in de zomer. Dat is sowieso mijn favoriete seizoen, maar Vault Sessions komt in de zomer gewoon nog iets meer tot zijn recht.

Ook de namen zijn voor deze marathon weer helemaal fantastisch. Dat went nooit. De boys van Vault blijven altijd uitdagend programmeren. Residents TAFKAMP, Lobster en Stef Mendesidis zijn er uiteraard bij, maar er zijn ook een heleboel nieuwe namen. Neem bijvoorbeeld Rove Ranger, die zijn laatste boeking bij Vault vanwege corona moest cancelen. De Duitse groovemaster Future.666 komt naar Amsterdam, Comrade Winston doet een b2b met zijn Italiaanse buddy Rosati én…. EEN SPECIAL GUEST!

Wie dat kan zijn, weet ik niet. Jeff Mills? DVS1? Stigmata? Echt van alles kan, maar ik ben bang dat het geheim blijft tot het allerlaatste moment! Kaartje kopen, dus. Zien we elkaar daar?

Check het event hier!

Orbit Festival

30 juli – Fort bij Vechten, Bunnik

Niet écht house, niet écht techno maar wel full-on electronica en een heleboel vibes! Orbit Festival is een nieuw festival uit de stal van de Utrechtse club WAS. in samenwerking met een hoop toffe organisaties. Het festival moet naar eigen zeggen een grote ontdekking worden. Gekeken naar de line-up valt er een hoop te ontdekken.

Zelf zou ik op een zonnige festivaldag mezelf onderdompelen in de wat diepere geluiden. Daarvoor kun je bij Ross From Friends terecht: heerlijke lofi house. Voor het avontuurlijke type zou ik Mad Miran aanraden. Maar ook voor de doorgewinterde ravers is er genoeg te doen: Mall Grab en DJ Stingray 313 zijn ook van de partij.

Check het event hier!


Meer maandtips?

Benieuwd naar de andere onmisbare highlights voor juli 2022? Check dan alle Maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...