dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeFeaturesMaandtipsBass Music In Juli: De Tips Van Daan Coerver

Bass Music In Juli: De Tips Van Daan Coerver

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je daarbij het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor juli 2021.


NOX at Koelhuis

9 juli
Bass

NOX is een Eindhovens bass-event dat zich voornamelijk bezighoudt met thematisering en wil een verhaal vertellen. Elk evenement krijgt, binnen de vaste huisstijl, een compleet nieuw beeldmerk. Daar wacht het publiek ook elke keer weer met spanning op.

Nu de event sector eindelijk groen licht heeft gekregen en dus uit de startblokken mag gaan schieten, trapt NOX af op 9 juli met een openlucht event bij het Koelhuis in Eindhoven. “No 1.5 meters apart, no mask, just the start of the summer of love” is hoe ze zelf op Facebook het feestje omschrijven.

De line up bestaat uit een mix van lokale en internationale dj’s. Zo draait CaitC bijvoorbeeld, die je al eerder bij Rock The House gezien en gehoord kunt hebben. Onder de wat grotere namen word ik zelf vooral warm van een Franky Nuts, een Buunshin en een Used. Als headliner staat Maduk op het programma.


WTF – RETURN OF THE RAVE

9 juli
Bass
- Advertisement -

Als je in Nijmegen vraagt waar je een drum ’n bass-feestje kan vinden, zal je hoogstwaarschijnlijk worden doorgestuurd naar Doornroosje. Deze venue huisvest onder andere WTF. Dit drum ’n bass-feestje stond natuurlijk te popelen om weer van start te mogen gaan. Daarom hosten ze op 9 juli weer een evenement met onder andere TANTRON, Leniz en multiplex.

De naam van het event is ‘Return Of The Rave’ en het gaat er dus vooral om dat er weer geraved kan, mag en moet worden. Het is overduidelijk dat het publiek het hiermee eens is, want de rave is al uitverkocht


Gladde Paling – Miel Monteur VIP

2 juli

Bassmuziek en humor gaan altijd al hand in hand gepaard. Neem bijvoorbeeld nummers als Meme Graveyard of Drum And Bass Father. Of kijk naar een Eliminate die vastlegt hoe hij van zijn wc geluiden house muziek maakt.

Producer Laurens van Dijk besloot ook een humoristisch alias op te richten, genaamd ‘Gladde Paling‘. De sound die hij voor dit project gekozen heeft, heeft veel weg van het Belgische subgenre jump up. Het zijn vooral grove platen die gemaakt zijn voor een feestsetting. Hierbij maakt Laurens gebruik van toepasselijke, grappige vocal samples. Op deze manier hoopt hij iets nieuws in de scene te brengen, wat aanslaat en waar mensen vooral om kunnen lachen.

De allereerste Gladde Paling track, genaamd ‘Miel Monteur VIP’, zal verschijnen op 2 juli op alle streamingdiensten.


Meer tips van Daan Coerver?

Check hier de andere tips van Daan Coerver. Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Dance-museum Our House is een kippenvel-kwekende speeltuin rond elektronische muziek-cultuur

Met Our House heeft Nederland een uniek dance-museum van internationale allure gekregen. Mark van Bergen en Erwin Herkelman togen...

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....