Trance in oktober: De tips van Erwin Herkelman

-

Home » Features » Maandtips » Trance in oktober: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van trance. Hieronder zijn persoonlijke trance tips voor oktober 2021.

TranceClassixx

9 oktober, Strandbar Stek, Nijmegen

Na een verloren zomer waarin hun allereerste outdoor-festival had moeten plaatsvinden, heeft TranceFamily Netherlands de draad weer opgepakt. Te starten met een avondje vol nostalgie.

Op 9 oktober organiseren zij namelijk TranceClassixx. Een semi outdoor evenement bij Strandbar Stek in Nijmegen, prachtig gelegen aan de Waal. Achter de decks verschijnen onder andere Johan Gielen en Misja Helsloot, maar ook oprichter van de community Marc Simz, die maar liefst drie uur de beste trancetracks van Tiësto aan elkaar zal draaien.

Tickets kosten € 20,99 en zijn verkrijgbaar via deze link. De laatste updates vind je op de Facebook-pagina van de grootste muzikale familie van Nederland.


Coldharbour Recordings Night

13 oktober, Melkweg, Amsterdam

Oktober staat traditiegetrouw in het teken van het Amsterdam Dance Event. Na een digitale editie in 2020 kunnen we dit jaar gelukkig weer naar live-events. Alleen wel onder de voorwaarde dat er tot uiterlijk 00:00 uur gefeest wordt.

En dat gebeurt ook op woensdag 13 oktober in de Melkweg Upstairs met de Coldharbour Recordings Night. Aanvankelijk was het een nachtevenement, maar vanwege de restricties vanwege corona verplaatste de organisatie dit naar 19:00 uur.

In een intieme setting treden die avond artiesten op uit de stal van labeleigenaar Markus Schulz. De line-up is nog niet bekend gemaakt, maar er zijn genoeg artiesten om de avond te vullen. Uiteraard de maestro zelf, maar onder andere ook Daxson, Nifra en Fisherman. Verder heb ik goede hoop dat het upcoming duo SMR LVE uit Canada achter de desks plaatsneemt. Zij brachten op 17 september hun eerste album uit op het label en daar staan héél veel pareltjes op.

Volg de Facebook-pagina van het evenement voor de laatste updates. Tickets kosten € 23,00 en bestel je online via de website van Melkweg.


Luminosity pres. Aly & Fila Open To Close – A Musical Journey

15 oktober, Panama, Amsterdam

De zaterdageditie van ‘Luminosity presents This Is Trance‘ tijdens Amsterdam Dance Event is al uitverkocht, maar als verrassing was daar half september opeens de bekendmaking van ‘Luminosity pres. Aly & Fila Open To Close – A Musical Journey’. Op 15 oktober 2021 komt het legendarische trance-duo naar Nederland voor een zes uur durende liveset in Panama, Amsterdam.

De Egyptische DJ’s, die elke week miljoenen mensen bereiken met hun Future Sound of Egypt-radioshow, beloven je op de vrijdag van het Amsterdam Dance Event mee te nemen op een muzikale reis door trance-land.

De early bird-tickets zijn inmiddels uitverkocht maar reguliere kaarten vanaf € 33,00 zijn nog steeds verkrijgbaar via deze link.


Meer trance tips en overige maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...