maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeFeaturesMaandtipsTrance in september: De tips van Erwin Herkelman

Trance in september: De tips van Erwin Herkelman

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van trance. Hieronder zijn persoonlijke trance tips voor september 2021.

Joachim Pastor – Greater Message

Album, 3 september, Armada Music

Als ik nieuwe muziek van hem langs zie komen, blijf ik altijd even hangen. Geïnspireerd door zijn grote voorbeelden Jean Michel Jarre en Daft Punk weet Joachim Pastor mij elke keer weer te verrassen. Ik vind het tof om te zien dat hij niet steeds verzandt in hetzelfde trucje. Op een of andere manier vindt hij telkens weer andere manieren om een goede progressive plaat te maken.

Ik ben dan ook zeer benieuwd naar zijn allereerste album. Want met ‘Alaska‘ en ‘Kenger‘ haalde hij al twee keer mijn Spotify-lijst en ik wil dan ook graag weten wat hij nog méér in zijn mars heeft. Het album is inmiddels beschikbaar op Beatport en zal op 3 september 2021 ook op de streaming services te beluisteren zijn.


Hypnotised: A Journey Through Trance Music 1990-2005

Boek, 4 september 2021, Mary Go Wild! i.s.m. Black Hole Recordings

We moesten er lang, héél lang op wachten. Sterker nog, ik had zelf al het heft in handen genomen: de contouren waren uitgedacht en de introductie stond inmiddels op papier. Want een genre dat zó groot is geweest begin jaren ’00 en zó invloedrijk op de dance, dat kón toch niet ontbreken tussen alle boeken over pakweg hardcore en techno? Maar 4 september 2021 komt Mary Go Wild! met ‘Hypnotised: A Journey Through Trance Music 1990-2005’.

- Advertisement -

Met 322 pagina’s belooft deze Engelstalige ‘lees-encyclopedie’ een nagenoeg complete discografie van alle essentiële albums, labels en releases. Daarnaast vinden we er exclusieve foto’s in terug en duikt schrijver Arjan Rietveld de diepte in met invloedrijke artiesten en label-eigenaren.

Het boek wordt uitgebracht in samenwerking met Black Hole Recordings. De leeservaring kan dan ook veraangenaamd worden door er een 3×12”-box bij aan te schaffen. Daarop een aantal typisch Nederlandse trance-nummers, met als bekendste titels ‘Blue Fear‘ van Armin van Buuren en ‘Out of the Blue‘ van System F.

4 september 2021 komt ‘Hypnotised: A Journey Through Trance Music 1990-2005’ uit. De dag erna sta ik waarschijnlijk al bij de brievenbus om mijn exemplaar in ontvangst te kunnen nemen. En uiteraard laat ik jullie weten wat ik ervan vond in mijn volgende trance tips! Wil je echter niet zolang wachten, klik dan hier voor de pre-order.


Essence of Trance – Closing Sunset Cruise

10 en 11 september, Lelystad

Hij kwam al eerder voorbij in mijn maandtips voor juli: de Nocturnal Knights presents Essence of Trance-cruise. Een geweldige belevenis waar ik zelf al een keer onderdeel van was. Met het einde van de zomer in zicht schalt de beste trance nog één keer over het IJsselmeer tijdens de Closing Sunset-cruises op vrijdag 10 en zaterdag 11 september.

Uiteraard is labelbaas RAM er zelf weer bij maar kunnen we ook genieten van livesets van onder andere Ruben de Ronde en Alex M.O.R.P.H. De twee indrukwekkende zeilschepen vertrekken vanuit Lelystad. Op vrijdag van 18.00 tot middernacht en op zaterdag van 16.00 tot 22.00.

Voor twee van de drie boten zijn nog kaarten à EUR 81,99 verkrijgbaar. De tickets en de volledige line-up per boot check je hier. Wil je niet zolang wachten en/of houd je meer van de ‘progressive’ sound, dan kun je aanstaand weekend al terecht op de Stedenmaeght met onder andere Marco V. en Dubyard (het progressive-alias van RAM). Tickets dáárvoor vind je op deze website.


Meer trance tips en overige maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

EDM en future house in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...