dinsdag, oktober 3, 2023

Masters of Hardcore – Magnum Opus: Een grandioos jubileum

-

Home » Features » Masters of Hardcore – Magnum Opus: Een grandioos jubileum

Na twee jaar uitstel mocht Masters of Hardcore 26 maart ein-de-lijk zijn 25-jarig bestaan vieren. Lang kriebelde het al bij de échte hardcore fans, maar het was het wachten meer dan waard. Ook onze hardcore-specialist Joes Maas keek uit naar het jubileum van the world’s leading hardcore brand. Het zou zijn grootste evenement-ervaring tot op heden worden. Exact wat de subtitel Magnum Opus al aankondigde. Hieronder lees je zijn verslag.

Mijn enthousiasme richting deze Masters Of Hardcore verdubbelde nog even toen organisator Art of Dance de imposante line-up aankondigde. Verdeeld over 7 area’s mochten meer dan 100 artiesten hun skills laten zien en horen. Met name de mainstage puilde uit van de grootste namen binnen de hard dance. In een tijdslot van 9 uur stonden maar liefst 17 acts op het programma én vond een eigen Magnum Opus show plaats.

Groots & industrieel

Mijn avontuur begint in de Masters of Extreme Hardcore area met een set van The DJ Producer. De Britse artiest draait een heerlijke industrial set waarbij stilstaan geen optie is. De energie die hij uitstraalt is een geweldige binnenkomer en de sfeer zit er gelijk in.

Masters of Extreme Hardcore

Iets na middernacht nemen we de tijd om alle andere area’s te verkennen. Wat een hele ontdekkingstocht is, in die enorme Brabanthallen. Wat mij het meeste opvalt is het industriële thema dat in alle podia is doorgevoerd. Ook de kleinere area’s als de early en terror stage zijn prima aangekleed.

De mainstage overtreft echter al mijn verwachtingen. De enorme hal staat helemaal vol met party people. Ook hier is industriële sfeer groots verwerkt.

Uiteindelijk stranden we bij de Masters of Terror area waar The Destroyer bezig is met zijn live-set. Ondanks dat het één van de kleinste zalen is, is het wellicht de gezelligste van heel de avond. Iedereen gaat helemaal los op de terror/speedcore sounds van de Italiaanse dj.

Mede-gabbers

Na het spektakelstuk van The Destroyer mag de legendarische combinatie ‘Drokz & Akira‘ een anderhalf uur durende set draaien. Zij starten hun set met de originele ‘gabber’ stijl rond de 210 BPM en draaien het tempo steeds verder op. Ook presenteert Drokz zijn nieuwste track: ‘Dit is mijn leven‘ in samenwerking met Neophyte. Ondanks het talent van beide artiesten was toch het publiek zelf het hoogtepunt van deze set. Ineens zien we een man in zijn rolstoel opgetild worden door al zijn medegabbers om vervolgens helemaal uit zijn plaat te gaan.

>> Zie ook: Ons verhaal over het Drokz-boek ‘Kapot Hard!’

Even later zetten we onze ontdekkingsreis voort en kunnen we nog genieten van Ophidian in de Masters of Millennium area. Opmerkelijk is dat nog niet eens de halve zaal vol staat, terwijl Ophidian binnen de top van de hardcore-producers valt. Na het horen van zijn Forgotten Moments – Remix kunnen we ook deze zaal tevreden verlaten.

Rond half 3 begint de keuzestress toe te slaan en proberen we zoveel mogelijk setjes toch bij te wonen. We beginnen met een early frenchcore set van Radium om vervolgens aan te sluiten in de Masters of Extreme Hardcore area bij de act van Scarphase (Partyraiser & F.noize) en direct erna een één uur durende set van Bulletproof.

Masters of Early

De eerste set die we aanschouwen in de Masters of Early area is de live act van Marc Acardipane. Vanwege wat problemen met de techniek, die buiten zijn macht liggen, gaat de set helaas niet geheel feilloos. We wandelen snel door om vervolgens onze eerst rawstyle set te beleven in de Masters of Raw Area; een liveset van Radical Redemption. Vanaf de tribunes is het een spectaculaire show om aan te zien en de muziek is ook dik in orde. Om in de trend van de Denekampse dj’s te blijven, verplaatsen we ons naar de mainstage om een live act van Angerfist mee te maken.

Masters of Raw

Onvergetelijke Masters Of Hardcore editie

Voor onze afsluiter lopen we weer terug naar de Master of Extreme Hardcore area, waar Spitnoise op de planning staat. Ondanks dat de klok half 6 slaat is de sfeer geweldig en gaat iedereen compleet uit zijn dak. Spitnoise draait kneiterhard. Ook komen er veel nieuwe tracks uit de speakers. Zo presenteert hij voor het eerst het Harmony of Hardcore anthem.

Mainstage

Art of Dance is er in geslaagd om na twee jaar uitstel toch een onvergetelijke editie neer te zetten. Waarin Masters of Hardcore zich wederom terecht kroont als the world’s leading hardcore brand.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...