vrijdag, december 8, 2023

MC DV8 is al jaren de vaste stem van Hard Bass

-

Home » Algemeen » MC DV8 is al jaren de vaste stem van Hard Bass

Hij was er voor het eerst bij in 2006. Toen nog in SilverDome in Zoetermeer. Vanaf dat moment is Peter Aldenzee als MC DV8 de vaste stem van Hard Bass. “Hoe vaak ik dit ook doe, het blijft bijzonder.”

Voor de twaalfde keer in de historie van Hard Bass is Aldenzee zaterdag 4 februari de host van de avond. “Hard Bass en de mainstage van Decibel outdoor festival waren de eerste feesten waar ik een vaste plek kreeg. Dat was in de periode 2006-2007, toen ik pas een paar jaartjes bezig was. Gelukkig vond ik redelijk snel mijn plek in de scene.”

MC DV8 Hard Bass

Een totaal onbekende was Aldenzee, afkomstig uit het Brabantse dorpje Milheeze, niet. Met Donkey Rollers en Showtek stond hij met grote regelmaat op het podium en ook Zany nam hem wel eens mee. “Die acts werden destijds veel geboekt, dus ik denk dat b2s (organisator van Hard Bass) op die manier kennis met mij maakte.”


Internationaler karakter

Op 1 april 2006 was het stemgeluid van Aldenzee voor het eerst te horen op Hard Bass. Na een uitstapje naar de Brabanthallen in 2007 en opnieuw een editie in SilverDome een jaar later, is het GelreDome in Arnhem sinds 2009 de vaste uitvalsbasis voor het grootste indoorevenement van b2s.

>> Zie ook: Live-acts op Hard Bass kunnen laten zien waar ze voor staan <<

De Brabander zag Hard Bass van dichtbij ontwikkelen tot het evenement dat het nu is. “Het feest heeft vooral een internationaler karakter gekregen. In de beginperiode van hardstyle probeerde ieder land zijn eigen scene te creëren. Dat is tegenwoordig minder het geval. Je ziet dat buitenlanders naar Nederland komen om feesten te bezoeken. In 2006 waren er geen Amerikanen op Hard Bass, die vind je nu wel.”

MC DV8 Hard Bass

Teams op Hard Bass

Met de verhuizing naar het GelreDome veranderde ook het concept van Hard Bass. De vier teams werden geïntroduceerd. Team Green en Blue vertegenwoordigen de euforische hardstyle. Team Yellow en Red schroeven het tempo op. “Dat moest ook wel omdat je in het GelreDome maar een zaal hebt. Maar de fans vinden het leuk. Zij kunnen zich met één van de teams identificeren.”

>> Zie ook: B-Front maakt anthem voor Hard Bass 2017 <<

De verschillende dj’s in één team zorgen voor dynamiek in de set. “Ik luister van moment naar moment naar wat zij draaien. Als ik vind dat ik iets kan toevoegen met mijn stem, vul ik dat op mijn manier in. Dat doe ik puur op gevoel. Het is als mc heel belangrijk om de momenten te herkennen waar je juist stil moet zijn.”

MC DV8 Hard Bass

“Ik probeer daar de hele nacht een middenweg in te vinden”, vervolgt hij zijn verhaal. “Het is mijn verantwoordelijkheid om er iets vets van te maken. Je moet niet storend zijn voor de mensen. Daarom is mc’en echt wel een vak. Er komt wel wat meer bij kijken om zo’n groot evenement te hosten.”

Hard Bass 2017

De blik gaat vooruit naar 4 februari, als opnieuw tienduizenden hardstyle-liefhebbers negen uur lang losgaan in het GelreDome. “Ik kijk nu al uit naar de openingsshow om 23:00 uur. Om dat podium voor het eerst in volle glorie te zien, met die grote mensenmassa voor je, is ieder jaar spannend. Hoe vaak je dat ook doet, dat went nooit.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Rock The House #118: Rude Convict

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...