dinsdag, oktober 3, 2023

Memorylane trapt 2017 af op nieuwe locatie in Nijmegen

-

Home » Funk » Memorylane trapt 2017 af op nieuwe locatie in Nijmegen

Een nieuw jaar biedt nieuwe uitdagingen. Na 4 succesvolle edities in het Klokgebouw te Eindhoven, slaat Memorylane namelijk haar vleugels uit op een andere locatie. Op 28 januari kunnen alle classic-liefhebbers zich verzamelen in het Honigcomplex te Nijmegen voor een memorabele reis door de tijd. Wij spraken organisatie Minority Events en Marcel Woods over deze muzikale trip en waarom de keuze op Nijmegen gevallen is.

Een mooie terugblik naar de laatste editie (5 november 2016 in het Klokgebouw in Eindhoven) kan natuurlijk niet ontbreken. “De intro’s van de 4 hoofdacts waren de hoogtepunten”, vertelt de organisatie. “Vorig jaar hanteerden wij voor Memorylane een kerkelijk thema. Music is our religion. Gedurende de intro’s kwam dit thema terug en waren alle showelementen op elkaar afgestemd.”

Memorylane 2017

Minority Events richt zich met evenementen als Atmoz, Bonzai en Zino Classixs al enkele jaren op retro en classics. Ieder evenement is een soort reünie. ‘’Met een concept als Atmoz bijvoorbeeld nemen wij mensen mee terug naar een specifiek stukje muziekgeschiedenis’’, legt de organisatie uit.

“Met Memorylane zitten wij niet vast aan een bepaalde sound of jaartal. Hierdoor kunnen wij mensen mee terug nemen in de tijd, maar wel in een setting die verschilt qua periode of muziekstijl.” Maar wat maakt Memorylane dan zo bijzonder? “Memorylane is een intiem feest, dat wel de showelementen biedt van een grote productie. En het is uniek qua sound en opzet.”

Juist dat gevoel proberen wij voor iedereen terug te krijgen, die gouden herinneringen

Memorylane trapt haar nieuwe jaar af in Nijmegen. Hoe is deze keuze ontstaan? “Memorylane krijgt er een broertje bij. Het feest richt zich bewust op een doelgroep van 30+. Dit zijn veelal mensen met een gezinnetje, een baan en andere verantwoordelijkheden. Dit heeft automatisch als gevolg dat je niet meer zoveel op stap gaat als toen je 18-25 was”, aldus de organisatie.

>> Zie ook: IN BEELD: Memorylane 2016 <<

“Toch wil je eens in de zoveel tijd nog ontsnappen aan de dagelijkse sleur en even terug naar die mooie tijd van toen. Op Memorylane nemen wij je mee terug naar de muziek en het gevoel van vroeger. Doordat onze doelgroep wat ouder is, geven zij ook de voorkeur aan wat kleinere evenementen waarvoor je niet te ver hoeft te reizen. Het is ons doel om Memorylane op meerdere, middelgrote locaties te organiseren in Nederland, in plaats van eenmalig per jaar op één hele grote locatie.”

Memorylane is een een intiem feest met showelementen van een grote productie

Dan komt de muziek ter sprake. Een favoriete classic van de organisatie is Seid Ihr Bereid van Showtek. ‘’Elke keer weer kippenvel, als deze plaat voorbij komt. Juist dat gevoel proberen wij voor iedereen terug te krijgen. Die gouden herinneringen.”

Welke muzikale reis kunnen we 28 januari verwachten? “Jochen Miller gaat terug naar de hoogtijdagen van de Matrixx. Mister Trance Energy, Johan Gielen, neemt je mee naar Trance Energy in de Jaarbeurs. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan show en spektakel. Mis het dus niet.”

A trip down Memorylane with…Marcel Woods

Jochen Miller, Johan Gielen. De eerste namen zijn gevallen. Maar we zien ook Marcel Woods terug in de line-up. Wij spraken hem in aanloop naar Memorylane.

Marcel Woods says goodbye… Toch niet helemaal?

“Nee, zeker niet. Ik heb de achterdeur altijd open gelaten, omdat ik altijd wel iets met classics wilde blijven doen. Uiteindelijk ben ik ook zelf met het concept Bring Back The Music bezig. Dat zijn we nu aan het uitrollen. We hebben bijvoorbeeld een compilatiemix gedaan onder deze naam, wat goed beviel.”

“We willen het verder gaan uitbreiden en ook evenementen organiseren onder deze naam. Door het jaar heen heb ik ook verschillende optredens gedaan. Terug naar vroeger kan natuurlijk niet meer, maar ik wil gewoon classics blijven doen. Zoals optreden op Memorylane, want dat is echt mijn ding.”

>> Zie ook: Marcel Woods wordt weer Marcel Scheffers <<

Wat maakt het dj’en voor jou zo speciaal?

“Het heeft mij natuurlijk enorm veel gebracht. Buiten het feit dat ik muziekliefhebber ben, heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Ik heb op zoveel mooie plekken over de hele wereld mogen draaien. Dat verrijkt je leven enorm. Je bent echt een wereldburger op zo’n moment. Op zulke momenten realiseer je je eigenlijk dat de wereld best klein is. Ik ben namelijk overal geweest. Bizar eigenlijk, toch? Het brengt je ook heel veel wijsheid mee over hoe de wereld er eigenlijk uit zou moeten zien. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en mooie centen kunnen verdienen. Wat wil een kind nog meer?”

Marcel Woods

“En ja, dan ben je op een gegeven moment volwassen en word je vader. Mijn oudste dochtertje is 5 en mijn zoontje is 3. Als ik door zou gaan, zou ik daar te veel van missen. Dat was het mij allemaal niet waard. Het is nu een fijne hobby om te blijven doen. Daarnaast ben ik in 2009 begonnen met een boekingskantoor en dat gaat zo hard, dat ik daar nu mijn handen vol aan heb. Eigenlijk is mijn werkvlak nu verlegd naar achter de schermen.”

Hoe zou jij je eigen Memorylane omschrijven?

“De muzikale hoogtepunten van mijn carrière. Ik heb veel platen uitgebracht die mij altijd zijn blijven achtervolgen. Nu zijn sommige platen te oud, maar een aantal blijft er voor mij echt uitspringen. Die draaide ik in die periode echt heel veel. Dat is een beetje mijn Memorylane in een notendop.”

Wat maakt Memorylane zo bijzonder in jouw ogen?

“Herinnert u zich deze nog? Het woord Memorylane zegt het natuurlijk al. Een reis terug in de tijd langs alle classics. Het is iets wat altijd overeind zal blijven, want de mensen vinden het geweldig.”

Memorylane

Wat is jouw favoriete classic?

“Dat zijn er zoveel! Als ik bijvoorbeeld een set van 3 uur draai, komen er allemaal classics voorbij die ik echt te gek vind. Heel moeilijk om te kiezen, ik vind alles tof.”

 Wat kunnen wij van jou verwachten tijdens de volgende Memorylane in Nijmegen?

A trip down Memorylane, natuurlijk!”

Memorylane

Marcel Woods staat samen met o.a Johan Gielen, Jochen Miller, Francois & Genius in de line-up van Memorylane op 28 januari in Nijmegen. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

IN BEELD: DJ Francois presents The Classixs

Zaterdag 11 februari was het Francois presents The Classixs. Het Klokgebouw in Eindhoven werd door Minority Events voor één nacht...

IN BEELD: Memorylane 2016

Afgelopen zaterdag was er een muzikale trip terug in de tijd in het Klokgebouw in Eindhoven. En niet zomaar...