maandag, maart 4, 2024

Gaat de MOH Top 100 de DJ Mag Top 100 achterna? [OPINIE]

-

Home » Genres » Hardcore » Gaat de MOH Top 100 de DJ Mag Top 100 achterna? [OPINIE]

Na een jaar de Air uit de Nikes stampen, was het vlak voor de jaarwisseling tijd voor de Masters of Hardcore Radio Top 100. Masters of Hardcore presenteerde dit jaar de toonaangevende top 100 hardcore-tracks met een eerste editie van het gelijknamige evenement in North Sea Venue. In 2016 nam Miss K8 het stokje over van Partyraiser. ‘Raiders of Rampage’, het anthem van Masters of Hardcore 2016 kwam als winnaar uit de bus. Een jaar eerder stond ‘Sound Becomes One’ van Partyraiser en Destructive Tendencies op de eerste plek.

door Britt Zuurbier & Tamara Derks

Gaat de MOH Top 100 dezelfde kant op als de DJ Mag Top 100? Bij deze populariteitswedstrijd wordt marketing ingezet om stemmen te winnen. Artiesten met de meeste volgers op social media krijgen de meeste stemmen.

Waar de harde kant van hardcore vorig jaar door verschillende uptempo-nummers werd vertegenwoordigd, vallen vele helden dit jaar buiten de top 100. De enige uptempo-track in de top 10 is ‘Middle Fingers Up!’ van Partyraiser en Cryogenic. Op nummer 3 is echter een samenwerking tussen Angerfist (hardcore) en Radical Redemption (raw hardstyle) geëindigd. De lijst geeft het gecommercialiseerde beeld van hardcore weer, waar écht hard niet wordt gewaardeerd.

>> Zie ook: DJ Mag Top 100: tijd om af te kicken? [OPINIE] <<

Maar liefst de helft van de top 10 bestaat uit tracks van Miss K8, die haar album ‘Magnet’ in 2016 uitbracht. Zij is verbonden aan Masters of Hardcore, net als legende Angerfist die goed naar voren komt. Hij werd voorheen bestempeld als ‘lekker hard’. Nu zien we steeds vaker een samenwerking met Radical Redemption, die overigens wel steeds harder draait.

Wij vragen ons af: gaat de geschiedenis zich herhalen? Wordt de geliefde hardcore weer net zo commercieel als happy hardcore in het verleden? Commerciële organisaties mogen zich bezig houden met alle andere genres, maar van hardcore blijven ze af. Wij zijn namelijk nog lang niet bereid om onze Air Maxies in de kast te zetten.

Masters of Hardcore Top 10

#1 Miss K8 feat. Nolz – Raiders of Rampage (Official Masters of Hardcore 2016 Anthem)
#2 Miss K8 & Angerfist – Bogota
#3 Angerfist & Radical Redemption – Order Of Hostility (Official Airforce 2016 Anthem)
#4 Angerfist & Miss K8 – Bloodrush (Destructive Tendencies Remix)
#5 Partyraiser vs. Cryogenic – Middle Fingers Up!
#6 Miss K8 – Icebreaker
#7 Dj Mad Dog – Dogfight
#8 N-Vitral feat. Angerfist – Fist in Your Face
#9 Miss K8 – Battlefield
#10 Furyan & Nosferatu – Killswitch

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...