vrijdag, december 8, 2023

MY FIRST GIG: B-Savage

-

Home » Features » MY FIRST GIG: B-Savage

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. In de serie MY FIRST GIG interviewen we om de twee weken een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de Nederlandse dj/producer Bart Sloot a.k.a. B-Savage. “Ik stond in één klap voor een mannetje of drieduizend!”

“Ik groeide op in Hilversum. Qua muziek was alles heel normaal. De radio stond wel eens aan en ik luisterde naar mixjes van grand master slam en vooral veel reggae. Ik heb ook nooit gedacht of de behoefte gehad om dj te worden, het is in feite niets meer of minder dan een flink uit de hand gelopen hobby.”

Multigroove

“Ik hing rond mijn achttiende geregeld in koffieshops rond en zo kwam ik in aanraking met housemuziek. Ik blow overigens al vijftien jaar niet meer, maar dat terzijde. Die muziek sprak me aan zodat ik vervolgens wel eens met een maatje mee naar Multigroove ging. Op een dag werd die vriend benaderd met de vraag of hij twee draaitafels en een mixer wilde kopen en een bak met platen. Dat zag hij wel zitten, dus hup, die spulletjes opgehaald en bij hem thuis aan de slag gegaan. Voor we in het weekend op pad gingen, stond ik hier regelmatig te draaien.”

Limit Sounds

“Al snel wilde ik zelf ook een dj-set hebben. Aangezien ik als timmerman al vanaf mijn zestiende gewoon mijn eigen geld verdiende, was dat haalbaar. Uiteindelijk heb ik dus mijn eigen draaitafels gekocht. Mijn eerste set was volgens mij van het merk Limit Sounds. De draaitafels hadden nog een snaaraandrijving maar ik kon er wel mee pitchen.” 

Uit je dak

“Natuurlijk bezochten we nog steeds raves en feesten zoals Multigroove, Pacha, The Palace en Thunderdome maar je ging in die tijd niet stappen om naar de dj te kijken. Je ging om uit je dak te gaan. Achteraf gezien, weet ik natuurlijk wel wie de dj’s waren op wiens muziek ik uit mijn plaat ging. Dat waren bijvoorbeeld Pavo en Champ-E-On.”

Midtown en Attalos

“Om thuis aan de slag te kunnen, had ik uiteraard ook vinyl nodig. Dus bezocht ik wekelijks de plaatselijke platenzaken in Hilversum, Dance Department en Music World. Natuurlijk togen we ook naar de bekende Amsterdamse zaken. Ik kwam meestal bij Midtown en Attalos. En soms reed ik door het hele land tot en met België aan toe op zoek naar die ene plaat.”

Open Dutch Hardcore Mixing Championships

“Mijn eerste gig was geen kleintje. Ik draaide toen onder de naam Bartello en was samen met 35 anderen uit duizenden geselecteerd voor de Open Dutch Hardcore Mixing Championships 1996 in de Zaanse Hemkade. Volgens mij had ik een mixtape ingestuurd, maar dat weet ik niet meer zeker. Ik weet wel dat Jeroen Flamman in de jury zat en dat mijn complete vriendengroep aanwezig was om me te steunen.” 

Man of drieduizend

“Of ik nerveus was? Dat kun je wel zeggen! Ik stond in één klap voor een mannetje of drieduizend! Niet zo gek dat ik vooraf een biertje voor de moed had genomen maar dat kon helaas niet baten. Ik had een thuis wel een setje voorbereid, maar toen ik aan de beurt was, trilden mijn handen dusdanig dat ik de naald nauwelijks op de plaat kreeg. Het mixen ging gelukkig goed. En wat denk je? Ik werd uiteindelijk derde! Ik was superblij en voelde me helemaal het mannetje!” 

Elk jongerencentrum

“Van toen tot nu heb ik alsmaar gedraaid, overal en nergens. Ik heb wel bij zo’n beetje alle clubs in de booth gestaan, te beginnen met het Repetitiehuis en Powerzone in Amsterdam en na die eerste keer nog vaker de Hemkade. Ook ben ik resident geweest bij de befaamde T-Time feesten van Cocky (Champ-E-On) en zijn vrouw Lydje. Bovendien heb ik zowel elk jongerencentrum van Nederland van binnen gezien. Bij Tagrijn in Hilversum en de Boemerang in Baarn was ik resident op alle feesten met hardere stijlen.”

Organiseren

“Los van dat, organiseerde ik vroeger veel feesten, onder meer in het Repetitiehuis in Amsterdam. Samen met Micha B deden we tevens Hardliners op een boot achter Amsterdam Centraal Station en in club Marcanti Plaza. Bij Tagrijn in Hilversum was ik niet alleen resident maar ik heb er ook veel events neergezet.”

“Natuurlijk staat het draaien dit jaar op een laag pitje. Ik ben daarom flink aan het produceren geslagen. Bovendien heb ik met het oog op nieuwe kansen in de hardstyle scene mijn dj-naam veranderd. Ook ben ik bezig met het opzetten van een eigen label genaamd Twisted Tunes. Mijn focus is van de oldschool en hardcore meer richting hardstyle verschoven. Daar ga ik me met dit label dan ook op concentreren.”


B-Savage

Facebook
Soundcloud
Mixcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttp://Marcygoeswild.com
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...