dinsdag, februari 27, 2024

My First Gig: Spektre’s Paul Maddox & Rich Wakley (UK) 

-

Home » Biki90 » My First Gig: Spektre’s Paul Maddox & Rich Wakley (UK) 

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: het Britse dj/producers-duo Spektre aka Paul Maddox en Rich Wakley. Paul: “Wat een vuurdoop.” Rich: “Ik heb zeker zes pints gedronken voor ik met mijn set begon.” 

Tekst: Marceline Geelen/marcelineke.nl

Paul: “Mijn eerste gig vond plaats tijdens de allereerste Tidy Weekender in Prestatyn (UK). Ik mocht de main area openen op zondagavond. Ik was een jaar of achttien, negentien.”

Vuurdoop

“Ik was enorm nerveus! Oorspronkelijk zou ik in een veel kleinere area spelen maar een van de andere dj’s was afgevallen, zodat ik naar voren werd geschoven om hun set waar te nemen. Wat een vuurdoop!”

Driedaagse events

“De Weekenders waren driedaagse events, dus op zondag begon het heel rustig. Iedereen was immers al twee volle dagen en nachten aan het feesten. Ik vond het echter wel prima. Ik had mijn set voorbereid, maar ik zou dus eigenlijk pas veel later draaien, dus moest ik plots met een nieuw plan komen. Tijdens mijn set liep de area langzaam vol. Ik had geen echte mentor om iets te vragen of die me bijstond. Gelukkig waren veel vrienden aanwezig om me te steunen, dat was heel fijn.”

Geen dramatische toestanden

“Uiteindelijk verliep de gig prima. Ik maakte wel een paar kleine fouten maar er vonden geen dramatische toestanden plaats. Achteraf gezien was ik dus tevreden.”

“Wat ik van die eerste keer heb geleerd? Nou, in ieder geval heb ik die keer en elke andere keer als ik moest openen veel geleerd over het opwarmen van een area. Het was leerzaam om een gig in een grote area te hebben meegemaakt. Hierdoor was elke volgende keer minder eng.”

Rich: “Zo cool, mijn moeder was erbij!”

 

Rich: “Ik was zestien ten tijde van mijn eerste gig. Plaats van handeling was Rosies Club in Solihull (UK). In mijn schooltijd was dat een lokale bar met een club eraan vast, waar ik voor het eerst kennismaakte met elektronische muziek. Het was zo ongeveer de enige plek in de stad waar iedereen heenging om te feesten. Het was het soort locatie waar je een vals identiteitsbewijs voor maakte om binnen te komen.

Zes pints

“Ik was behoorlijk zenuwachtig voor die eerste keer. Ik heb zeker zes pints gedronken voor ik met mijn set begon. Toen ik echter eenmaal door de eerste mix heen was, voelde ik me top. Als je niet altijd een beetje nerveus bent voor elk optreden, ben je duidelijk geen mens.”

Mega-OCD

“Of ik mijn set thuis heb voorbereid. Nou, ik draaide met vinyl, dus je kunt zeggen dat mijn voorbereiding eruit bestond dat ik al mijn platen van binnen en van buiten kende en dat ik mijn koffers had georganiseerd. Het helpt altijd als de platen in de juiste hoes zitten en gelukkig heb ik mega-OCD (Obsessive Compulsive Disorder – een dwangneurose).” (lacht) “In die tijd bleef je platenkoffer soms maanden hetzelfde; slechts af en toe kwam er eentje bij. Daarom kende je je muziek door en door.”

Geen meisjes

“Het publiek bestond uit jongelui en veel van mijn collegevrienden. En, zo cool: mijn moeder was erbij! Nee, ik was niet bezig met indruk maken op meisjes. Het draaide toen allemaal om de muziek, haha.”

“Als ik erop terugkijk, kan ik wel stellen dat mijn eerste gig een succes was. Ik heb geen grote fouten gemaakt, behalve misschien met mijn kapsel in die tijd. En een goede tip die ik iedereen wil meegeven: let erop dat je altijd je koptelefoon bij je hebt.”

Upcoming gigs:

15 september 2018: Watt Arts, Bordeaux, Frankrijk

22 september 2018: Anomalie, Berlijn, Duitsland

29 september 2018: New Guass, Bilbao, Spanje

2 oktober 2018: MS Connexion, Mannheim, Duitsland

12 oktober 2018: Toy Club, Stuttgart, Duitsland

13 oktober 2018: Infame Club, Lissabon, Portugal

18 oktober 2018: In Deep’n’Dance Records, Amsterdam

19 oktober 2018: Throne Room Showcase, San Francisco Bar, Amsterdam

19 oktober 2018: Brown Alley, Melbourne, Australië

20 oktober 2018: Schlachthof, Wiesbaden, Duitsland

20 oktober 2018: Elements Festival, Brisbane, Australie

21 december 2018: Misfit, Thompsons Garage, Belfast, Ierland

 

Links:

https://www.facebook.com/SpektreLive/

https://www.residentadvisor.net/dj/spektre

https://soundcloud.com/spektrelive

https://www.mixcloud.com/spektre/

Releases:

https://www.beatport.com/artist/spektre/27956

 

 

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: Alavux (SRB)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...

Julian Ruiz (NL): “Lekker knallen, drankje en muziekje erbij”

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...