My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

-

Home » Features » My First Gig » My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek met Marceline vertelt de Nederlandse dj/producer Martijn van Langen a.k.a. DJ Baba over zijn Most Memorable Gig. “Mijn jongensdroom was uitgekomen!”

“Als jongetje van vijftien liep ik al op hardcorefeesten rond. Vooral Multigroove in de Elementenstraat was mijn favoriet. Ik vond het daar keer op keer fantastisch en dacht toen al: hier wil ik ooit staan!”

De grootste festivals

“Toen ik begon met draaien, nam mijn dj-carrière al snel een vlucht. Onder de naam Baba draaide ik meestal B2B met Micha B. Samen hebben we op de grootste festivals gestaan zoals bijvoorbeeld Dance Valley en Ground Zero. Bovendien hebben we talloze keren bij de Hemkade in Zaandam in de booth gedraaid en hebben we daar evenementen georganiseerd als Trance Nation en Hard Time. Dat waren allemaal doelen die ik vanaf het begin van mijn dj-loopbaan nastreefde. Binnen een paar jaar was dat gelukt. Inmiddels stond ik ook sinds eind jaren negentig op Multigroove, maar dat was in het Amsterdamse Roothaanhuis en niet in de Elementstraat.”

‘Multimasters’

Nadat ‘Mr. Multigroove’ Ilja Reiman, Micha en mij had horen draaien in het Roothaanhuis eind jaren ‘90, kwam hij naar ons toe. Hij was waanzinnig complimenteus en zei dat hij ons goed vond. Hij noemde ons zelfs ‘Multimasters’! Micha en ik keken elkaar aan met een blik van ‘Wááát?!’.”

Tattoo Multi met Ilja

Diepbedroefd

“Die ene droom bleef echter rondwaren: op Multigroove op de heilige grond van de Elementstraat achter de draaitafels staan. Die droom spatte helaas grandioos uiteen toen de locatie Elementenstraat ophield te bestaan. Ik was diepbedroefd. Nu kon ik mijn ultieme doel nooit meer behalen.” 

Oude zaal, yes!

“Gelukkig besloot ID&T enkele jaren geleden om de Elementenstraat te heropenen. Dat was in maart 2019. Vervolgens boekte Ilja mij voor Multigroove op mijn droomlocatie: de Elementenstraat. Hij had me ook nog eens in de oude zaal neergezet, precies de zaal waar ik het liefst wilde staan! Yes!” 

Fantastische aankondiging

“Natuurlijk was ik mega-zenuwachtig. Het voelde alsof het opnieuw mijn eerste gig was. De venue was bomvol met zo’n achthonderd tot duizend mensen, ik heb ze niet geteld.” (lacht) “Onder hen bevonden zich veel vrienden. En toen begon Ilja aan zijn fantastische aankondiging van mijn set, die ik nooit zal vergeten. Hij vertelde dat ik al van jongs af aan op Multi rondliep, dat ik 100% van de oude garde was en dat hij trots was dat ik nu zelf achter de draaitafels stond. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk.”

DJ Baba

Grootste cadeau

“Die hele avond was extatisch. Ik was zenuwachtig maar toen ik de eerste track oplegde, ging het meteen gewoon goed. Ik was na Ferry Salee a.k.a. Gizmo aan de beurt, dus hij had de toon gezet. Ik weet nog dat ik tracks als Taub, Flesh Is The Fever en The House of God de revue heb laten passeren. Iedereen ging uit z’n dak en we hebben echt een topfeest gevierd! Mijn jongensdroom was uitgekomen! Dit is nog steeds het mooiste moment uit mijn carrière, het was zelfs nog beter dan Defqon.1 of Dance Valley! Dit was echt het grootste cadeau wat ik had kunnen krijgen. Híer wilde ik staan en híer stond ik ineens.”

Multigroove-resident

“Inmiddels ben ik al jarenlang een resident van Multigroove. Ik draai er tegenwoordig freestyle onder mijn eigen naam, Martijn van Langen. Het alias Baba gebruik ik voor mijn hardcore gigs. Een paar dagen geleden stond ik dan ook onder de naam Martijn van Langen weer bij Amsterdam Most Wanted. In het nieuwe jaar zal ik ook weer mijn opwachting bij livestreams van DHC (Dutch House Collective) maken.” 

“Bovendien staat de agenda voor volgend jaar alweer bomvol: Defqon.1, Ground Zero en natuurlijk Multigroove hebben me al geboekt. Dat zijn fantastische events om naar uit te kijken. Daarnaast ben ik ook al druk bezig met mijn eigen area op het Full Moon Festival in juli 2022. De productie kost tijd en ik moet natuurlijk ook al mensen boeken. Helaas blijft in verband met corona alles onder voorbehoud. Duimen dus dat alles kan plaatsvinden. Gelukkig gaan de dj-lessen die ik bij de DJ School Zaanstad geef altijd door. Één-op-één cursussen of als duo blijven toegestaan. Van vinyl tot digitaal, ik deel mijn kennis van ruim 25 jaar achter de decks met mijn leerlingen en dat is geweldig om te doen.”

Meer DJ Baba

Facebook (DJ Baba)

Facebook (Martijn van Langen)

Instagram (DJ Baba)

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttp://Marcygoeswild.com
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...