dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeFeaturesMy First GigMy Most Memorable Gig Misja Xampl (NL)

My Most Memorable Gig Misja Xampl (NL)

-

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek met Marceline vertelt de Nederlandse dj/producer Misja Wielings a.k.a. Misja Xampl over zijn MOST MEMORABLE GIG. “Ik werd geraakt door de bijzondere energie die in die woestijn rondwaarde.”

“In dertig jaar draaien, heb ik natuurlijk meerdere memorable gigs gehad. Een van de allermooiste was toch wel mijn set op een festival toepasselijk genaamd Millennium in de woestijn bij Eilat (Israël) tijdens de millenniumwisseling. Het optreden werd live op tv uitgezonden en zo’n miljoen mensen keken ernaar.”

Pillen in mijn zak

“Het bijzondere verhaal begon al op het vliegveld. Los van mijn vinylkoffers had ik ook zes ecstasypillen bij me, gewoon in mijn zak. Ik reisde in het gezelschap van enkele Nederlanders die ook naar het festival gingen. Op het vliegveld werd ik er echter door de douane uitgepikt. ‘Gaat u hier werken?’, was de vraag. Ik vertelde dat ik niet zou worden betaald voor mijn gig. Toch moest ik mee naar het douanekantoor, waar ik ‘m natuurlijk zat te knijpen met die pillen in mijn zak. Op een gegeven moment zat ik daar met zes prachtige vrouwelijke douaniers. Opnieuw deed ik mijn verhaal: ‘Ik kom hier vrijblijvend draaien! Het wordt zelfs op tv uitgezonden!’ Dat maakte indruk op de dames en toen ik hen ook nog eens allemaal een plek op de gastenlijst aanbood, mocht ik gaan. Ik heb op het feest zelfs nog even met hen gedanst.”

Wachten op de chauffeur

“De rest van de Nederlandse groep werd door een bus opgehaald en naar het hotel gebracht. Ik zou echter door een chauffeur worden opgepikt. Daar stond ik dan, buiten het vliegveld op de goede man te wachten. Toen er alsmaar geen auto opdook en het vliegveld achter me inmiddels gesloten was, besloot ik een halfje ecstasy te nemen. Dat was een goede move! Ik heb enorm genoten van de energie bij dit vliegveld in de woestijn.”(lacht) “Een paar uur later ben ik alsnog opgehaald en naar een mooi hotel gebracht, waar ik twee weken heb gebivakkeerd en vakantie heb gevierd. Ik heb er onder meer gedoken met dolfijnen, een fantastische belevenis.” 

misja-boot-2019

Tranen in mijn ogen

- Advertisement -

“Twee dagen later was het festival en het was prachtig! Ik raakte enorm geëmotioneerd bij de aanblik van zevenduizend mensen voor mijn neus en kreeg tranen in mijn ogen van de ongelooflijk indrukwekkende omgeving. Op een gegeven moment kwamen er space ships uit de bergen zweven, allemaal zo sprookjesachtig!”

Bijzondere energie

“Ik stond als tweede dj geprogrammeerd. Toen ik met mijn set begon, werd ik al na twintig minuten op mijn schouder getikt. ‘Je draait zó goed, we willen dat je het feest gaat afsluiten’. Ik dacht ‘Okéeee…’ en meteen nam een andere dj het over. Ik was totaal niet zenuwachtig dat ik ineens prime time stond. Boven alles was ik geraakt door de bijzondere energie die in die woestijn rondwaarde. Gelukkig had ik meer dan genoeg platen bij me om uiteindelijk drie uur lang te vullen. Bovendien draai ik al lang mijn eigen stijl, dus ik kon vrijwel alles uit mijn koffers gebruiken. Ik draaide onder meer tracks zoals Jam & Spoon met Follow Me.  

Exclusieve champagne

“Om middernacht, tijdens de eeuwwisseling, stond ik natuurlijk op het podium. Ik ben en blijf een showman. Ik had voor de gelegenheid een bijzondere en exclusieve fles champagne van 3 liter meegebracht. Wereldwijd waren hier maar driehonderd exemplaren van gemaakt. Om 00:00 uur heb ik ‘m voor het publiek geopend en over hen heen gespoten. Dat was ook alweer zo’n speciaal moment.

Arm Misja

Do you want some more?!

“Toen was ik aan de beurt voor mijn afsluitende set. Ik wist vervolgens van geen ophouden. Het festival moest echter stipt om 04:00 uur stoppen maar ik was niet van het podium af te slaan. Ik riep telkens naar het publiek: ‘Do you want some more?!’, waarop ze terugriepen ‘Yeah!!!’. Vervolgens werd ik door enkele bewakers het podium afgehaald. Dat was een nogal abrupt einde van een magische ervaring.” 

Full Moon Party

“Vanuit Eilat ben ik vervolgens naar Thailand doorgereisd. Daar draaide ik al sinds 1988 elk jaar op de Full Moon Party. Ook heb ik zelf jaren in Thailand gewoond. Dit zou mijn laatste keer worden. Ik ben met de Full Moon Party gestopt omdat het event niet meer zoals vroeger is. Toen was het een spirituele ervaring, nu draait het alleen om drank en drugs.” 

Mongolië

“Ik wil nog kort iets vertellen over mijn optreden in 2014 in China, op de grens met Mongolië, ergens boven Beijing. Het was de opening van een nieuwe club. Belangrijk voor dit verhaal is dat je weet dat Mongolen en Chinezen al sinds de tijd van Dzjengis Khan onderling strijd voeren.” 

misja pure ibiza radio

Geweren en kapmessen

“Die nieuwe club zat die avond vol met Chinese maffioso. Ik moest later op de avond draaien en zat tot die tijd ergens in leuk gezelschap aan een tafeltje achterin met een lekkere drank op tafel. Grappig detail: boven het toilet hing een tv en als ik mijn blaas moest legen, zag ik mijzelf en Tiësto op dat scherm voorbijkomen.” (lacht)

“Plots kwam een groep Mongolen binnen, in het rond schietend met grote geweren en zwaaiend met kapmessen. Ik dacht: ‘Shit, wat nu?! Moet ik meedoen of moet ik vluchten?’ Ik heb echter krav magna gedaan en de eerste twee regels zijn: ‘vecht nooit’ en ‘zorg dat je veilig thuiskomt’. Ik rende dus achter iedereen aan naar de tweede etage. Dit was evenwel een pikdonker bouwterrein. Hierdoor zag ik niet dat er een gat in de vloer zat. Je hoort ‘m al aankomen: ik ben twee etages naar beneden gedonderd en op het beton gevallen.” 

Verlamd

“Mijn elleboog, pols en knie waren gebroken. Bovendien kon ik niet meer lopen omdat mijn ruggenmerg door de val naar buiten was geknakt waardoor mijn zenuwen platlagen. Ik was vanaf mijn middel verlamd. In eerste instantie belandde ik in het ziekenhuis in China. Hier sprak niemand Engels. Ze hebben me natuurlijk wel wat opgelapt en daarna heb ik twee maanden in mijn eentje op mijn kamer in een Chinees hotel gelegen. Het was een ongelooflijk eenzame tijd. Toen ik eenmaal weer mocht reizen, was mijn ticket verlopen. Ik heb de ambassade een hulpverzoek gestuurd, maar uiteindelijk hebben een paar vrienden uit Amsterdam mijn ticket naar huis gekocht.”

Kermend van de pijn

“Na thuiskomst in Nederland, kon ik helemaal niets. Ik moest me kruipend en kermend van de pijn door mijn huis bewegen. Mijn huisarts heeft uiteindelijk een spoedopname geregeld. En nu ben ik drie operaties in vijf jaar tijd en heel veel revalideren verder. Onlangs was ik even ik op Ibiza om bij te komen. Ik moest weg uit Nederland en mezelf terugvinden en onderging een totale fysieke en geestelijke revalidatie.”

“Muzikaal zit ik intussen niet stil. Ik werk onder meer samen met Pure Ibiza Radio. Qua produceren, neem ik even de tijd voor mezelf. Ik hoop dat we als artiest snel weer ‘gewoon’ aan de slag kunnen. Als dj is mijn grote wens dat niemand van optredens wordt uitgesloten. In de tussentijd kan iedereen toch genieten van mijn muziek, bijvoorbeeld via Mixcloud.”

Lees ook Misja Xampl’s First Gig


Meer Misja Xampl?

Beatport

Facebook

Instagram

SoundCloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelenhttps://marcelineke.nl/
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Dance-museum Our House is een kippenvel-kwekende speeltuin rond elektronische muziek-cultuur

Met Our House heeft Nederland een uniek dance-museum van internationale allure gekregen. Mark van Bergen en Erwin Herkelman togen...

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....