zondag, oktober 1, 2023

MY MOST MEMORABLE GIG: Diablo (NL)

-

Home » Features » MY MOST MEMORABLE GIG: Diablo (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek met Marceline vertelt de Nederlandse Daniel Englisch a.k.a Diablo over zijn MOST MEMORABLE GIG. “De douches gingen open, waardoor de hele dansvloer een glinsterende regenbui in de zon werd. Het was pure magie!”

“Ik heb zoveel gigs in mijn leven gehad dat het moeilijk is een keuze te maken. Een gig die er echter uitsprong, was HQ (High Quality) op Eilat en Baraka, Be’er Sheva in Israël in 2001. Dat was een achtbaan die 48 uur duurde!”

Diablo JP

Met equalizers pielen

“Ik stond voor een techno-gig gepland in een nagelnieuwe club genaamd Scoop. Ik was samen met dj’s Estroe en Ziv Avriel voor die gig geboekt, die onderdeel was van een tweedaags HQ-event in Eilat. De eigenaressen van Scoop waren twee dochters van een welgestelde man en je kon zien dat er behoorlijk wat geld in de club was gepompt. Het enige waar de architecten niet goed over hadden nagedacht, was het belangrijkste als je goeie muziek wilt hebben: de dj-booth! Ze hadden deze boven op een gigantische stapel subwoofers geplaatst. Het gevolg was natuurlijk dat ik de avond moest redden door met de equalizers te pielen zodat de naald niet telkens over de platen skipte. Uiteindelijk lukte dat redelijk.”

Wodka Red Bull

“Ik ben ervan overtuigd dat een vriendin van de organisatie stiekem drugs in mijn drankje heeft gedaan. Ik heb dit vermoeden omdat het meisje om vijf uur ’s ochtends meekwam naar mijn kamer en ik niet kon ophouden met praten. Oké, de constante aanvoer van Wodka Red Bull had er misschien ook wat mee te maken, want dat is immers een stevig drankje.” (lacht)

Spacen

“De middag na deze lange nacht stond ik voor een andere gig geboekt. Deze vond plaats in Be’er Sheva, de geboortestad van mijn Defuse Records-partner en dierbare vriend Ziv Avriel. Rond tien uur ’s ochtends stonden mijn matties Guy en Avi voor de deur, terwijl dat meisje en ik nog volop aan het feesten waren. Ik nam snel een douche en sprong in de auto. We hadden een rit van zes of zeven uur door de woestijn voor de boeg. Ik was nog flink aan het spacen en het was een onvergetelijke ervaring.”

Diablo roadtrip Israël

Legervoertuig

“Op een gegeven moment keek ik over mijn schouder en zag plots een legervoertuig opduiken tussen de grote cementblokken die de weg flankeerden. De auto begon ons te volgen, dus ik tikte op de schouder van de chauffeur om hem te waarschuwen. Dat was trouwens dj Guy met wie ik die middag zou spelen. Toen hij in de spiegel keek, was er in de verste verte geen auto te bekennen. Okeeee… Vervolgens beschreef ik gedetailleerd het voertuig en kwam erachter dat deze legerjeeps voor het laatst tijdens de Yom Kipoer-oorlog in 1973 werden gebruikt. Ik ben in zelf in 1974 geboren, dus zou ik hier in een vorig leven al eens zijn geweest? Wie zal het zeggen? Toen ik het eens een rabbi vroeg, kon hij het me niet vertellen. Het is in ieder geval een feit dat ik me om een of andere reden ongelooflijk thuis voel in Israël.”

Glinsterende regenbui

“Uiteindelijk arriveerden we bij Club Baraka. De venue was voorheen een oud Arabisch ziekenhuis en is getransformeerd tot een club met een gigantisch terras. Mijn gig stond op dat terras gepland. Het merendeel van de bezoekers had een voorkeur voor psytrance. Met dat in gedachten zette ik een krachtige technoset neer met veel acid/trance crossovers. Ik kan je zeggen: de crowd ging die middag compleet uit z’n dak. Normaliter zou je tijdens specifieke, euforische momenten in een warehouse of club de stroboscoop vol aanzetten. In deze club gingen echter de douches open, waardoor de hele dansvloer een glinsterende regenbui in de zon werd. Het was pure magie!”

Jack Daniels met cola

“Ik was natuurlijk doodop van de voorafgaande nacht, de stomende after in mijn hotelkamer, de interessante roadtrip door de woestijn en dit geweldige feest in de open lucht. En dit alles zonder te slapen. Ik was dus superblij dat ik met het vliegtuig terug naar Eilat kon om daar op de tweede HQ-dag acte de présence te geven op Dekel Beach. Hier draaiden mijn maten JP, Dave Randall en Tom Harding hun kenmerkende hard house anthems. Compleet voldaan en oververmoeid genoot ik op het zandstrand van hun knallende tunes, terwijl ik van mijn Jack Daniels met cola nipte. Dansen zat er voor mij niet meer in toen deze gasten de crowd uit hun dak lieten gaan. Fantastische herinneringen!”

Diablo

“Rond die tijd zijn Ziv Avriel en ik ook samen begonnen met het produceren van techno op de gear die we toen hadden. Ziv had een Roland TR-909 en een AKAI MPC-2000 en ik gebruikte een Future Retro Revolution (303 clone), een Clavia Nordlead 2 synthesizer en enkele andere instrumenten. In 2009 hebben we Defuse Records opgezet om onze muziek op uit te geven. Inmiddels hebben we tracks gereleaset van [ WEX 10 ], Ritzi Lee, Jerome Krom, Dean Durrant, RUR, Rustig, Dave Mech, Re-Axis, Dee Marbus, Mechanic Slave & Tian, Lemon8, Stefano Kosa, Timid Boy, Raffa FL, Knobs, Juriaan Lisman, Sunju Hargun en vele anderen. De allereerste releases kun je nog steeds vinden op onze Bandcamp-pagina. Op Beatport tref je natuurlijk onze laatste releases aan. Bovendien zijn we bezig met een bijzonder nieuw project, maar daar kan ik nu nog niet meer over zeggen. Je kunt ons nieuws blijven volgen via Facebook.”


Diablo

Facebook
Beatport
Bandcamp

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttp://Marcygoeswild.com
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd