vrijdag, december 8, 2023

My Most Memorable Gig: Kind of One (NL)

-

Home » Features » My Most Memorable Gig: Kind of One (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek met Marceline vertelt de Nederlandse dj/producer Rens van Nellestijn a.k.a. Kind Of One over zijn most memorable gig. “Wat een toffe track! Van wie is deze plaat?

“Sorry, ik ben hartstikke druk. Ik heb vorige week met mijn stagiaires meegewerkt aan een evenement en we moeten nog wat dingen opruimen. Daar zijn we nu dus naar onderweg. Waar wilde je het ook alweer over hebben? Oh ja, over mijn meest memorabele gig.”

Nieuw muzikaal pad

“Nou, ik heb jaren onder diverse namen opgetreden en veel fantastische optredens meegemaakt. Sinds begin 2020 volg ik echter een ander muzikaal pad onder de naam Kind Of One. Eigenlijk was ik net voor corona hiermee begonnen.”

Unieke eigen stijl

“Ik had behoefte aan een andere naam om een nieuwe kant van mezelf te ontwikkelen. Niet doen wat ik denk dat er gedaan moet worden om ergens bij te passen, maar volledig mijn unieke eigen stijl ontplooien. Vandaar ook de naam Kind Of One, natuurlijk een knipoog naar One of a Kind. Eigenlijk letterlijk dus een ‘stijl van één’, mijn stijl! Dus ben ik begonnen met het produceren van een andere sound dan voorheen. En dat lukte. Ein-de-lijk draai ik nu liever mijn eigen muziek dan dat van anderen.”

Penthouse

“Toen kwam natuurlijk corona, wat de mogelijkheden tot optreden nogal verkleinde. Op een gegeven moment begon een groep mensen feesten te geven in een groot penthouse in Utrecht. Mitch de Klein, waarmee ik dagelijks samenwerk voor alle project voor 50:HERTZ dat wij samen runnen, werd daar als eerste gevraagd om te komen draaien. Hij heeft mij vervolgens geïntroduceerd voor een tweede editie. En zo komen we bij de meest memorabele gig die ik wil benoemen en dat tegelijkertijd mijn first gig als Kind Of One was.”

Boiler room

“Ik kende niemand toen ik daar aankwam en wist natuurlijk ook niet wat me te wachten stond. Bij binnenkomst zag ik zo’n 40 tot 50 mensen, wat natuurlijk al best veel is in coronatijden. Ik vond het meteen supervet. Ze hadden de slaapkamer helemaal leeggeruimd en er een soort boiler room van gemaakt. De dj-booth stond voor een grote kledingkast met spiegels, zodat je de mensen achter me zag dansen.”

Toffe track

“Tijdens deze gig heb ik voor de eerste louter eigen tracks gedraaid die ik als Kind Of One had geproduceerd. Mijn eerste release op Descend Records van ALX was toen net aangekondigd en die avond kon ik The Return Of Time en Mind Eclipse dus voor de eerste keer draaien. Normaliter als je voor een grote zaal staat te draaien, weet meestal niemand dat je alleen maar eigen tracks draait. Hier werd echter al snel gevraagd: ‘Wat een toffe track! Van wie is deze plaat?’ ‘Nou, van mij, ze zijn allemaal van mij’, antwoordde ik. ‘Oh, wat cool!’, was de enthousiaste respons.”

“Vervolgens ging het feit dat ik alle muziek zelf had gemaakt als een lopend vuurtje rond. De partygangers bleven naar me toekomen. Vol verbazing vroegen ze: ‘Deze ook?’ ‘En deze ook?! Vet zeg!’.” Het gevoel wat ik daarvan kreeg, was echt bijzonder. Het was alsof ik de afgelopen tien jaar naar dit moment had toegewerkt. De unieke en fijne setting die voor deze reacties zorgde, had ik voor geen goud anders willen hebben voor mijn eerste set als Kind of One. Die avond vergeet ik nooit meer!”

Intieme connectie

“Het was fantastisch om zo’n intieme connectie met iedereen te maken, zo uniek! Dat maak ik nooit meer mee! Daarna was ik echt zó blij. Ik had het gevoel van: ‘Yes, nu heb ik echt iets te pakken!’ Bovendien was het een fijne bevestiging dat ik op de goede weg ben met mijn geheel eigen en unieke sound. Ik kan mijn sound het best omschrijven als deep melodic techno met hier en daar een progressive twist. Ja, ik laat me tegenwoordig in de studio echt alle kanten op leiden. Dat wil ik ook, want op die manier kan ik van mijn sets echt een show maken. Van zwoele warme sounds tot uplifting en dynamische momenten.” 

Drifters

“In de korte periode tijdens corona waarin we met 750 mensen bijeen mochten zijn, hebben we drie edities van ons eigen nieuwe bootfeest concept DRIFTERS georganiseerd, in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Op DRIFTERS bieden we de bezoeker meer dan alleen muziek. Zo lopen er acteurs rond die de interactie aangaan met het publiek die vervolgens een verhaallijn kan meemaken. Maar de nadruk ligt wel gewoon op het feest hoor! Alles kwam op die bootfeesten echt helemaal samen. Ik heb toen drie keer zo’n set kunnen draaien met inmiddels nog veel meer nieuwe eigen tracks. Dat was drie keer op een uitverkochte editie, prime time en op een te gekke lineup met onder anderen Remy, Secret Cinema, Analog Kitchen, Tinlicker, natuurlijk Mitch de Klein en nog veel meer toppers!”

Mega-positief

“Ook toen heb ik weer enorm kunnen genieten van alle mooie en motiverende reacties. Dit keer zowel met betrekking tot mijn muziek als over het feest zelf. Dat was na zo’n lange tijd stilstaan echt onbeschrijfelijk mooi. Dit jaar gaan we uiteraard doorpakken met DRIFTERS!”

Naamsbekendheid

“Ik heb onwijs veel zin in 2022 en helemaal nu alles weer opengaat. Ik ben ook superblij voor alle andere artiesten en organisaties die eindelijk weer hun passie kunnen uitvoeren. Dit jaar zal voor mij helemaal in het teken staan om onder mijn nieuwe naamsbekendheid te verwerven. Het begin is gemaakt met opvolgende releases op Aftertech Records en Nova Collective. Zo heb ik al veel mensen heb kunnen bereiken.”

Muziekplatform

“Op Nova Collective komt in april mijn eerstvolgende release Bugs In Eden uit. Deze track is echt bijzonder voor me. Het is een dynamische track die het onwijs goed doet op de dansvloer en het is de track waarmee ik eigenlijk mijn nieuwe sound destijds voor mezelf heb ontdekt. Ik kan niet wachten tot ik deze eindelijk aan iedereen kan laten horen. Als het aan mij ligt, zal ik zeker vaker op dit label releasen.”

“Het is een te gek nieuw muziekplatform opgezet door Bas Goossen (STVCKS) en Michel Ranzijn (2088). Ze hebben, relatief gezien, een van de meest beluisterde techno playlists op Spotify. Op basis daarvan zijn ze het afgelopen jaar het label gestart waarmee ze artiesten onwijs veel bereik kunnen garanderen. Een unieke gelegenheid dus voor gasten zoals ik om hun muziek snel aan een breed publiek te kunnen presenteren. Zeker een aanrader dus voor nieuwkomers in de scene. In het eerste jaar hebben ze 13 tracks gereleaset die meer dan een miljoen keer zijn gestreamed door 75000 volgers van hun playlists. Je begrijpt dat ik dus enorm uitkijk naar april!”

Kanonnen van Oranje

“Verder zal ik in ieder geval naast DRIFTERS ook optreden op een nieuw Koningsdagfestival in Breda genaamd Kanonnen van Oranje. Dat wordt echt een te gekke dag met namen als De Sluwe Vos, Egbert, Michel de Hey, Secret Cinema, VNTM, Mitch de Klein en meer! Bovendien zullen we met 50:HERTZ nog meer belevingen gaan ondersteunen zoals bijvoorbeeld op het nieuwe Achtertijn Festival op een unieke locatie, midden in de natuur, vlakbij Rotterdam. Daar gaan we iets heel tofs doen en zullen ook Mitch, ikzelf en Steve Mulder, die ook bij ons team hoort, gaan draaien!”

“Verder kijk ik vooral uit naar al het moois wat in ons land georganiseerd gaat worden en alle blije mensen die ik daar zal zien! Eindelijk weer Awakenings Festival en eindelijk weer Wildeburg! Daar ga ik me als bezoeker volop aan overgeven! Als alles zo doorzet, wordt 2022 hoe dan ook een te gek jaar. We hebben hier als unieke Nederlandse dance-community zo naar uitgekeken en we hebben dit ook zo enorm verdiend! Nu gaan we keihard genieten!”

>> Check ook: Kind Of One’s First Gig


Meer Kind Of One

Facebook

Instagram

Spotify

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttp://Marcygoeswild.com
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...