MY MOST MEMORABLE GIG: Lady Ace (NL)

-

Home » Features » MY MOST MEMORABLE GIG: Lady Ace (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek met Marceline vertelt de Nederlandse Audrey Clarke a.k.a Lady Ace over haar MOST MEMORABLE GIG. “Op het einde kreeg ik ook nog een duimpje omhoog van de band, nice.

“Ergens in 2009, ik was 36, werd ik door Stefano Richetta gebeld voor een boeking als opening van de Nederlandstalige band De Dijk. Ik wilde geen nee zeggen. Het was immers niet alleen een betaalde boeking maar ook eentje voor een goed doel, namelijk de Stichting Het Vergeten Kind. Vrij snel nadat ik ja had gezegd, sloeg de paniek toe. ‘Oh jeetje, misschien gaan die rockliefhebbers me wel wegfluiten’, schoot toch wel even door mijn hoofd.”

Ponton op het water

“Het MidzomerZaan Festival vond plaats in Zaandam. De organisatie had een soort ponton op het water gemaakt waar het podium op stond. Ik stond dus op het water te draaien, dat was bijzonder. Voor de stage stonden zo’n tweeduizend man op een stuk brakke grond. Het was een typisch feestje met ongelooflijk veel bezoekers die in de media actief waren.”

De ‘Hollandse Björk’

“Het ging allemaal rond een uur of acht ’s avonds van start. Ik moest van 21.00 tot 22.30 uur draaien. Een half uur voor ik moest beginnen, kwam Laura Stavinoha op een vlot aandrijven. Ik kende haar al van haar minimal elektronische beats en noem haar wel eens ‘de Hollandse Björk’. Ze had een bizarre jurk van wel vijf meter hoog aan en zong op haar eigen elektronische beats een nummer dat het midden hield tussen Ierse muziek en opera. Dit was het begin van een muzikale magische avond.”

Nederlandse U2

“Met kippenvel nam ik het stokje over. Omdat ik van tevoren niet precies wist wat er ging gebeuren, had ik thuis al zoveel mogelijk voorbereid om eventueel te remixen. Mijn doel was vooral om het een beetje gezellig te houden. Ik draaide white labels op vinyl en wisselde af met cd’s en wisselde populaire houseremixen van onder anderen U2 af met bijvoorbeeld Moby. Ik vond De Dijk een beetje de Nederlandse U2, dus dat paste prima. Daarnaast passeerden Bakermat, de Eurithmics en Frankie Knuckles de revue. En, ik kon het niet laten, ik heb ook nog Herman van Veens ‘Hilversum 3 Bestond Nog Niet’ gebruikt. Iedereen stond uit volle borst mee te zingen.” (lacht)

Net een remix

“Ik was overigens niet zenuwachtig voor deze gig. In 2009 had ik er al heel wat op de teller staan. Ik wist precies hoe alles werkte en was goed voorbereid. Je moet als dj altijd bij je hart blijven maar wel een beetje van alle markten thuis zijn. Je kunt soms een origineel zó draaien dat het net een remix is.”

Lady ace

Underground

“In ieder geval had ik lekker de aandacht en kon goed opwarmen voor De Dijk. Ik had speciaal voor het einde één klapper bewaard: Sky and Sand van Paul en Fritz Kalkbrenner. Die plaat was nog niet vaak gedraaid en alleen in het bezit van dj’s. Nogal underground dus. Ik besloot ‘m dus als afsluiter te draaien. De Dijk besloot toen net te gaan soundchecken. Ook dat werd een magisch moment. Ik kon meteen merken dat die gasten van De Dijk het ook een spannende track vonden want ze pasten hun soundcheck aan de plaat aan! Dat maakte de track meteen heel opwindend en toegankelijk. In die tijd was house immers nog steeds behoorlijk underground maar Sky and Sand raakte uiteindelijk iedereen.  Het is geen plaat die zomaar in een hokje past, maar simpelweg goeie muziek.”

Top 40

“Die track sloeg echt enorm goed aan. Uiteindelijk denk ik zelfs dat die soundcheck tijdens mijn laatste plaat ertoe heeft bijgedragen dat Sky and Sand uiteindelijk nr. 12 in de Nederlandse Top 40 is geworden. Simpelweg omdat zich zoveel radiomakers en hun collega’s onder het publiek bevonden. Op het einde kreeg ik ook nog een duimpje omhoog van de band, nice.”

Topdag

“Een jaartje later of zo zouden de Kalkbrennertjes optreden in Woodstock in Bloemendaal. Daar wilde ik natuurlijk wel heen. Het grappige aan dit verhaaltje is echter dat het keihard regende in Amsterdam maar op de Buienradar precies één stukje leeg was. Je raadt het al: bij Woodstock. Toen we dus in Bloemendaal arriveerden, was de lucht strakblauw met een heerlijk zonnetje.”(lacht) “Needless to say: het werd een topdag.”

“Ik produceer nog steeds volop en heb veel op de plank liggen. Het ontbreekt me echter even aan de energie om contact met labels op te nemen. Ik was vorig jaar ook net begonnen met een eigen avond bij de Oosterbar in Amsterdam, maar die ligt nu natuurlijk ook op z’n gat. Net als alle andere gigs. Ik hoop dat we snel weer met z’n allen een dansje kunnen doen!”


Lady Ace

Website
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttp://Marcygoeswild.com
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

EDM en future house in oktober: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

MY MOST MEMORABLE GIG: Rubzman (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...