MY MOST MEMORABLE GIG: Rubzman (NL)

-

Home » Features » MY MOST MEMORABLE GIG: Rubzman (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek met Marceline vertelt de Nederlandse Ruben Langedijk a.k.a. Rubzman over zijn MOST MEMORABLE GIG. “Alles viel prachtig op z’n plek.”

“Een jaar of vijf geleden organiseerde kunstenaar Dadara het intieme en niet-dertien-in-een-dozijn festival Beyond in het Brabantse Liempde. Dadara wilde hiermee een feest neerzetten dat een positieve impact op ons leven kon hebben en meer was dan even ontsnappen aan de dagelijkse sleur.”

Rubzman

Iglo van reddingsvesten

“Meerdere organisaties hadden een eigen plek op het festival. Een van hen, de non-profit organisatie Movement on the Ground, had een area met als hoofdthema de Syrische vluchtelingen. Er was destijds zoveel negatieve berichtgeving over deze bevolkingsgroep. Movement on the Ground wilde hen dus eens wat positieve aandacht verschaffen. In dit kader traden dj’s op, samen met Syrische muzikanten. Speciaal voor de gelegenheid is een bijzondere tent in de vorm van een iglo van reddingsvesten gemaakt.”

Schemerig

“Dj Lady Ace had de gig geregeld. Ik begon aan het einde van de middag aan mijn set in die bijzondere tent. Ik startte lekker groovy, om de mensen aan het dansen te krijgen en ging daarna de diepte in, wat meer melodisch en progressive. Bij het energieke ‘You Will Be Recorded’ ging het publiek helemaal los! Ik heb de stem van Richie Hawtin hierin verwerkt. Later heeft hij het nummer via Lady Ace zelf ook gehoord. Wie weet, breng ik die track alsnog een keer uit.” (lacht) “Na dit nummer dook ik weer even de rust in, met het hypnotische ‘Hangovers‘, om daarna weer gas te geven. Het begon net een beetje schemerig te worden en iedereen was lekker aan het feesten. De sfeer was uitstekend en ik had er zin in.”

Louter eigen tracks

“In het verleden verwerkte ik hier en daar altijd wel een paar eigen producties in de set. Dit keer heb ik echter voor het eerst ooit een uur lang louter eigen tracks gedraaid, met name veel materiaal wat nog niet was gereleaset. Mijn eigen intro’s met mijn eigen producties. Dat was echt een enorme kick!”

Rubzman

Alles viel op z’n plek

“Halverwege mijn set begonnen die Syrische muzikanten mee te spelen. Dus met een klarinet, een viool, percussie. Ook was er begeleiding van muzikant annex zanger en mc Arjan Amin. Ik had het niet zien aankomen, maar alles viel prachtig op z’n plek. Hun muziek en de mijne werkten perfect samen en we hadden een mooie energie.”

Partystarters

“Ik pas altijd een flinke opbouw toe in mijn sets. Ik begin met een rustig intro en werk langzaamaan naar meer energie toe. Bovendien varieer ik in diverse toonhoogten. Die Syrische bandleden voelden dit feilloos aan. Samen hebben we nog meer energie in het feest gebracht. We waren, zeg maar, de partystarters!” (lacht)

Bijna euforisch

“Na mijn set kreeg ik van alle kanten complimenten, ook van de Syrische muzikanten. Ik voelde enorm veel voldoening en was bijna euforisch. Die sfeer, het spelen met die live band… Ik dacht toen direct: ‘dit wil ik vaker doen’. Helaas is dit er nooit van gekomen. Als je zo’n project professioneel wilt aanpakken, kost dit vreselijk veel tijd. Er moet echter brood op de plank komen, dus ik heb me uiteindelijk vooral op mijn visuele bedrijf gestort. Tot corona zich aandiende, liep dat prima. Hopelijk trekt deze branche nu ook snel weer aan.”

Rubzman

Burning Man

“Na de gig zijn we, moe en voldaan, op de festivalcamping in slaap gevallen. De volgende dag stond namelijk een gig op het Burning Man festival Nederland – Where The Sheep Sleep op de agenda. Het complete weekend was er dus eentje om nooit meer te vergeten!”

“Later heb ik vaker sets met alleen eigen producties gedraaid. Ik weet nu immers dat het werkt. Muziek zal altijd een groot deel van mijn leven blijven, er is zoveel moois. Bovendien wil het ook altijd zelf blijven creëren.” 


Rubzman

Facebook
Instagram
Soundcloud
Beatport
Mixcloud
Movement on the Ground

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttp://Marcygoeswild.com
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...