vrijdag, februari 23, 2024

ONSTAGE Experience: kruip in de huid van een internationale top-dj

-

Home » Features » ONSTAGE Experience: kruip in de huid van een internationale top-dj

De eerste volledig interactieve dj-experience ter wereld is geopend. En dit in Breda, kweekvijver van supersterren als Tiësto, Hardwell én Dannic. Tijdens deze experience krijgen bezoekers een kijkje in het leven van een internationale top-dj. TIOH beleefde de attractie en kroop voor even zelf achter de decks.

Initiatiefnemer William Watts en zijn team hebben afgelopen jaar hard gewerkt om dit ambitieuze project te realiseren. 1,1 miljoen euro werd mede door een crowdfunding opgehaald. Ook vanuit festivalorganisatoren, leveranciers, het Leisure Ontwikkel Fonds, Cultuurfondsen en de Gemeente Breda kon Watts op steun rekenen. Volgens de gemeente draagt deze bezoekersattractie bij aan Breda als verrassende stad. En wie de attractie binnenstapt, kan niets anders dan dat volmondig bevestigen.

ONSTAGE Experience I
Foto: ONSTAGE Experience

Klim naar de top

Bij binnenkomst bij ONSTAGE ademt gelijk al dance. De hele aankleding draait om alles wat te maken heeft met elektronische muziek. Vooral de wandtekening van het Laatste Avondmaal in een dancejasje én de gouden plaat van de Bredase grootmeester Tiësto, maken op veel bezoekers een grote indruk. Na het scannen van je bandje en verzinnen van een sterk alter-ego, kan de experience écht beginnen. De toegangsdeur slaat open en de tour door 7 interactieve ruimtes gaat direct van start. Van een donkere en smalle steeg naast een nachtclub tot het draaien van je eigen geproduceerde track op een mega-festival; alles komt voorbij. Je voelt je op meerdere momenten even de headliner van de avond.

Op een speelse manier maak je kennis met hoe het professionele leven van een top-dj eruit ziet en de geschiedenis van de Nederlandse dancecultuur. De attractie is toegankelijk voor jong én oud publiek. Kortom; het is een attractie die je als danceliefhebber of dance-nieuwsgierige niet wil missen!


Meer ONSTAGE Experience

ONSTAGE is iedere week geopend van woensdag t/m zondag. Voor meer informatie over de experience, check je de website van ONSTAGE.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...