dinsdag, oktober 3, 2023

Oud & Nieuw 2018-2019: Hier kun je het verse jaar in knallen

-

Home » Biki90 » Oud & Nieuw 2018-2019: Hier kun je het verse jaar in knallen

Vuurwerk komt er sowieso, maar het nieuwe jaar in knallen kun je natuurlijk ook met een zinderend feest. Daarvan zijn er weer genoeg met de jaarwisseling van 2018/2019, met voor ieder wat wils. Dit overzicht maakt je wegwijs in het aanbod van vooral house en techno-events (de harde stijlen serveren we apart). Mis je een feest? Meld het vooral in de comments op onze socials.

 

Eindhoven

Herrie met Gerrie HappyNewYearShow | Radio Royaal | Tech House/Disco/House

We zijn heel wat gewend van Herrie met Gerrie, maar deze nieuwjaarseditie belooft weer veel moois. In Radio Royaal op Strijp-S organiseert dit feestconcept een jaarafsluiter met danseressen, over-the-top acts, toffe aankleding en vooral de eigen, vrolijke sound.

> > Eventpage

 

TikTak New Years Eve | Klokgebouw (plus ook in Breepark Breda) | Urban

Het is de Flying Dutch van de jaarwisseling en daarmee het (in totaliteit) grootste oud en nieuw-evenement van het land. Niet alleen Eindhoven en Breda kunnen zich schrap zetten voor een flinke portie urban tijdens TikTak. Ook Amsterdam, Rotterdam en Utrecht krijgen te maken met eclectische beats. Onder andere Rugged, Puinhoop Kollektiv en Bizzey treden aan.

> > Eventpage Eindhoven

> > Eventpage Breda

De grote Oud en Nieuw Tijdmachine | Effenaar | 00’s tot 70’s

Ging het jaar snel voorbij, of juist heel langzaam? Met deze tijdmachine maakt dat niks meer uit! Reis in de Effenaar heen en weer van de 00’s tot de 70’s. In de grote zaal gaat de tijdmachine onder leiding van Superstijl terug in de tijd. In de kleine zaal wordt er ouderwets op vinyl gedraaid.

> > Eventpage

NYE 2019 – Zodiak Commune x Kader x Krackfree Soundsystem – Temporary Art Centre

2019 is nog geen uur oud en dit organisatie-trio laat het TAC in Eindhoven op de grondvesten schudden met een goed feest. De line-up is nog niet helemaal naar buiten, maar het belooft een veelzijdige avond te worden met techno, reggae, house, dub en hiphop.

> > Eventpage

 


Tilburg

De Disco | Club Smederij 

Zin in lekkere house en disco in Tilburg? Club Smederij is dan de place to be met de jaarwisseling! Suburban Disco belooft vuurwerk en een daverend begin van het nieuwe jaar. Er staat een b2b-set van Tsepo en Unofficial Milo op het programma, evenals sets van RDS en David Vunk.

> > Eventpage

 

Plan de Champagne | 013 | House, Techno, Disco, Eclectic

013 trekt traditiegetrouw alle registers (ook zalen) open voor zijn altijd populaire oud- en nieuwfeest. Het plan de campagne voor dit keer: 3 area’s, gehost door Vunzige Deuntjes, Nachtcollege en RGB Disco. De kaartverkoop is al begonnen, dat wordt volle bak in 013.

> > Eventpage

 

Goud & Nieuw Festival | Korte Heuvel | Eclectic

In Tilburgs langste en levendigste stapstraat worden de krachten weer gebundeld voor een heus festival. Goud & Nieuw, dat is 4 kroegen, 4 area’s, één polsbandje en all you can drink. Cul de Sac wordt het honk voor house en techno, Bakker wordt een hitjespaleis en er komt een secret area door Disco Snolly. Studio wordt de spot voor hiphop en de boel wordt er gehost door Sjannies Schuurtent.

>> Eventpage

 

Het Grote Huisfeestje | Koepelhal | Disco, Eclectic

De grote nieuwkomer in Kruikenstad, maar reeds lange tijd uitverkocht. En dat is geen sinecure in de Koepelhal, dat de laatste jaren weinig succesvol was met de jaarwisseling. Het Grote Huisfeestje echter komt uit de koker van Daisy, Rewind, Snolly en Sjannies Schuurtent, die tezamen behoorlijk wat following en feestvreugde hebben opgebouwd. In Tilburg bundelen ze de krachten voor het grootste huisfeestje van de stad, inclusief Mario Kart, bitterballenservice en een silent disco.

>> Eventpage


Den Bosch

Hello 2019 | Brabanthallen (en ook in Mecc Maastricht) | Eclectisch | 

In de geest van TikTak is Hello 2019 een nieuw multilocatie-circus. In Den Bosch en Maastricht zullen er veel wisselingen van de wacht plaatsvinden op het podium. Naast De Jeugd van Tegenwoordig en Wildstylez in Maastricht en Tony Junior en Kraantje Pappie in Den Bosch, zijn er ook acts die telkens van locatie ruilen. Deze zijn Puinhoop Kollektiv en Kris Kross Amsterdam. Interessant is dat er veel variatie in de programmering zit, wat deze feesten het zeker waard maakt om het jaar mee af te sluiten.

> > Eventpage


Maastricht

Claydrum NYE | Maastricht | Techno

Club Complex stroopt andermaal de handen uit de mouwen om tijdens de jaarwisseling een fijn techno-onderonsje te organiseren. Claydrum, huisconcept sinds jaar en dag, laat zien dat de Zuid-Limburgse clubscene al geruime tijd de weg terug omhoog heeft gevonden en wil het nieuwe jaar goed inluiden. Met Paula Temple, FJAAK en Hush & Sleep kan de avond nauwelijks stuk.

> > Eventpage

 

NYE Festival | Viva Las Vegas, Muziekgieterij | House, Deep House, Disco

Drie area’s met meer dan 15 dj’s en diverse muziekstijlen en hostings. De main zaal is het terrein voor house, deep house en classics, daar waar Funky Town zorgt voor disco, funk enb r&b-classics. Dan is er nog een Toilet Room, ofwel techno en tech house in een intieme ruimte. Line-up: o.a. Riley, Røse Røx, Boris Smith.

> > Eventpage


Volg TIOH op Facebook:


Breda

Duikboot NYE | STRND | House, Techno, Disco

Wat XXL Events betreft is Duikboot Festival 2019 nog veel te ver weg om op te wachten. Wat kan je dan beter doen dan een stevig eindejaarsevent organiseren? Duikboot NYE heeft Benny Rodrigues, Wouter S en Luuk van Dijk bij de eerste area staan, waar er bij de tweede area Urban en Hiphop wordt gedraaid.

> > Eventpage

 

Het Huisfeestje | Graanbeurs | Techno, Disco, Eclectic

Breda had vorig jaar al een groot huisfeestje en trekt de lijn nu door. Een waar legertje van (lokale) hostingpartijen nemen intrek in een van de kamers, onder wie Braaf, PLOEGNDIENST en Broeikas. Uit je plaat gaan op vlammende techno, heupen los op disco of mee-blèren met hitjes of guilty pleasures – het kan allemaal.

>> Eventpage

Huisfeestje Graanbeurs


Antwerpen

Solomun NYE | Waagnatie | Deephouse

Solomun komt naar Antwerpen, waar Labyrinth buiten de eigen club in Hasselt uitpakt met een XXL-editie. Tofke warmt op voor de Diynamic-baas, die echt prime time draait (23:30-2:30). Voorafgaand kun je ook nog dineren.

>> Eventpage


Meer feesten met nieuwjaar

Check onze agendasectie voor meer events. Mis je een feest in dit overzicht? Meld het vooral in de comments op onze socials.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...