woensdag, december 6, 2023

Paaspop 2016: welke danceacts mag je absoluut niet missen?

-

Home » Genres » House » Paaspop 2016: welke danceacts mag je absoluut niet missen?

Over tweeënhalve week is het weer zover: Paaspop opent als grootste outdoor festival van het jaar de poorten en geeft de officiële kickstart van het festivalseizoen 2016. Van 25 tot en met 27 maart wordt de Molenheide in Schijndel omgetoverd tot een mini Las Vegas waar op dertien podia en area’s dag en nacht nonstop entertainment te vinden is. Met een programma bestaande uit 170 acts is het aanbod groot en breed.

Als danceliefhebber kan je natuurlijk niet om de headliners Underworld en The Prodigy heen. Zij sluiten zaterdag en zondag af in de grootste tent, de Apollo. Maar er is meer. Veel meer. In de drie area’s RoXY, Desperados Warehouse en Stardust is stilstaan onmogelijk. Daar vind je een breed scala aan danceacts. Van house en techno tot aan hardstyle en experimentele electro. Om je een weg te banen door het volle programma hebben wij voor jou de tofste acts per area uitgelicht.

RoXY 

In de RoXY, vernoemd naar de roemruchte en helaas in brand gevlogen discotheek in Amsterdam, vind je vooral house, drumnbass en hiphop. Drie acts die je hier zeker niet mag missen:

Sjamsoedin (vrijdag 21.30 – 22.30u)

De electroact Nobody Beats the Drum was voorheen een drietal, maar nu vooral Sjamsoedin in z’n eentje. Als er ergens knopjes zijn, is hij er ook. Met zijn modulaire synthesizers brengt hij de meest vreemde bliepjes ten gehore. Op ADE en Where the Wild things Are liet hij al merken dat hij het prima in z’n eentje aan kan. Nu is Paaspop aan de beurt. Dansen op maffe, maar zeer aangename geluiden.

Joe the Ripper (vrijdag 22.30 – 00.00u)

Direct na Sjamsoedin zijn de heren van Joe the Ripper aan de beurt. Het duo bestaande uit Joost van Bellen en RipTide heeft een diepe duik in de overvolle platenkast gemaakt en neemt een selectie van uiteenlopende stijlen mee naar Schijndel. Rock, pop, klassiekers of vuige metal? Niks zal ongeschonden blijven. Dat bleek wel na de dikke set die ze nog weggaven op Where the Wild Things Are. En oja, de prijs voor beste persfoto hebben ze ook al binnen.

Joost van Bellen en RipTide als Joe the Ripper

Larry Gus (zondag 15.30 – 16.30u)

Deze Griekse mafkees neemt geen crisis mee, maar wel complete chaos. Heerlijke chaos weliswaar. Overal waar Larry komt, staat de tent op z’n kop. De kleine man weet met zijn grote enthosuiasme het publiek mee te slepen in een grote melodieuze warboel aan maffe samples. 3voor12 gaf zijn optreden op Best Kept Secret vorig jaar het hoogste cijfer. Op Paaspop zal hij er waarschijnlijk niet voor onder doen.

Desperados Warehouse

In de Desperados Warehouse huizen vooral de house en hardstyle acts. Ook hier een bomvol programma waar wij wederom drie acts hebben uitgelicht:

Feestdjruud XXL (vrijdag 21.45 – 23.00u)

Paaspop is in Brabant, in Brabant is het feest en waar feest is, is Feestdjruud. We kunnen er niet omheen. Speciaal voor Paaspop komt Ruud in de XXL variant. Dat betekent meer opblaasbeesten dan je kan tellen en meer fissa dan goed voor je is. De platenkast wordt leeggetrokken met classics, guilty pleasures en hits van vandaag. Strek je benen, hou die armen omhoog en sluit maar vast aan in de polonaise!

Brennan Heart (zaterdag 00.30 – 02.00u)

De zaterdag van Desperados Warehouse wordt volledig in stijl afgesloten door Brennan Heart. Een absolute topper binnen de hardstyle. Met hits als ‘Lose my Mind’ en ‘Imaginary’ draait hij overuren binnen de wereldwijde scene en weet hij steeds opnieuw het publiek te overdonderen. Verwacht unieke combinaties van zang, melodie en ritmes. Hopelijk blijft The Warehouse nog overeind staan voor de zondag.

Adaro (zondag 23.45 – 01.00u) 

En als The Warehouse nog overeind staat is Adaro daar om het nog één keer goed te laten beuken. Hij sluit de zondag af. Een goed moment om de laatste remmen los te gooien en alle laatste restjes energie eruit te persen. De hardstyle dj/producer weet als geen ander hoe dat moet.

Stardust (We Are Electric)

De Stardust wordt gehost door We Are Electric en zoals je van WAE gewend bent vind je hier de beste house, elektro en drumnbass acts van het moment. Op zaterdag en zondag mag je deze drie acts zeker niet missen:

Flux Pavilion (zaterdag 21.30 – 22.30u)

Zodra je de eerste tonen van onderstaand lied hoort, blijft het lied nog heel lang nagalmen. Flux Pavilion heeft met ‘I Can’t Stop’ een ware dubstep hit gescoord en sindsdien staat iedereen voor hem in de rij. Major Lazer, Childish Gambino en Steve Aoki hebben al aan de bel getrokken. Nu is Paaspop aan de beurt en ook daar zullen de bassen flink op de proef worden gesteld.

The Magician (zondag 19.45 – 21.00u)

Of het nou Triggerfinger, The Magician of Lykke Li zelf was, alledrie hebben ze bijgedragen aan de wereldhit ‘I Follow Rivers’. The Magician deed dat met zijn befaamde remix. Maar hij heeft nog veel meer. Eigen singles, populaire mixtapes en dj-sets waar je u tegen zegt. Woordgrappen met toveren en magie laten we maar even achterwege. Kom het zelf maar ondervinden!

Vitalic Live (zondag 22.00 – 23.00u)

Nog zo’n fijne Fransman in de Stardust. De hits van Vitalic als La Rock 01, My Friend Dario en OK Cowboy hebben we inmiddels al helemaal grijs gedraaid, maar dat betekent niet dat we er genoeg van hebben. Zekers te weten niet. Deze hits, maar ook vele andere laat hij uiteraard weer horen, samen met de euforische klanken die we van hem gewend zijn.

 

Paaspop vindt plaats van 25 tot en met 27 maart op de Molenheide in Schijndel. Bekijk de volledige line-up en bestel je tickets via Paaspop.nl 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Het RoXY Archief van fotografe Cleo Campert: Unieke inkijk in de uitbundige vroege housetijd

Het was de oer-club van de house in Nederland: de RoXY in Amsterdam. Er verscheen al eens een (tekstueel)...