woensdag, december 6, 2023

Warmdraaien richting Paaspop: vind je (muzikale) ei!

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Warmdraaien richting Paaspop: vind je (muzikale) ei!

Paaspop, de enige echte opener van het festivalseizoen, staat weer voor de deur. Met uiteraard een gezonde doses elektronische muziek en het nodige muzikaal plezier en vertier. Onze redacteur Tjeerd Leendertse kan niet wachten tot het Pasen is en mag van ons alvast warmdraaien voor het paasweekend. 

Het is halverwege maart als ik een blik werp op de kalender. Buiten ziet het eruit zoals het er in maart uit hoort te zien: de zonnestralen vallen als een deken over de stad, de helderblauwe lucht waakt als een keizer over zijn rijk. Het is een illusie, want de wind snijdt door merg en been. Het is koud. Om de kou te trotseren vind ik warmte in de muziek, muziek die volgende week  mijn oorschelpen verwarmt op Paaspop.

Er zijn drie stages waar ik mijn ei zal vinden. Om te beginnen bij de ‘Stardust’ – een stage die gehost wordt door de bondgenoten van We Are Electric. Daarnaast ‘The Warehouse Project’ waar feestelijke EDM en flesjes Desperado voor een gelukkig huwelijk gaan zorgen. Als laatste is mijn fysieke gesteldheid te vinden bij ‘Roxy’, een stage waarbij dubstep, hiphop en drum & bass als de Drie Musketiers voor de nodige moshpits gaan zorgen.

Paaspop

Stardust by We Are Electric

De tempel waar wegsleeptechno, future bass en rollende drums aanbeden worden.

Joris Voorn

Dat We Are Electric een line-up kan samenstellen waarvan je gaat smullen, bewijst de Brabantse organisatie al een aantal festivalseizoenen. De naam van Joris Voorn is het perfecte voorbeeld van de ambitie waarmee WAE ten strijde trekt. De Brabander staat al jaren aan de top van de technoscene, een plaats die hij met verve verdedigde toen hij begon met een tour langs Europese hoofdsteden van zijn eigen concept Spectrum. Verwacht een veelzijdige set, ragfijn afgesteld op wat het publiek wil om de handjes in de lucht te laten gaan.

Harpoen live

De namen Jeroen Search en Albert van Abbe zullen niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch is het duo achter de schermen al eventjes bezig om de nodige bakstenen uit het Brabantse cement te beuken. Met een sound die constant vernieuwend is blijft het duo onder het nieuwe collectief Harpoen live aan de weg timmeren met als dank een basisplaats in het elftal van We Are Electric.

Fjaak live

Het Berlijnse technoverbond behoeft voor de kenners geen intro, de loopbaan van het trio schiet als een komeet door het universum. Met pompende live-sets bij het wereldwijde concept Boiler Room is het gezelschap druk bezig zijn naam te graveren in de ‘Wall of Techno’.

Het drietal houdt van Berlijn, is niet vies van een ‘pretsigaret’, maar heeft als specialiteit live-sets te produceren die het publiek in een muzikale achtbaan zetten. Ze komen naar Schijndel met machine’s en drumcomputers die op de Apollo 11 niet zouden misstaan, klaar om het kraakbeen uit je knieën te vegen.

The Warehouse by Ace of Spades

De plek waar de BPM varieert, de genres aan het speeddaten zijn en het aantal decibels gelijk blijft.

The Boy Next Door

TBND is niet je saaie buurjongen waar je slap ‘goeiemorgen’ tegen zegt. Afgelopen zomer beklom de Brabander de hitlijsten met zijn zomerse plaat ‘La Colegiala’. Er is in de zomer geen club, geen kroeg of strandtent die de plaat niet in de collectie had. De sfeer van het nummer is precies zoals jij het wil met Pasen: zomers, swingend en zorgeloos.

Fab x Paans

De Tilburgse schoonheden zijn langzaam bezig een spot te vergaren in festivalland. Keer op keer bewijzen ze dat ze niet alleen draaien ‘omdat ze vrouw zijn’, maar juist omdat ze zo goed zijn. Zodra de CDJ’s aangeraakt worden horen je trommelvliezen een perfecte mix van, wat niet eigenlijk? Je heupen worden meegevoerd op zwoele r&b, klassieke houseplaten en schurende hiphop.

LNY TNZ

Het tweetal uit Rotterdam is wars van genres en hokjes. ‘Gas geven’ is het label dat je op de platen uit de productiemachine uit 010 kunt plakken. Tijdens hun sets moet je wel rennen, vliegen en springen en het luisteren naar een optreden scheelt je weer een sessie in de sportschool. Klaar om wat ledematen door de lucht te gooien?

Bizzey

Was jarenlang ‘die ene van’, maar de laatste jaren bewijst Bizzey dat er een leven zonder Yellow Claw is. Hij sprong in het diepe, belandde op een trampoline en anno 2018 is Bizzey gewoon van Bizzey. Hij produceerde hits met Jonna Fraser, beatmaker Yung Felix en was hij de springplank voor Youtube-sensatie FamkeLouise. Wij weten één ding zeker: Het dak gaat eraf bij Bizzey.

Paaspop

Roxy

Een mengelmoes van genres. Van hiphop naar dubstep en van drum & bass naar techno.

Naaz 

De Rotterdamse met Koerdische roots raakte meerdere harten tijdens haar deelname aan ‘Holland’s Got Talent’. Met haar vertederende stemgeluid, de verfijnde instrumentals en haar lieflijke voorkomen kan het niet anders dan dat je meegevoerd gaat worden op haar symfonie. Niet voor niks wordt ze door kenners getipt als de volgende muzikant de wereldwijd faam gaat vergaren.

DJ Odin 

Hij won verschillende dj-contests en werd uitgenodigd om een plaatje te draaien op Extrema. Sinds de plaatjesdraaier bekend is met Pioneer draait hij zalen plaat, creëert hij moshpits en is hij vaste resident bij het hiphopfeestje Chocolade in Nijmegen. De dj staat klaar om beats, breaks en bass door je oren te jagen!

Black Sun Empire

Noem Utrecht, noem drum & bass en er is één act die direct in je opkomt. Met drie man sterk timmert Black Sun Empire al jarenlang aan de weg. Misschien staan ze een beetje in de schaduw van de Groningse compagnons van Noisia, maar dat is nergens voor nodig. BSE bouwt op naar een hoogtepunt op 175 BPM om vervolgens met drums, kicks en bass in het rond te gaan smijten.

Join Us

Met Join Us wil Paaspop kunstenaars en creatievelingen samen laten komen. Dit is een gedeelte van het terrein waar het nodige feestvertier zal zijn.  Zo is er een museum met een expositie over de legendarische ‘The Beach Boys’ en kun je zwieren en zwaaien bij de rollerskate-disco.

Paaspop

Paaspop

Wil je je eigen schema alvast samenstellen? De volledige line-up van Paaspop vind je hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...