zaterdag, september 30, 2023

Hardstyle en hardcore in april: de partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle en hardcore in april: de partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. This Is Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor april 2018. 

Rebirth Festival

De Raamse Akkers, Haaren (7 en 8 april)

De lente mag dan wat moeizaam op gang komen, het festivalseizoen staat voor de deur. Eindelijk! Want hoewel ik indoorfeesten absoluut tof vind, gaat mijn voorkeur toch echt uit naar het festivalseizoen. Eerlijk moet ik dan ook bekennen dat ik al een tijdje aftel richting Rebirth Festival. Zeker als ik via social media de eerste opbouwfoto’s zie, begint het aardig te kriebelen.

Rebirth viert dit jaar het 10-jarig jubileum. Voor deze ceremonie, zoals de organisatie het zelf omschrijft, is uitgepakt met een grootse line-up. Daar is, vind ik, geen woord van gelogen. Enkele setjes waar ik naar uitkijk zijn Sound Rush, D-Block & S-te-Fan (REACTiVATE), Refuzion (nooit eerder live gezien), Noisecontrollers en Phuture Noize. Wat overigens nieuw is deze editie, is de onoverdekte area op zowel de zaterdag (REBORN) als zondag (REVENGE). Hopelijk zit het weer mee!

Rebirth Festival

>> Event

This is Uptempo

Time Out, Gemert (21 april)

Uptempo lijkt populairder dan ooit. Een vervolg op de eerste editie van This is Uptempo is daarom niet meer dan logisch. Interessant om te zien is hoe (jonge) talenten als Sefa en Spitnoise zich steeds geliefder maken binnen het genre, waarin namen als Partyraiser, Destructive Tendencies en F.Noize veel line-ups domineren.

Spitnoise spraken we in november vorig jaar nog. De Brabander vertelde hoe zijn carrière in een stroomversnelling is geraakt. De pas 17-jarige Sefa maakt indruk met zijn producties. Hij heeft in korte tijd een meer dan behoorlijke fanbase opgebouwd. Met uptempo zit het wel snor de komende jaren! De bovengenoemde namen zijn ook allemaal aanwezig op This is Uptempo, waar eigenlijk alle namen staan die je bij een dergelijk evenement verwacht.

This is Uptempo

>> Event


Volg TIOH op Facebook


Supersized Kingsday Festival

Aquabest, Best (27 april)

Koningsdag vier je het hardst op Supersized Kingsday Festival. Dus trek je oranje kloffie aan en zorg dat je erbij bent op Aquabest. Dat de koning niet vies is van een pilsje mag bekend zijn, waarom dat dan niet doen in een van de negen area’s die dit evenement rijk is?

Je zou er bijna keuzestress van krijgen, zo uitgebreid is het aanbod. Als je van minimaal 150 bpm houdt, zit je hier goed. Blikvanger is Headhunterz, die weer helemaal terug is in de scene. Sindsdien hebben zijn gigs iets magisch. Mijn oog valt ook op de naam van Toneshifterz. De Australiër zal een classics setje draaien en daarin verwacht ik het nodige Bioweapon-materiaal. En voor wat oer-Brabantse gezelligheid kun je altijd de freestyle-area binnen lopen, gehost door InZanity.

Supersized Kingsday Festival

>> Event

Beat the Bridge

John Frostbrug, Arnhem (26 en 27 april)

De achtste editie van Beat the Bridge zal de laatste zijn. Zeven jaar lang was de iconische John Frostbrug in Arnhem het decor van dit hardstyle-evenement. Nu komt daar verandering in, maar niet zonder dat het nog één keer los gaat op zowel Koningsnacht als Koningsdag. Koningsnacht – van 17:30 tot 00:00 – belooft een fijne opwarmer te worden met namen als Frequencerz, Ran-D, Sub Zero Project en Angerfist.

Het programma op Koningsdag is net wat uitgebreider. Het feest duurt dan van 12:00 tot 00:00 uur. Onder anderen Wildstylez, Da Tweekaz, Bass Modulators, Miss K8, Act of Rage en Sub Sonik staan in de line-up.

Beat the Bridge

>> Event

Partytips

Kijk in onze agenda voor het volledige aanbod (via DJ Guide).

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

REBiRTH Festival ’22: de terugkeer van onze vrijheid

REBiRTH Festival keerde het weekend van 8 t/m 10 april, na twee geannuleerde edities, terug naar de Raamse Akkers...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....