dinsdag, oktober 3, 2023

Hardstyle/hardcore in augustus: de partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in augustus: de partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke nominaties voor augustus 2016.

Dance Boulevard

Festivalterrein de Wouwse Tol, Bergen op Zoom, 6 augustus

Dance Boulevard richt zich niet alleen op de hardere stijlen, maar dat wil niet zeggen dat het festival niet in dit lijstje met partytips past. Met een hardstyle-area en een freestyle-stage waar niet de minste namen staan, wil ik toch een tripje naar Bergen op Zoom adviseren.

Zelf zit ik in Italië die dag, dus ik vraag aan jullie om hier toch echt even een dansje te doen (namens mij). Een blik op de namen die op de hardstyle-area staan, leert mij in ieder geval dat het een beukdag wordt. Zo komen onder meer B-Front, Titan, Warface, Jack of Sound, Digital Punk en Deepack langs en dan weet je genoeg: 1, 2, STAMPUUUUUUH!

Als je even klaar bent met dikke kicks, screeches en ander hardstyle-geweld, biedt de freestyle-area uitkomst. Daar ga je met die banaan op de beats van onder meer Ruthless, Pat-B en Francois.

Dance Boulevard

The Qontinent

Puyenbroeck, Wachtebeke (België), 12 t/m 14 augustus

In het Belgische Wachtebeke, niet ver van de grens met Zeeland, is The Qontinent al jarenlang een vast festival op de agenda in augustus. Het festivalterrein ligt in een groene omgeving met een meer in de vorm van een klavertje vier.

The Qontinent is een heuse weekender, met een dikke pre-party op vrijdag en twee daaropvolgende volwaardige festivaldagen. Het intieme karakter van The Qontinent vind ik een van de leuke aspecten aan dit festival. Geen ellenlange afstanden tussen de stages (5 in totaal) en dus is het makkelijk om tussen de area’s te ‘hoppen’. Fijn als je een persoonlijke timetable in elkaar knutselt.

Oké, het festival is in België en dus moet je rekening houden met een hoog ‘hee hoo’ gehalte. Maar ach, kleinigheidjes hou je toch. De line-up is op alle dagen dikke prima, dus daar zal het niet aan liggen. En met Q-dance en Bass Events als organisatoren weet je dat het met de aankleding ook goed zit.

The Qontinent

Decibel outdoor festival

Beekse Bergen, Hilvarenbeek, 20 augustus

Decibel was in 2010 mijn eerste grote festival en dat maakt dit voor mij sowieso een bijzonder feest. Ik weet nog goed hoe ik onder de indruk was van de grootte van het festival, maar ook van de sfeer en niet onbelangrijk, de muziek.

Dit jaar viert Decibel outdoor festival zijn 15-jarig bestaan. En toeval of niet, er zijn 15 stages waar je helemaal uit je dak kunt gaan. Reden genoeg voor een plekje in de partytips van augustus. Het terrein op de Beekse Bergen is groot en dat maakt het ook leuk om langs de verschillende podia te dwalen.

Zelf heb ik een voorkeur voor de kleinere stages en dan adviseer ik om zeker eens langs te gaan bij Up!, de area waar jump en tekstyle wordt gedraaid. Heerlijk om – hopelijk met mooi weer – los te gaan op bouncy beats van onder meer Mark with a K of Tilburger Orphan (check zijn guestmix voor Our House).

Eigenlijk is er te veel om op te noemen waar het ongetwijfeld heel vet wordt. Donkey Rollers op Remember (early hardstyle), Extreme Loudness als raw hardstyle nog niet raw genoeg is en natuurlijk de beruchte, maar o zo gezellige 2e mainstage die Pussy Lounge heet.

Het officiële anthem voor de 15e editie is gemaakt door Ran-D en heet ‘United’. Als het op zaterdag 20 augustus net zo zomers wordt als deze track, staat niets een verschrikkelijk brute party nog in de weg.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in augustus: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....