donderdag, oktober 5, 2023

Hardstyle/hardcore in november: partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in november: partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor november 2016.

Euphoria

013 Tilburg, 5 november

Een avond/nacht met alleen maar euforische hardstyle is tegenwoordig vrij uniek. Gelukkig voorziet Euphoria nog altijd wel in die behoefte en dat maakt dit feest zo leuk. Nu heb ik geen specifieke voorkeur voor euforische of raw hardstyle, maar een avond/nacht lekker rondzweven op meeslepende melodieën is nooit verkeerd.

>> Zie ook: Doorbraakje in sluitingstijden Tilburg: feest tot 06.00 uur in 013 <<

Het 1e goede nieuws is de verruimde sluitingstijd. Voorheen duurde Euphoria van 22.00 tot 04.00 uur. Vorig jaar werd dat 05.00 uur, maar dit jaar gaan we – eindelijk – door tot 06.00 uur. Een doorbraakje in de Tilburgse sluitingstijden. En, hiep hiep hoera, in december gaat ook Supersized tot 06.00 uur door!

Dan is er ook nog eens een line-up waar ik erg blij van word, met Sound Rush (check hier hun mix + interview voor Our House) als persoonlijke blikvanger. Ik volg deze tweeling uit Sint Willebrord al een tijdje en hun sound spreekt me erg aan. Tracks als Froz3n, Take Me Back, Lifetime en Unshakable staan voor euforische hardstyle. Er zit gevoel in, emotie en het danst ook nog eens lekker weg.

Daarnaast kijk ik uit naar de setjes van Atmozfears (altijd een fijne platenkeuze), Cyber (groot talent) en ga ik in de 2e zaal even kijken bij Galactixx en Demi Kanon.

>> Event

Try Before You Die

Time Out Gemert, 11 november

Try Before You Die is toch wel een begrip in het zuidelijke partylandschap. Een feest waar je voor relatief weinig geld (25,50 euro) de grootste namen uit de hardere stijlen kunt zien en horen. Met 4 area’s mag je Try Before You Die best een binnenfestival noemen.

Try Before You Die

Het wordt sowieso een stevig avondje. Raw hardstyle is de minst harde stijl, dus dan weet je wel hoe laat het is. Zo staan onder meer Delete en Malice in de hardstyle-area. Met hun specifieke sounds misschien wat meer voor de echte liefhebbers, maar zeker de moeite waard.

In de hardcore-area vinden we o.a. Partyraiser en Tha Playah terug, maar ook de Eindhovense nieuwkomer Beastarius. Hij stond eerder al op The Qontinent, Q-BASE en Unlocked. Daar gaan we ongetwijfeld meer van horen, zeker aangezien nieuw bloed in de hardcorescene schaarser is dan in de hardstylescene.

>> Event

Qlimax

GelreDome Arnhem, 19 november

Qlimax is al lang en breed uitverkocht, maar toch neem ik dit mega-evenement mee in mijn maandtips. Waarom? Omdat Qlimax nu eenmaal het meest toonaangevende indoorevenement in de hardere stijlen is. Vraag aan dj’s wat hun droomfeest is om te draaien en ze antwoorden bijna allemaal met Qlimax. Maar niet alleen voor dj’s is dit een bijzondere party, net zo goed ook voor de bezoekers.

Qlimax 2015
Qlimax 2015

Qlimax staat garant voor een ongelooflijk dikke show. Ik herinner me vorig jaar nog de enorme led-schermen, waar de hele nacht vette projecties op te zien waren. Of het podium in de vorm van een scarab in 2013, dat gedurende de nacht helemaal uitklapte. Keer op keer word ik weer verrast (en verbaasd) door het podium dat voor mijn neus verschijnt als het witte doek naar beneden valt.

>> Zie ook: Interview Frequencerz: ‘Een jaar vol highlights’ <<

Er is dit jaar met Coone, Frequencerz, B-Front en Brennan Heart weer genoeg zuidelijke inbreng. Voor Frequencerz wordt het een bijzondere editie. Dit duo heeft een jaar vol highlights achter de rug, schreven we eerder in een uitgebreid interview. Na hun gig vorig jaar op Qlimax, denderde de sneltrein in een rotvaart door. Op Qlimax is de cirkel weer rond.

Coone is verantwoordelijk voor het anthem dit jaar, waar veel hardstylers hadden verwacht (en misschien ook wel gehoopt) dat B-Front het anthem zou maken. Persoonlijk vind ik het anthem van Coone goed bij de sfeer van Qlimax passen. Maar ik weet ook dat B-Front dat als geen ander zou kunnen. Volgend jaar dan maar?

>> Event

Rebellion

Sporthal Beekdal Haaren, 26 november

Haaren kennen we van Rebirth Festival én Rebellion. Laatstgenoemde is het indoorevenement van Rebirth Events. Dit jaar voor de 4e keer, na 3 uitverkochte edities in 2013, 2014 en 2015. Dat ze in Haaren dus een goed feestje kunnen organiseren, hoef ik niet meer uit te leggen.

Rebellion is een indoorfeest, maar dan overdag. Hoe lekker is dat?! De nachtfeesten hebben zeker hun charme, maar ik vind het ook wel fijn als mijn ritme niet helemaal in war wordt gegooid. Ik ben benieuwd of we dit vaker gaan zien.

Rebellion

De naam verraadt het al een beetje, maar Rebellion is een feest dat zich richt op raw hardstyle. De line-up bestaat uit een combinatie van talenten en gevestigde namen. Interessant (en hard!) zal de b2b-set van Rebelion en D-Sturb worden. Beide acts zijn nog relatief nieuw in de scene, maar de grote doorbraak laat niet lang meer op zich wachten. Zo staat het Schotse duo Rebelion in februari ‘gewoon’ op Hard Bass.

Met een line-up die verder bestaat uit Radical Redemption, B-Front, Frequencerz, Digital Punk, Titan, Sub Sonik, Requiem, Sub Zero Project, NSCLT (check hier hun mix + interview voor Our House), Caine en Deluzion zit je als liefhebber van raw hardstyle gebakken op 26 november.

>> Event

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle tips in november 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...