vrijdag, december 8, 2023

Hardstyle/hardcore in september: partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in september: partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke nominaties voor september 2016.

Dream Village, Breda, 2 t/m 4 september

De maand september begint goed met Dream Village. Het einde van het festivalseizoen mag dan wel in zicht zijn, gelukkig kunnen we nog steeds fijn buiten spelen. Dream Village dus, op een nieuwe locatie en voor het eerst een heel weekend.

Op muzikaal gebied is er voor de stuiterballen genoeg te beleven. Er is een brede muziekprogrammering en de hardere stijlen komen ruim aan bod. Op de mainstage hardstyle is zaterdag een klassieke opbouw van euforisch naar hard. Zelf vind ik de euforische hardstyle overdag het fijnst om zodra het avond wordt en begint te schemeren een tandje bij te schakelen.

Verder host Supersized de raw hardstyle en freestyle area en zijn er stages met hardcore en early hardstyle. Op zondag host End of Line de raw hardstyle area. Een naam wil ik er speciaal even uitlichten. De mannen van Proto Bytez staan zaterdag op de hardstyle mainstage. Zij hebben met hun euforische, meeslepende sound indruk op mij gemaakt. De track ‘Back Down’ is een garantie voor kippenvel. Ik kan er niet op wachten die plaat live te horen.

Dream Village banner

Q-BASE, Weeze, 10 september

Een beetje vals spelen mag in dit geval wel. Q-BASE is een Duits festival, maar mag absoluut niet ontbreken in mijn partytips voor september. Weeze ligt op steenworp afstand van de Limburgse grens, dus de zuidelijke partypeople hoeven niet ver te reizen om naar een van de vetste festivals binnen de hardere stijlen te gaan.

Want dat is Q-BASE en wel om deze redenen. Er is geen mooiere locatie (vind ik) voor een festival als de oude vliegbasis van Weeze. Een terrein met grote hangars, waar vroeger vliegtuigen in stonden. Straks echter gevuld met een uitzinnige menigte. Die oude, rauwe uitstraling doet wat met je als je over het terrein loopt. Het plaatje klopt precies.

Daarnaast is Q-BASE een nachtfestival. Dat heeft sowieso z’n charme. 14 uur raven, het is niet niks. Zaterdagmiddag om 17:00 uur openen de poorten, die pas zondagochtend om 07:00 uur weer sluiten. Hoe vet is het om tijdens de schemering de laatste vliegtuigen te zien landen op het naastgelegen vliegveld terwijl je volledig uit je plaat gaat. Misschien ligt het aan mij, maar die setting is perfect. Zet deze dus in je agenda!

De Tijdmachine, Eindhoven, 17 september

Het houdt niet op met mooie feestjes in september. Na vele succesvolle edities in Schagen, Amsterdam en als host op CRAFT en Q-BASE (op 10 september) komt De Tijdmachine voor het eerst naar het zuiden. Organisator Lose Your Mind pakt het meteen groots aan, dit wordt met 3 area’s de grootste editie ooit.

Voor wie nog niet bekend is met De Tijdmachine, even een korte uitleg. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij De Tijdmachine om oudere muziek, early hardstyle dus. “Hardstyle zoals hardstyle ooit bedoeld was”, aldus Lose Your Mind.

De Tijdmachine

Die oude sound is misschien wel populairder dan ooit. De meeste festivals hebben tegenwoordig bijna altijd een early hardstyle area, die vaak volstaat met liefhebbers van het eerste uur. En dat is ook wat je op De Tijdmachine kunt verwachten. Toen ik deze zomer op CRAFT in Amsterdam was en de track ‘The Fusion of Sound’ van de Donkey Rollers werd gedraaid op De Tijdmachine, ontplofte de NDSM-Werf zo ongeveer.

Dit sfeertje verwacht ik ook bij komende indooreditie. Vooral de setjes van Donkey Rollers, Davide Sonar en D-Block & S-te-Fan zijn een garantie voor 100% nostalgie.

Outrageous!, Oisterwijk, 23 september

Outrageous! kennen we natuurlijk als area op Intents Festival, maar deze freestyle happening werd al drie keer eerder als solo-evenement georganiseerd. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat Outrageous! een gezellige, gekke bedoeling is.

Dat is natuurlijk ook het leuke aan freestyle. Alles kan en alles mag. De Leerfabriek in Oisterwijk is een hele toffe locatie voor een niet al te grote party. En dat is ook een dikke plus wat mij betreft. Want naast al die grote festivals en indoorevenementen, blijven de kleinere feestjes onverminderd gezellig.

De organisatie is bij Stichting de Kloontjes wel in goede handen (werd opnieuw weer bewezen op Intents Festival). Met Dynamite Hardcore (17 september), Outrageous!, Relive en Fanaticz wordt het dit indoorseizoen genieten in Oisterwijk.

Intents Festival

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in september 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Rock The House #118: Rude Convict

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...