maandag, december 4, 2023

Deep house/techno in augustus: partytips van Joost vd Berkmortel

-

Home » Genres » House » Deep house/techno in augustus: partytips van Joost vd Berkmortel

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Joost van den Berkmortel, danceprogrammeur bij W2 in Den Bosch en voorheen 013 in Tilburg, doet dat met name op het gebied van live elektronica, tech/deep house en techno. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor augustus 2016.

Solar

Maasplassen, Roermond, 4 t/m 7 augustus

Persoonlijk heb ik Solar al een paar jaar niet bezocht omdat mijn smaak en de smaak van het festival in de loop der tijd zijn verschoven. De line-up staat vol met knallers en met knallers bedoel ik acts die gegarandeerd een tent volledig af kunnen breken.

Een van de laatste keren dat ik op Solar was, werd de set van FeestDJRuud stilgelegd omdat het zó ontiegelijk hard losging dat de organisatie vreesde dat de tent zou instorten. Volgens mij is dat Solar in een notendop. Het credo is hetzelfde gebleven, de tenten zijn ongetwijfeld steviger. De line-up is cool, maar het einddoel belangrijker, kei- en keihard losgaan zoals dat alleen in het zuiden kan.

Een bijzondere act die ik wel even wil tippen is Cairo Liberation Front. Dat is slopen, maar dan iets anders dan je gewend bent. De heren brengen het Arabische equivalent van gasten als Partysquad, Ruud en Puinhoop naar Nederland en Europa. Ik kan heel lang lullen over de Arabische lente, onderdrukte jongeren in Egypte en de Electro-Chaabi movement maar volgens mij moet je dit gewoon meemaken.

SOLAR WEEKEND 2014

Reggae Geel

Zandstraat, Geel, 5 t/m 7 augustus

Veel ophef over het Belgische Reggae Geel. Daar stond namelijk Sizzla op het programma. Dat zeg ik bewust in verleden tijd, want zijn optreden is inmiddels geannuleerd. Sizzla houdt er namelijk nogal wat ideeën op na, vooral over homoseksualiteit, die wij als beschaafde westerlingen toch collectief niet heel oké vinden. Wat overigens vrij normaal is in de reggae, maar goed, dat is een ander verhaal.

Als je daar allemaal langs af kunt kijken, dan heb je op Reggae Geel de beste plek ooit als je van dub houdt (of om te ontdekken dat je ervan houdt). Tussen de bomen worden soundsystems gebouwd waarvan je KNO-arts het je af zou raden om er bij in de buurt te komen. In de zogenaamde 18 inch corner moet je er niet van staan te kijken als hetzelfde nummer drie keer achter elkaar wordt gedraaid en als er ongeveer om de 5 seconden een dubsiren om je oren vliegt. Maar dat is de hele magie.

Op Reggae Geel kun je dub beleven zoals het hoort. Ik kan uit ervaring zeggen dat je lage frequenties gaat voelen waarvan je dacht dat het niet kon. En als dub niet je ding is, staat er ook een hele waslijst aan hele tolerante reggae en ska acts op het programma waar je u tegen mag zeggen. Oh ja, en de laatste keer dat ik er was, vloog het hoofdpodium in de fik. Actie gegarandeerd dus en maar een klein stukje rijden!
Raggae Geel

Zomerparkfeest

Julianapark, Venlo, 25 t/m 28 augustus

Jeff Mills samen met philharmonie zuidnederland. Eigenlijk kan ik daar gewoon stoppen, want als dat geen reden is om de intercity naar Venlo te pakken weet ik het niet meer. Jeff Mills is heus niet de eerste die klassieke muziek en elektronica samenbrengen, maar we mogen het best als een belangrijke mijlpaal zien dat iemand van zijn statuur met zo’n bijzonder project in het zuiden van Nederland komt optreden.

Had ik al gezegd dat het gratis is? Oh en had ik al gezegd dat o.a. The Egyptian Lover, Yakumo Orchestra, Islam Chipsy, Moski,  FeestDJRuud en mijn persoonlijke held Lucky Done Gone er ook staan? En als je dat nou allemaal helemaal ruk vindt, staat er werkelijk alles van Anita Meyer tot Sevn Alias, van Eefje de Visser tot Donnie.

Of het nou country, smartlappen, house of hiphop is, Zomerparkfeest weet overal de pareltjes uit te vissen en het op een festival neer te zetten, zónder dat het een rare mengelmoes wordt. Tel daar de heerlijke, toch wel een tikkeltje dorpse en gemoedelijke sfeer van het festival bij op en je hebt een topweekend op een geweldige plek voor weinig geld.

Zomerparkfeest

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

House en techno in februari: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en...

Rock the House #84: Raywell

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert...