dinsdag, februari 27, 2024

Deep house/techno in november: de tips van Joost v.d. Berkmortel

-

Home » Genres » Techno » Deep house/techno in november: de tips van Joost v.d. Berkmortel

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Joost van den Berkmortel, danceprogrammeur bij W2 in Den Bosch en voorheen 013 in Tilburg, doet dat met name op het gebied van live elektronica, tech/deep house en techno. Maar verwacht ook verrassende zijstappen. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor november 2016. Ofwel: ‘Neon schmink op je waffel, ledjes om je vingers, party popper in de tas en gaan.’

 

Draaimolen presents: Machine

Dudok Tilburg, 4 november

Dat Draaimolen consequent dikke line-ups blijft produceren, wisten we natuurlijk allang. Menig headliner weet inmiddels waar Tilburg ligt en ook in de Nederlandse scene heeft head-honcho Milo menig hoofd in de richting van het zuiden weten te draaien.

>> Zie ook: De duizelingwekkende passie van Draaimolen <<

Ondanks dat deze tip wellicht dus enigszins een open deur is (en de avond uitverkocht), is hij in dit geval wederom meer dan verdiend. Eén van mijn all-time favoriete producers is namelijk (met recht) Robert Hood. Hij produceerde een van mijn favoriete platen, ‘Motor: Nighttime World 3’ waar dan weer een van mijn favoriete tracks, ‘Motor City’ opstaat.

Favorieten all over the place dus en daarmee komt deze avond in mijn favorietenlijstje van deze maand. Bij zijn!

>> Event

November Music: FAQ presents PLUG

Kruithuis Den Bosch, 11 november

Tilburg heeft Incubate, Den Bosch heeft FAQ. De heren van FAQ brengen al een geruime tijd het meest obscure uit de wereld der elektronica naar de hoofdstad van het zuiden. Naast hun jaarlijkse festival (check dat ook even, want=vet) organiseren ze een hele linie aan kleinschalige evenementen die precies in het straatje passen.

Traditiegetrouw is er in het November Music-programma ruimte voor elektronica en FAQ is dan logischerwijs de organisatie die daar invulling aan mogen geven. Als de Incubate-nachten je hart sneller doen kloppen, dan is deze avond voor jou. PLUG draait om experiment, sound design en all-out vage shit waarvan je moeder hoogstwaarschijnlijk na 30 seconden migraine krijgt en de gemiddelde geluid-tech zich van gaat afvragen waar die feedback toch vandaan komt.

>> Event

 

Kraak & Smaak + support L’Enfant

013 Tilburg, 12 november

Kraak & Smaak kennen de meesten inmiddels wel denk ik. Met een nieuwe plaat op zak gaan ze de zalen af en zo doen ze in Brabant poptempel 013 aan.

In het bijzonder wil ik bij deze avond de supportact tippen aan de trouwe OH-lezers. Ik ben sinds ik ‘Electric Paradise’ voor het eerst hoorde tot over mijn oren verliefd op L’Enfant. Toen ik ze vervolgens live zag in hun thuisstad Den Bosch, was de liefde zo diep geworteld dat ze er een fan for life bij hadden. Stuk voor stuk steengoede muzikanten die samen een oorstrelend geluid produceren.

Daarover was Kraak & Smaak het met me eens en dus mag deze groep megagetalenteerde Bosschenaren mee op hun tour. Ik zou zeggen, zwengel even wat L’Enfant tracks aan en probeer dan maar eens om thuis te blijven op 12 november.

>> Event

Noisia: ‘Outer Edges’

Effenaar Eindhoven, 24 november

Het was even geleden sinds het laatste studio-album van Noisia, maar godzijdank, ze hebben er weer eentje! Outer Edges is wederom een wapenfeit van jewelste en een plaat waar de liefhebber van de unieke Noisia-sound wel weer een tijdje zoet mee is.

Los van dat het heerlijke tunes zijn voor je squatsessies komt deze muziek natuurlijk het allerbeste tot zijn recht als het op vol volume uit een P.A. knalt. En waar beter dan in de officieuze drum ’n bass-hoofdstad van Brabant, Eindhoven?

Voor mij maakt deze avond de cirkel in elk geval weer rond. Ergens rond 2016 begon in de Effenaar mijn uitgaansleven en werd meteen de liefde voor de break aangewakkerd op de legendarische Redzone en later Icon avonden. Niet alleen voor mij, maar ongetwijfeld ook voor menig liefhebber en voor Noisia zelf een thuiskomertje dus!

>> Event

https://www.youtube.com/watch?v=626TN8U8Nhg

We Are Electric

Klokgebouw Eindhoven, 12 november

Nog meer snoeiharde drum ’n bass en een waslijst aan knallers in Eindhoven vinden we op We Are Electric. Grootheden als Pendulum, Chase & Status, Wilkinson, Boys Noize, Feed Me en Dave Clarke prijken bovenaan het affiche.

>> Zie ook: Boys Noize en Chase & Status op 4e We Are Electric indoor <<

Ondanks al die grootheid en het gebruikelijke blik aan headliners is er ook dit jaar weer verassend veel ruimte voor variatie en kleinere namen. Van Boys Noize naar William Djoko lopen en van Patrice Baumel naar Murdock kan op weinig andere feesten dan WAE lijkt me zo.

Mocht je nou een ontembare knaldrang voelen, dan is dit je feestje. Spektakel gegarandeerd, daar de productie bij WAE minimaal net zoveel aandacht krijgt als de line-up.

Voor de doorhalers onder ons; dit is een van de weinige feesten in het Brabantse land waar je gewoon vanuit de zaal de eerste trein in kan rollen. Neon schmink op je waffel, ledjes om je vingers, party popper in de tas en gaan.

>> Event

WAE-155

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...