dinsdag, oktober 3, 2023

Deep house/techno in september: de tips van Joost vd Berkmortel

-

Home » Biki90 » Deep house/techno in september: de tips van Joost vd Berkmortel

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Joost van den Berkmortel, danceprogrammeur bij W2 in Den Bosch en voorheen 013 in Tilburg, doet dat met name op het gebied van live elektronica, tech/deep house en techno. Maar verwacht ook verrassende zijstappen. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor september 2016.

 

Complex

P79 Den Bosch, 2 september

Drum ’n bass is alive! En wel in een van de fijnere Brabantse toko’s, P79. Den Bosch is zeker niet de makkelijkste stad voor elektronica, maar toch slaagt P79 er al een lange tijd in om tof programma neer te zetten in een ruimte die zich meer dan prima leent voor intieme clubavonden.

De gemiddelde Brabo houdt wel van een beetje tempo dus het is geen verassing dat dnb-avond Complex er keer op keer in slaagt om uit te verkopen. Het zweet drupt op deze avonden van het plafond en de energie gaat door het dak zoals dat alleen in Brabant kan. De heren achter deze avond weten altijd toppers uit de underground naar Den Bosch te halen en deze keer doen ze dat met o.a. T and Sugah en Signal. Als drum ’n bass je ding is, mag je deze niet missen.


Incubate, september-editie

Diverse locaties, Tilburg, 8 t/m 11 september

Incubate was en is een van de absolute hoogtepunten in het Tilburgse en (dare I say) Brabantse muzieklandschap. Hoewel ik nog steeds moet wennen aan de nieuwe vorm en moet toegeven dat de magie van de week Incubate toch wel een beetje weg is nu het vier kleine edities per jaar zijn, is het programma van de september-editie weer om te smullen.

Gelukkig niet alleen als je van ultra obscure bands houdt waar je vrienden nog nooit van gehoord hebben. Toegegeven: ook voor de elektronica moet je een smaak hebben die wat verder rijkt dan Steve Aoki en Hardwell. Als je niet schrikt van wat dub-techno, noise, ambient of drone dan is Incubate de plek waar je moet zijn. Zo kan je Shackleton met zijn nieuwe Powerplant project, Sam KDC, Psychic Warriors Of Gaia, Presha en Driftmachine checken.

Zeggen die namen je geen ene fuck? No worries, je hoeft je niet te schamen, dat hoort bij Incubate. Door de line-up scrollen en tracks checken van artiesten die  te underground zijn voor Spotify is minstens de helft van de pret.

 Spatial

Spatial Outdoor

Poeldonk Den Bosch, 10 september

Nog zo’n Bossche partij die concessieloos doen waar ze in geloven en wat ze belangrijk vinden. Deze keer zullen maar liefst vier stages verrijzen op het verlaten industrieterrein aan de Poeldonkweg dat zich uitstekend leent voor de sfeer van het festival.

Bovenaan het affiche prijken headliners als Pariah, Pearson Sound, De Sluwe Vos, Miss Djax en Nuno Dos Santos. Met die vier stages kunnen ze heel wat verder de breedte in zonder hun eigen smoel te verliezen en dat is een dikke stap vooruit voor dit intieme festival.  Als je geen fiets in Den Bosch hebt staan moet je wel even je route plannen en je OV-kaart opladen want de locatie ligt niet bepaald in het centrum, maar ach, dan heb je ook wat.

 

King Shiloh

013 Tilburg, 30 september

King Shiloh, de onbetwiste winnaar van de Nederlandse soundsystemcultuur. Vorige maand tipte ik al een fijn Belgisch festival waar je makkelijk aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid dubs kon komen en ook in september hoeft de liefhebber van de lagere frequenties niet ver te reizen.

De mannen van King Shiloh bouwen hun bescheiden muur van geluid namelijk op in de Jupiler Zaal van 013 (want daar hing immers nog niet genoeg geluid).  Keiharde basjes, maximaal volume en de beste collectie dub, roots en reggae platen die je maar kan wensen. Doe wel een riem om want ze blazen je broek van je bips af als je niet oplet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...