zaterdag, december 2, 2023

Deep house/techno in juli: de partytips van Joost vd Berkmortel

-

Home » Genres » House » Deep house/techno in juli: de partytips van Joost vd Berkmortel

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Joost van den Berkmortel, danceprogrammeur bij W2 in Den Bosch en voorheen 013 in Tilburg, doet dat met name op het gebied van live elektronica, tech/deep house en techno. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor juli 2016.

All We Want Festival

Kloster Greafenthal Goch (D), 1-4 juli

Een piepklein stukje over de Duitse grens, ongeveer een uurtje rijden vanaf Eindhoven, staat Graefenthal. Dit 12e-eeuwse klooster vormt van 1 t/m 4 juli het decor voor All We Want Festival.

Hoewel het enigszins pretentieus is om als organisatie te zeggen dat je de Woodstock ‘69-vibe naar de 21e eeuw vertaalt, liegt het programma er zeker niet om. De headliners druipen van de poster af en de liefhebber die graag wat dieper gaat kan zijn vingers bij dit lijstje aflikken.

Naast mijn all-time favoriete dj Dixon en zijn partner in crime Henrik Schwarz passeren o.a. Function, Tommy Four Seven, Marcel Fengler, Etapp Kyle, Gabriel Ananda, Alex.Do en een hele rits aan toppers van Nederlandse bodem.

Een kaartje kost je dan wel €75,- maar dat is praktisch niks voor 4 dagen festival met een line-up van deze kwaliteit.

Ants op Extrema Outdoor 2015 

XO Festival

Aquabest Best, 9 juli

In dit lijstje mag Extrema Outdoor, het festival met de rijkste dancefestivalgeschiedenis van de provincie, niet ontbreken. Die historie is zelfs zo rijk dat er vorig jaar, naar aanleiding van de 20e editie, een boek mee gevuld is.

Hoewel ik persoonlijk waarschijnlijk een deel van de area’s op XO voorbij zou lopen, is er een plek in het bijzonder die getipt mag worden. Extrema brengt met het concept Ants namelijk weer een fijn stukje Ibiza naar Brabant.

Met o.a. Uner, Tensnake, Route 94 en Mathias Tanzman op het affiche, doen ze dat met allerminst kleine jongens. Dit is een setje namen wat meer in de richting van XO in België lijkt te gaan, en dat is zeker en vast een straffe ontwikkeling.

Als je er dan toch bent kun je Carl Cox ook meteen van je lijstje vinken én Our House-hoofdredacteur Mark in actie zien op de stage The House of God, met zijn dj-duo Classroom. Dat je het maar weet.

>> Zie ook: Ants terug op Extrema Outdoor: ‘We gaan vol voor kwaliteit’ <<

Holy Pink

Muzentuin Tilburg, Roze Maandag 25 juli

Holy… shit?! Hoe de gasten van Draaimolen het keer op keer voor elkaar krijgen om gigantische headliners voor nop in het centrum van Tilburg te zetten is op zijn zachtst gezegd bijzonder.

Ook dit jaar trekt de organisatie op Roze Maandag een blik namen open waarbij je je afvraagt waarvan ze betaald worden. O.a. Ben Sims, Mathew Johnson, Job Jobse en Barnt zijn gratis te aanschouwen in het verborgen stadspark, De Muzentuin.

Ik bestel in ieder geval een extra biertje om te zorgen dat dit minifestival met mega line-ups kan blijven bestaan. Roze Maandag is sowieso al een grote gekkigheid maar Holy Pink mag rustig de kers op de taart genoemd worden. 

>> Zie ook: De duizelingwekkende passie van Draaimolen Tilburg << 

Roest 2015 - Henny van Roomen Photography

Roest festival

’t Strandje aan de Maas, Grubbevorst, 30 juli

In de categorie: ‘de beste feestjes zijn uit te hand gelopen feestjes’ (waar vind je ze nog?). Roest festival begon een aantal jaar geleden als illegaal feestje, maar daar waren de lieve ambtenaren van gemeente Horst het niet zo mee eens. Inmiddels heeft de organisatie netjes een vergunning maar dat maakt het festival niet minder spannend.

Als je al dat massagedoe of Randstad-snobisme even zat bent of gewoon op zoek bent naar Limburgse gezelligheid, is Roest bij uitstek de plek om heen te gaan. Een lekker knus, uit de hand gelopen feestje met plezante mensen en een programma dat er niet om liegt.

O.a. De Sluwe Vos, Beesmunt Soundsystem en twee van mijn persoonlijke favorieten, Will Oirson en Lucky Done Gone prijken op het affiche van het knusse festival in Grubbevorst. Er stopt helaas geen Intercity en je wordt ook niet thuisgebracht, maar hé, zo hou je een festival intiem.  

>> Zie ook: Limburg floreert met Ruis en Roest Festival <<

Partytips Joost

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...