maandag, maart 4, 2024

House en techno in juni: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in juni: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor de maand juni.

 

Ploegendienst winterfestivall - Benny Rodrigues b2b De Sluwe Vos

PLOEGENDIENST Festival

1-2 juni, Galderse Meren, Breda

De maand begint meteen lekker. Voor ik zondag een kijkje ga nemen op het jubilerende (15) Intents Festival, puur uit nieuwsgierigheid en om bij te blijven in de wereld van de harde stijlen, ga ik zaterdag naar PLOEGENDIENST.

Vorig jaar was dit Bredase pareltje voor mij dé ontdekking van het festivalseizoen. Nu komen ze, na een geslaagde wintereditie, terug met een weekender.

PLOEGENDIENST heeft een prachtige locatie (Galderse Meren), een concept dat werkt, een prima sfeer en publiek en een uitgekiende programmering van back-to-backs. Dit jaar gaan onder meer de ploegen Carlos Valdes B2B William Djoko, De Sluwe Vos B2B Sandrien, Konstantin Sibold B2B Leif Müller (DE) en Tunnelvisions voor je aan de slag.

Meer voorpret lees je in ons recente interview met hun ploegleider.

>> Event


Best Kept Secret

Best Kept Secret

8-10 juni, Beekse Bergen, Hilvarenbeek

Een pop-/rockfestival kun je Best Kept Secret niet meer noemen. De elektronische en dance-invloeden zijn er verre van goed verborgen. Zelfs op het nieuwste album van ‘rockband’ Arctic Monkeys, een van dé headliners, klinken nauwelijk nog gitaren. Dit jaar staan verder onder meer LCD Soundsystem, Four Tet, Optimo en Job Jobse op het ontdekfestival in Hilvarenbeek. Waar ze de catering van de bezoeker overigens naar een nieuw level hebben getild.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Mandala Festival

8-11 juni, De Bergen, Wanroij

Vlaggenschip Extrema Outdoor zal er dit jaar niet plaatsvinden. Het oudste dancefestival van het zuiden gaat na 22 edities niet door. Maar met Mandala Festival heeft Extrema een mooie nieuweling in handen op vakantiepark De Bergen in Wanroij.

Op de derde editie van het weekend-avontuur kun je je onderdompelen in verborgen feestjes op het strand of in de bossen, verrassende kunstprojecten of rustgevende yoga-sessies. Er staan veel dj’s, maar ook bandjes en performances.

Dj Isis, een van de drijvende krachten achter Mandala, draait zelf ook een plaatje. Vorig jaar interviewden we haar over het festival.

>> Event


Airwalk

Airwalk met Guy J en Guy Mantzur

16 juni, Grenswerk, Venlo

Tot slot: twee klinkende guys samen in Venlo, medio juni. Als je van progressieve, diepe, en melodieuze house houdt, althans.

De sound van Guy J en Guy Mantzur, beide uit Israël, zit zelfs dicht tegen trance aan. Vandaar dat ze onder de vlag van Airwalk draaien, het succesvolle concept dat onlangs een groot indoor festival aankondigde.

Met name van de sound van Guy J ben ik al jarenlang gecharmeerd. Er zijn er weinig die je zo de diepte in kunnen trekken met diepe baslijnen en bedwelmende synths. En Guy Mantzur is een van de makers van ‘Epika‘ (samen met Roy Rosenfeld), dat ik een van de mooiste tracks van de afgelopen jaren vind.

>> Event


Meer partytips?

Check onze agenda-sectie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...