zondag, oktober 1, 2023

House en techno in augustus: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in augustus: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis in en rond het zuiden. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM (hardcore en hardstyle). Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn event-selectie van de maand augustus.

 

Losjes Festival

12 augustus, Oosterplas, Den Bosch

Losjes uit Den Bosch is naast feestjesbouwer inmiddels ook furore aan het maken als ontginner van nieuwe dansvloeren. Na eerder onder meer al de Kaaijhallen in gebruik te hebben genomen als partyplek (Losjes Warehouse) strijkt het nu met zijn festival neer aan de Oosterplas. Het is ook hier de allereerste keer dat er een festival wordt gehouden.

Verdeeld over 2 stages (In het Bos en Waterkant) treedt een fijne selectie van house/techno-acts aan, met onder meer een back to back van Sandrien en Carlos Valdes. Tom Trago, Beesmunt Soundsystem en, live, Lövestad, zijn ook van het partijtje. Jetzt geht’s Losjes!

>> Event

 

FLASHBACK

12 augustus, De Oude Rechtbank, Eindhoven

Alleen maar outdoor-tips? Nope, niets boven een indoor clubavond, vind ik zelf. En als man met wortels in de 90’s word ik wel warm van een goed classics-avondje in een eigentijdse verpakking.

FLASHBACK lijkt me er zo een. Ofwel: de ‘kneiterplaten’ van vroeger, gedraaid door dj’s van toen en nu. Op zaterdag 12 augustus is de première in 3 zalen van De Oude Rechtbank, waar ik ‘vroegah’ trouwens al genoeg mooie club-avondjes heb mogen beleven. De line-up bestaat uit onder anderen Joël Hemmen, Pieter Lepelaars, Kruh, Monsieur Pompe, Miss Bont Beats en Naughty Nik.

>> Event

FLASHBACK

Hidden Garden Festival

19 augustus, Philips de Jongpark, Eindhoven

Nog een hoogtepuntje in Eindje. Na een kleine eerste editie in de tuin van Café Berlage doet dit evenement zijn naam nog meer eer aan in een ander ‘verstopplekje’, het Philips de Jonghpark. Het is het eerste festival in dit prachtige gebied tussen De Herdgang (trainingscomplex PSV) en de oude woning van Frits Philips. Natuurschoon gegarandeerd dus.

En de line-up sluit daar naadloos op aan, met klinkende namen als Oxia, Guy Mantzur, Egbert, Eelke Kleijn, Sebastien Léger en Nick Curly.

>> Event

Hidden Garden Festival

 

Duikboot Festival

26 augustus, Breepark, Breda

Mijn eerste keer Duikboot Festival was voor mij vorig seizoen meteen een van de leukste festivals van het jaar. Niet te groot, een uitgebalanceerde, avontuurlijke house- en technoprogrammering, fijne aankleding en een goeie vibe onder het voornamelijk Bredase pubiek.

Breepark is op het eerste gezicht lang niet het meest sexy terrein, maar de boys van het organiserende XXL hadden de boel zo opgesteld dat je van de omringende ‘blokkendozen’ op het industrieterrein weinig last had.

Dit jaar zijn onder meer Skream, Noir, ANOTR, Gary Beck, The Advent b2b Industrialyzer en Rebekah je kapiteins van dienst. Uiteraard zijn er ook weer diverse acts uit de eigen XXL-stal, waarbij Daisy opnieuw een eigen stage host voor de nodige dosis guilty pleasures.

>> Event


Meer partytips?

Check onze agendapagina, powered by DJ Guide.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...