woensdag, december 6, 2023

House en techno in augustus: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Genres » House » House en techno in augustus: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor de maand augustus.

 

Boiler Room x Dekmantel Festival

1-5 augustus, Amsterdamse Bos

Dekmantel Festival

Wegens vakantie kan ik er niet bij zijn, maar ik heb goeie herinneringen aan Dekmantel Festival. Het is mooi om te zien dat de organisatie de grenzen steeds weer blijft verleggen. Vier dagen/nachten bedekt de Mantel dit jaar en dat doet hij met veel liefde, voor elektronische muziek als kunstvorm.

Het openingsconcert op woensdag in Muziekgebouw het IJ, door Tangerine Dream, is het startschot voor een intense vierdaagse vol muzikaal avontuur. Karen Gwyer, Rødhäd, Danny Daze, Carista, Palms Trax en vele anderen zullen je, veelal live, trakteren op de meest exotische beats en melodieën. En dan hebben we het nog niet eens over het ‘randprogramma’ Dekmantel by Night, in clubs als Radion en Shelter.

Reizend streamingcircus Boiler Room is dit jaar natuurlijk ook eer vertegenwoordigd op Dekmantel. Zodat liefhebbers als ik na afloop toch nog even kunnen genieten van al die cutting edge elektronische muziek.

>> Event


Hidden Garden Festival

18 augustus, Eindhoven

Je krijgt niet vaak de kans om 3 hoofdrolspelers van de Britse progressive sound van de jaren ’00 samen te zien optreden. Darren Emerson (ex-Underworld), Dave Seaman en Danny Howells hebben de krachten sinds kort verenigd als het dj-trio 3D en staan op 18 augustus exclusief voor Nederland op Hidden Garden Festival in Eindhoven.

Voor mij persoonlijk kwam daar nog een interview met de heren in aanloop naar Hidden Garden bij. 3D stond in april op het Vlaamse benefietfestival Techno For Humanity, waar ik ze opving na een mooie, lange set. Danny, Dave en Darren zijn senioren in de scene, maar kunnen nog altijd mee en weten je met diepe, warme house-sounds compleet mee te trekken, bewezen ze alvast bij onze zuiderburen.

Hidden Garden Festival heeft daarbij ook nog eens een prachtige, unieke feestlocatie te pakken in de vorm van het Philips de Jongh Wandelpark. De rest van de line-up (met o.a. Eelke Kleijn, Butch en Roger Martinez) is ook om de vingers bij af te likken.

>> Event

PS: De zondag voor Hidden Garden houdt organisator La Fête 040 ook nog Ensuite à la Plage, op een strandje bij het Evoluon. Te gast is niemand minder dan Matthias Tanzman.


Duikboot Festival

25 augustus, Asterdplas Breda

Duikboot Festival partytips

Een jaartje zijn ze van de radar geweest – ook in het clubcircuit – maar nu komt Duikboot weer bovendrijven. En wel in een nieuw jasje en bij nieuwe wateren. De Asterdplas (bekend van PLOEGENDIENST Winterfestival) vormt dit keer de locatie. Daarnaast zijn er frisse hostings van onder meer BRAAF en Planet Disco.

Duikboot belooft nog meer verrassingen, maar houdt de kaarten nog even op de borst. De line-up is in ieder geval vertrouwd avontuurlijk, met onder meer kapiteins als De Sluwe Vos, Benny Rodrigues b2b Michel de Hey, Anetha en Juan Sanchez.

>> Event


Meer events?

Check onze agendasectie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...