woensdag, december 6, 2023

House en techno in februari: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in februari: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis in en rond het zuiden. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Door persoonlijke omstandigheden heb je zijn tips voor januari moeten missen, hier is Mark’s selectie voor de maand februari.

 

Carnavalt nie mee…

Echt, ik ben carnavalsmijder. Dus mijn spoeling van partytips is dun in deze toch al korte februarimaand. Mocht ik het ‘kunnen’, het carnavallen (wat mij niet gegeven is), dan zou ik hier lovende voorgloei-teksten kunnen opdienen. Over de beruchte Carnavalsrave van Suburban Disco in Club Smederij. Met ‘prins’ ROD in de booth (daags erna ook in Avenue Theater Breda). Of over Het Sluwe Carnavalsfiske (De Sluwe Vos voor max. 90 man in het knusse Gin Fizz). Geniaal ook altijd, als-ie opduikt in m’n timeline: Thunderdommel van de Biki-boys in Eindhoven. Thema dit jaar: Apollonaise 11.

Sorry mensen, ik ga het niet meemaken… Gelukkig is er ons onvolprezen carnavalsoverzicht nog:

>> Raven tijdens carnaval? Dit zijn de meest leutige feestjes <<

Thunderdommel

Claydrum w/ Stephan Bodzin

Vrijdag 23 februari, Complex Maastricht

Onlangs schreef ik al een enthousiaste reportage over mijn eerste bezoek aan deze mooie, ambitieuze club. Dat smaakt naar meer, en meer komt er. De oevers van de Maas zijn 23 februari nog maar net schoongespoeld van het carnavalsbier, of Complex Maastricht pakt uit met de volgende klepper op het affiche. Tijdens Claydrum, het techno-concept waar Complex zijn wortels in heeft, treedt niemand minder dan de Duitse wizzard Stephan Bodzin aan. Vrijwel altijd alles live en vol energie en gevoel bij de man die onlangs nog 2 nachten op rij in Labyrinth Club stond.

>> Event

Arthouse

Arthouse

Vrijdag 23 februari, Natlab Eindhoven

Diezelfde avond, terug van een flinke tijd weggeweest: Arthouse van de boys van La Fête 040. Ik was er al eens bij in het filmtheater, toen met Hot Since 82, en raakte aardig onder de indruk van die mooie locatie en goede muziek en sfeer. Dit keer wordt een heleboel techniek ingevlogen om je een nacht lang te trakteren op een 3D-ervaring, van de hand van huis-vj/artiest Rot8ion. Thema is de western-klassier ‘The Good, The Bad and The Ugly’. Residents Lemon Aid, STVN en Ivo Foreal kruipen ondertussen als dj in de huid van deze personages. Dolby Surround!

>> Event


Meer partytips?

Check onze agendapagina’s, powered by DJ Guide.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...