woensdag, december 6, 2023

House en techno in januari: de tips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in januari: de tips van Mark van Bergen

Nieuw jaar, nieuwe party’s! Waar het feestje is? Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je bij de start van iedere maand door zijn favorieten op het gebied van met name (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor januari 2019.

 

Club Spock 3 Year Anniversary

Vrijdag 11 januari, Club Spock, Breda

Club Spock

De eerste generatie danceliefhebbers in Breda kent de Spock vooral als het ‘donkere hol’ van Tiësto en kornuiten. Mede door zijn jarenlange residentie in de bijzaal van de Graanbeurs stapte hij uit de schaduw en werd de wereldwijde trancekoning. Hij vernoemde er zelfs zijn (toen nog) eigen label naar: Black Hole Recordings.

Inmiddels is Club Spock al weer wat jaartjes bezig aan de tweede jeugd en bedient het een heel nieuwe generatie. Precies 3 jaar worden op vrijdagavonden fijne feestjes gevierd. Dat wordt de 11e gevierd met nog meer feest, waarbij Billy Zomerdijk, Murten, Yorick Knijff en Spxxk plaatsnemen achter de decks.

>> Event


Native Tone w/ Âme

Vrijdag 18 januari, Complex, Maastricht

Ame

Complex in Maastricht pakt ‘gewoon’ door in het nieuwe jaar. De club (hier ons eerdere verhaal over Complex) vliegt niemand minder dan Âme in voor een dj-set van 3 uur op de vaste deephouse-avond Native Tone. Volgens gebruik binnen dit Duitse superduo neemt Kristian Beyer dan plaats in de booth, daar waar Frank Wiedemann doorgaans de live optredens voor zijn rekening neemt.

Welke vorm ook, bij Âme weet je dat het goed zit. Afgelopen ADE pakte ik nog een paar uurtjes mee van Kristian’s all night back to back met Dixon mee, waar ik wederom betoverd werd door de diepe, vaak exotische sounds.

Dj annex topkok Nick Bril draait ook weer op Native Tone, hem zoek ik binnenkort op in zijn restaurant The Jane in Antwerpen voor een bijzonder interview – spoedig te zien op deze website.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Wintermarathon

Vrijdag 18 januari, Club Smederij, Tilburg

Ik vind het – zeker in deze drukke en competitieve markt – altijd mooi als partijen niet naar hun navel staren maar samenwerken met concullega’s om samen sterker te worden. Zoals op deze Wintermarathon. Enkele van Smederij’s finest verenigen zich voor een extra large club night. De Wintermarathon is een initiatief van Impload, De Microclub, Machinekamer en Kweektuin en duurt van 20:00 tot 5:00 uur. Een van de headliners is Mirella Kroes, een tweede wordt nog aangekondigd. Verder zijn er sets van o.a. Petterson b2b SPEKTRAL en Freddy Bonzo.

>> Event 


Eindhoven By Day

Zaterdag 19 januari, div. locaties Stratumseind, Eindhoven

HERRIE MET GERRIE

Nog zo’n mooie lokale collab, maar dan 30 kilometer oostwaarts, en overdag vooral. Niet minder dan 7 concepten en organisaties komen samen tijdens Eindhoven By Day, in 4 verschillende locaties aan het Stratumseind. HERRIE MET GERRIE, BontgenotenBiki90, Swingeling Disco, Ladyboyz.de, RGB Silent Disco en Feestcafé hebben ieder een eigen area en een eigen muzikale koers. Niet allemaal mijn ding, maar waar ik normaal gesproken met een grote boog om het Stratumseind heen loop, zou ik er op zo’n dag best een drankje en dansje kunnen gaan doen.

>> Event


Nude by Adriatique

Vrijdag 25 januari, Toffler, Rotterdam

In oktober verscheen hun verse debuutalbum ‘Nude’, uiteraard op Afterlife. Dat vormde ook het startschot voor de grootste clubtour so far door Adriatique. 45 shows in 4 maanden doet het Zwitserse duo momenteel. En reken maar dat het overal volle bak is.

Ik vind Adriatique zelf over het algemeen beter om te luisteren (liefst via een warme koptelefoon) dan om op te dansen. Maar een albumtour heeft toch iets speciaals. En ‘Nude’ is ook een sterk album: melancholisch, gelaagd en diep, zoals we het ook van hun tracks gewend zijn.

Mocht je Nude by Adriatique missen in Toffler, dan kun je de nacht erna in de herkansing in Brussel (Fuse). Voor later dit jaar worden nog meer shows aangekondigd.

>> Event


Meer events?

Check onze agendasectie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Fikse boete Complex Maastricht als ze open gaan tijdens De Nacht Staat Op

Net iets meer dan een dag voor de aanvang van Complex Staat Op, het event van Complex Maastricht voor...

Van nacht naar dag: Dit was de grote heropening van de clubs

Overal in het land werden zaterdag de indoor dansvloeren na lange tijd weer geopend voor publiek. Natuurlijk nog met...