dinsdag, februari 27, 2024

House en techno in maart: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in maart: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende verre uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor de maand maart.

 

KADER presents Makcim

Zaterdag 10 maart, De Sociale Dienst, Eindhoven

Dj/producer Makcim is geen man om met een dikke, lichtgevende punt op de radar te staan. Daar heeft hij de muzikale stijl – minimale, kale maar uiterst funky house – ook niet naar. Maar een beetje meer credits mag hij misschien wel hebben. Zeker in Eindhoven, waar hij als oud-inwoner en -resident vele sporen heeft nagelaten.

Maar hij is ook ver daarbuiten actief. In Berlijn is hij een van de vaste krachten van Club Der Visionaere, waar ik hem ooit een nacht lang op de Hoppetosse-boot op de Spree hoorde draaien. Daarnaast is hij een van de hoekstenen van het VBX label. Nu staat de dj van Russische komaf centraal op de volgende avond van KADER in De Sociale Dienst.

>> Event

Kader Makcim partytips


Sónar Reykjavik

Donderdag 15 t/m zaterdag 17 maart, Reykjavik, IJsland

Sónar Festival viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Alle edities wereldwijd opgeteld, is het in die kwarteeuw uitgegroeid tot de grootste conferentie rond elektronische muziek, creativiteit en technologie. Ook IJsland heeft sinds 7 jaar een ‘satelliet-editie’, en het is hier dat het zilveren jubileum wordt afgetrapt.

Ik mag mijzelf gelukkig prijzen erbij te zijn. Vorig jaar, tijdens de moeder-editie in Barcelona, heb ik het team achter Sónar Reykjavik leren kennen. Wat uitmondde in een mooie samenwerking vanuit mijn werk voor Fontys ACI.

Natuurlijk kijk ik ernaar uit om IJsland en zijn natuurpracht te ontdekken. Maar het programma van het festival is er ook een van de mooie ontdekkingen. Underworld is dit jaar de grootste naam, verder zijn er vooral groeibriljanten present in het prachtige Harpa-centrum – veelal uit IJsland zelf. Zoals GusGus, Bjarki, Kiasmos en Vök. Daarnaast worden acts als Troyboi, Lindstrom en Cassey ingevlogen.

>> Event


Free Your Mind presents Sasha & John Digweed

Vrijdag 16 maart, Warehouse Elementenstraat, Amsterdam

Ook ver van huis deze, maar een die ik in een persoonlijke rubriek met partytips niet kan vermijden. Ook al ben ik zelf dus nog verder van huis (zie hierboven). Als ik een top-3 van alltime dj-heroes moet noemen, dan staan Sasha en John Digweed daar zeker in. Over John Digweed schreef ik eerder al deze ode, naar aanleiding van zijn optreden op Suono Culture in Eindhoven. Sinds een paar jaar zijn de Britse progressive house-helden samen weer aan het optreden. Voor het eerst nu ook in Nederland. Maarliefst vier uur lang met gebundelde krachten de diepte in. Ik zou bijna omboeken…

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Subquake presents Netsky

Zaterdag 24 maart, 013 Tilburg

Welke maat staat er op Netsky? Sowieso geen vierkwartsmaat, wel een steeds grotere jas qua podia. Na een uitverkochte ADE-show en een indrukwekkende eigen area op Tomorrowland, komt het Belgische drum-‘n-bass-fenomeen naar 013. Heel veel heb ik niet met zijn genre, maar steeds als ik tracks als ‘Rio’ of ‘Eyes Closed’ hoor (vaak is dat op Studio Brussel) dan vind ik het toch weer zo aanstekelijk dat ik het vaker ga luisteren. Tijdens Subquake zijn in 013 o.a. ook Black Sun Empire en de locals van BANGANAGANGBANGERS van het partijtje.

>> Event

Netsky partytips


EPM 17 met Laurent Garnier

Zaterdag 31 maart, Complex Maastricht

Afgelopen weekend was ik voor de 2e keer in Complex in Maastricht. Sowieso een aanrader om een keer een bezoekje te brengen. Tegen de trend in zijn ze er met een zeer dedicated team een mooie club aan het draaien (hier mijn reportage van eerder). Aan grote namen is er al geen gebrek, maar eind maart komt er een uit de buitencategorie: Laurent Garnier. Met een 3 uurs set luistert de Franse technopionier de 17e verjaardag van EPM op en neemt daarbij ook nog eens landgenoot Scan X mee. Je lange paasweekend begon nog nooit zo lekker.

>> Event

Complex Maastricht


Meer partytips?

Check onze agenda-sectie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in februari: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en...

House en techno in november: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en...