dinsdag, februari 27, 2024

House en techno in maart: de tips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in maart: de tips van Mark van Bergen

Nieuwe maand, nieuwe party’s! Waar het feestje is? Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je bij de start van iedere maand door zijn favorieten op het gebied van met name (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor maart 2019. 

 

Impload w/ Shlømo & Tessela

Vrijdag 15 maart, Club Smederij Tilburg

Impload partytips

Je merkt het al aan de datum: maart begint voor mij rustig. In tegenstelling tot massa’s andere feestliefhebbers geen tot nauwelijks carnaval voor deze jongen. Ik pik de draad halverwege de maand weer op met Impload.

Ik moet bekennen dat het er eerder gewoon nog niet van gekomen is eens naar deze avond te gaan, die toch de langst lopende technoreeks in Tilburg vormt. Al 10 jaar haalt voorman André Martins progressieve techno naar de stad. Eerst in 013 en inmiddels al wat jaartjes in Club Smederij. Binnenkort een uitgebreide feature over 10 jaar Impload op deze website.

Met hun donkere techno-edities heb ik niet zoveel, maar Schlømo en Tessela wekken zeker mijn interesse. Al gaan die toch ook niet zachtzinnig te werk. Fransman Schlømo hield met zijn beuk-techno eerder al huis op Awakenings en in Berghain. De jonge Brit Tessela schitterde met zijn breakbeat-doordrenkte sound onder meer al bij Boiler Room en op Dekmantel.

>> Event


Linke Soto x M-Plant / Boiler Room Maastricht

Vrijdag 22 maart, Muziekgieterij Maastricht

Boiler Room Maastricht

Over Boiler Room (en techno) gesproken: die komt gewoon naar Maastricht! ’s Werelds bekendste videostream-team doet de Muziekgieterij aan met niet de minste aanleiding en headliner. Niemand minder dan Robert Hood zal een exclusieve set draaien, omdat het 25 jaar geleden is dat zijn album ‘Internal Empire’ verscheen bij Tresor Berlijn.

Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt het Detroit techno-icoon daarna ook nog achter de decks tijdens een event van zijn label M-Plant in samenwerking met het Limburgse collectief Linke Soto. Daar zijn ook Motor City Drum Ensemble en Oliver Way nog eens present.

>> Event


Brabants Verbond

Zaterdag 30 maart, IJzeren Man Eindhoven

Brabants Verbond

Uitstel maar gelukkig geen afstel voor deze frisse nieuwkomer. Aanvankelijk zou Brabants Verbond op 3 november plaatsvinden, maar de organisatie zag zich genoodzaakt uit te wijken naar begin lente. Het gaat om een collab van collectieven en concepten die afkomstig zijn uit of geworteld zijn in het zuiden: HERRIE MET GERRIE, Biki90, SMÈRRIG, Rewind, Café de Puinhoop en Verknipt. Het is wat met die Brabantse gezelligheid, ook Paradijs van het Zuiden pronkt er als nieuwkomer mee. Maar een punt hebben ze wel!

>> Event


Meer events?

Check onze agendasectie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...