vrijdag, februari 23, 2024

House en techno in september: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in september: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis in en rond het zuiden. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM (hardcore en hardstyle). Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn selectie voor de maand september.

 

Nuno Dos Santos & Lucky Done Gone

8 september, Club Smederij, Tilburg

Een reden om uit te kijken naar de eerste R in de maand is natuurlijk de aftrap van het clubseizoen. Voor mij althans wel. Ik vind festivals te gek, maar qua muziekbeleving gaat er voor mij niets boven een rasechte clubnacht in een niet al te grote venue.

Terwijl de boeren hun festivalweides binnenkort weer kunnen inzaaien, worden de booths tussen de 4 muren dus weer opgebouwd. Zo ook in Club Smederij in Tilburg, waar al weer heel wat mooie avondjes op de rol staan (ook zelf geprogrammeerd door de club). Dimitri en Isis, over een klein maandje, en ex-Trouw-baas Olaf Boswijk iets eerder al, samen met Reza Athar.

Maar als je het hebt over 2 dj’s die echt het avontuur opzoeken, solo dan wel samen, dan vormen Lucky Done Gone en Nuno Dos Santos ook een mooi setje. Gijs Voesten (LDG) kennen we ‘back to back’ vooral van mede-Brabo Will Oirson, maar hij gaat graag vreemd. Op onze eigen verjaardag hadden we ‘Lucky’ al eens met Cinnaman (interview), nu is Nuno Dos Santos een nacht lang zijn wederhelft.

De heren draaien in Club Smederij eerst alleen en daarna back to back. Verwacht een lang uitgesponnen avontuur vol zijpaadjes, waarvan je nooit weet waar ze precies uitkomen.

>> Event

Partytips - Lucky Done Gone en Nuno dos Santos

Jungle Festival

9 september, IJzeren Man, Eindhoven

Vaak als ik een aankondiging van weer een nieuw festival zie, moet ik het eerst zien alvorens het te geloven. Jungle Festival lijkt echter alle troeven in handen te hebben om meteen bij het debuut een succesverhaal neer te gaan zetten. Drie organisaties met ieder een grote, jonge achterban, in meerdere steden actief en zodoende inmiddels een fraai party-palmares opgebouwd.

Herrie Met Gerrie kennen we vooral als de uit de hand gelopen carnavalsfissa uit Eindhoven, omlijst met tech house. Rewind (Amsterdam) gooit je in inmiddels 7 steden terug naar het discogevoel van toen met urban en r&b, terwijl Snolly uit Tilburg de disco zelf vertegenwoordigt. Tel daarbij op het feit dat deze clubs echt voor het feest en de beleving gaan, en niet voor grote, dure namen (wel goede eigen dj’s) en je kunt 9 september rekenen op één grote apenkooi. Nu alleen nog passende jungle-temperaturen.

>> Event

Jungle Festival - partytips

Spatial Outdoor

9 september, Poeldonk, Den Bosch

Dezelfde dag is het 30 kilometer noordwestelijk ook bal in Den Bosch, maar dan in de verlaten stadsjungle van industrieterrein Poeldonk. Het vormt de passende setting van het 4e Spatial Outdoor, waar weer een exquise palet aan house- en technonamen aantreedt. Met onder meer Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Abstract Division, Prunk en Tripio zit je gebakken. Spatial werkt dit jaar samen met P79 en Smèrrig, dat voor de onvermijdelijke guilty’s zorgt op een derde stage.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Draaimolen Festival

16 september, Charlotte Oord, Tilburg

Bij veel festivals met house en techno zie je – hoe geslaagd ze ook zijn – nogal wat gelijk(soortig)e namen terugkomen. Zo niet bij Draaimolen, dat echt met recht mag stellen dat het een exclusief en eigenzinnig menu heeft.

Op het terrein van het mystieke voormalige Charlotte Oord (naar het schijnt mag het door Draaimolen ‘gekraakte’ bos deze ene keer nog dienst doen) verschijnt een verzameling acts die je zelfs in de Randstad niet (samen) ziet. Giegling komt weer over met een stalletje (o.a. Konstantin, Lux). Laatst ook in de X-Ray op Lowlands, maar Draaimolen had het eigenzinnige Duitse collectief vorig jaar al in Tilburg.

>> Zie ook: De duizelingwekkende passie van Draaimolen in Tilburg <<

Ook al exclusief: Âme back to back met Rødhad, als afsluiter van de mainstage nog wel. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Over de vele live-acts, bijvoorbeeld (Henrik Schwarz, Gui Boratto, Legowelt).

De stage ‘The Parking Lot’ doet dienst als techno-brandhaard, met onder meer Len Faki, Matrixxman en DVS1. Die laatste 2 staan ook op de after, voor het eerst gehost door de vrienden van Suburban Disco. Dus geheid dat de technomolen nog even flink doordraait in Club Smederij.

>> Event

Draaimolen Festival

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...