vrijdag, december 8, 2023

House en techno in september: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in september: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor de maand september.

 

Diep aan de Waterkant

Zaterdag 1 september, IJzeren Man, Weert

Diep aan de Waterkant

Ieder seizoen neem ik me voor minimaal één (voor mij althans) nieuw festival te bezoeken. Dit jaar ben ik daarbij Limburg aan het ontginnen. Na In Retraite zak ik nu af naar Weert.

Een aantal bevriende, oudere ravers van me komt er vandaan. Zij hebben me ooit legendarische verhalen over hun vroegere (thuis)feestjes verteld. Verder gebeurde er jarenlang weinig tot niets in Weert.

Gelukkig is er nu Diep Events, dat de scene naar een hoger plan aan het brengen is. Hun paradepaardje is Diep aan de Waterkant, verwijzend naar de locatie: de IJzeren Man.

Volgens de letter der wet mag het pas dit jaar, bij hun 6e editie, echt een festival heten want het evenement wordt uitgebreid met – jawel – een tweede podium (een voor house en een voor techno). Lekker kleinschalig dus, en daar houd ik wel van.

Zeker zo belangrijk is dat op die podia, naast enkele klinkende headliners als Michel de Hey, Steve Rachmad en Boris Werner, ook volop lokaal talent staat. Zoals Merdeka, Trashcan en Wouter van Leeuwen.

>> Event


DRUM027

Zaterdag 1 september, De Sociale Dienst, Eindhoven

Albert van Abbe
Eindhovensch techno-trots Albert van Abbe start een nieuw label, naast zijn DRUM-events. DRUM001 komt uit op 14 september, met een track van Harpoen (Jeroen Search en Van Abbe zelf), Delta Funktionen, Trunkline en lokaal talent Paul van Gent.
Om dit te vieren houdt ‘Appie’ twee events, waarvan de eerste uiteraard in zijn thuisstad. In De Sociale Dienst treden naast Albert van Abbe zelf Plattform (live) en Overloper aan.
Kun je niet? Geen zorgen. Op zaterdag 8 september strijkt Van Abbe met DRUM028 ook neer in Helsinki (met Samuli Kemppi en Mohlao).

Draaimolen Festival

Zaterdag 15 september, Charlotte Oord, Tilburg

Draaimolen Festival 2017

Draaimolen zit in een vreemde spagaat. Hun evenementen lijken sterker dan ooit, maar de organisatie moet dit jaar wel zijn verlies slikken en afscheid nemen van twee honken. Het betreft zowel Het Patronaat (thuis van de indoor feesten) als Charlotte Oord (festival). Het is maar te hopen dat de Gemeente Tilburg de helpende hand biedt, want Draaimolen wil koste wat kost in de stad blijven en heeft het uitgaansleven er enorm veel kleur gegeven.

Dat laatste gaat de organisatie medio september nog maar eens dubbel en dwars bewijzen in het sfeerrijke bos van Charlotte Oord. ‘De beste line-up’ die ze ooit gehad hebben, noemen ze het zelf en dat is niet moeilijk te volgen. Dj-headliners zijn onder meer The Black Madonna, Dixon, Motor City Drum Ensemble, Nina Kraviz, Job Jobse, Ben Ufo en ga zo maar door. Live wordt opgetreden door o.a. Karenn, LSD en niemand minder dan housepionier Larry Heard ofwel Mr. Fingers.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


De Microclub

Vrijdag 21 september, Effenaar Eindhoven

Zaterdag 22 september, Koudijs Den Bosch

Vrijdag 29 september, Club Smederij Tilburg

Microclub x Basis

Eens in de zoveel tijd klinkt er wel eens een pleidooi voor vervroeging van uitgaanstijden in het nachtleven. Maar het signaal werd nooit echt opgepikt vanuit de scene. ’s Zomers kun je natuurlijk makkelijk in je ritme blijven met de festivals maar indoor ben je meestal veroordeeld tot wachten tot 22:00 of 23:00 uur voordat je de dansvloer op kunt. Vooral de wat oudere partyganger heeft daar niet altijd zin in.

Nu is er de Microclub, en dat is geen eendagsvlieg. Na meerdere succesvolle edities in de Randstad verovert het ‘vroege clubconcept’ nu ook het zuiden. Na eerder al in Tilburg en Den Bosch te hebben gedebuteerd komt de Microclub deze maand naar de Effenaar, Club Smederij en Koudijs. Daar kun je al om 20:00 uur terecht, om klokslag middernacht weer huiswaarts te gaan. De programmering is allesbehalve ‘van vroeger’. In de Effenaar treedt Olivier Weiter aan, in Den Bosch Tunnelvisions en in Tilburg Relativ.

>> Events


Meer events?

Check onze agendasectie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...