vrijdag, juni 18, 2021
HomeFeaturesHiphop/disco/house in november: de partytips van Tijme Scholten

Hiphop/disco/house in november: de partytips van Tijme Scholten

-

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Tijme Scholten is de huisspecialist in met name hiphop, breaks, disco en house. Hem vind je terug in stoffige platenzaken op zoek naar houseplaatjes, of achter de draaitafels, als helft van het Bredase duo Eb & Vloed. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor november.

Duikboot Indoor

Electron Breda, 5 november

Voor de 2e editie van Duikboot Indoor festival verschepen we van Strand Binnen naar het kleinere en intiemere Electron. Het is een locatie die uitermate geschikt is voor dit soort evenementen. Merkwaardig genoeg zijn hier nog maar weinig feesten geweest. Naar mijn weten gingen alleen de jongens van HIGGS hun voor in 2014. Dat is alweer bijna 3 jaar geleden en dus wordt het weer hoogste tijd voor een feestje bij Electron.

- Advertisement -

Duikboot indoor

De programmering ligt in het verlengde van de line-up van Duikboot festival met veel techno en UK georiënteerde acts zoals Huxley en Abstract Division. Mijn voorkeur heeft het niet, het mag allemaal iets minder statisch wat mijn betreft. Overigens moet ik niet zeuren want Nuno Dos Santos staat gewoon op het draaischema. Een dj waar de ervaring en het charisma van afdruipt, een act die mij ontzettend kan boeien. Daarnaast kan hij ook goed uitleggen wat het inhoudt om te draaien en de voorbereiding die daar bij komt kijken.

>>Event 

De Gin Gin

Club Smederij Tilburg, 25 november

Ik kwam tot de ontdekking dat ik eigenlijk elke maand wel een event tip in de Spoorzone. Kort door de bocht, de Spoorzone leeft en Tilburg zit in de lift. Voor dit maandelijks terugkerende uitje gaan we deze keer op bezoek bij De Gin Gin. Voor alweer het 4e seizoen wordt De Gin Gin georganiseerd door de onofficiële nachtburgemeester van Tilburg, Ben Penn.

>> Zie ook: Ben Penn (Gin Gin, Cabrio: de boogie-man van Brabant <<

Na de druk bezochte seizoenopening met als gast CANVAS (Amsterdam) is het nu de beurt aan PIP (Den Haag). PIP wordt vertegenwoordigd door PRIMUS INTER PARES. Zelf ben ik niet bekend met deze act, maar ik kwam een omschrijving tegen op het internet die mij in ieder geval nieuwsgierig maakt. “Een mega enthousiaste blije enigszins domme verontschuldigende jonge mannengroep.”

De Gin Gin

Vaak worden dj’s geïntroduceerd als ‘je weet nooit wat je kan verwachten’. Deze introductie is alleen gepast als je Rushhour’s AWANTO3 op de line-up hebt staan. Naast dj/producer is Steven de Peven ook kunstenaar en bekend van de ‘Aanwijsstokjes’ of wat meer recentelijk de Koude Kermis attractie ‘The Up’ in het Stedelijk Museum Amsterdam. Met deze bezigheden in combinatie met een vrij excentriek voorkomen heeft hij de status van cultheld wel bereikt. Ondanks dat al bekend werd gemaakt dat hij een speciale Afrikaanse dj-set zal draaien, is het nog steeds een grote verassing wat er nou precies gaat gebeuren. Ik ben benieuwd.

>> Event

Proton Indoor Festival

Strand Binnen Breda, 26 november

November is een goede maand voor de technoliefhebbers in Breda. Strand Binnen is op 26 november het toneel voor Proton Indoor Festival. Deze locatie is gezien de uitstraling en het karakter eigenlijk te vergelijken met Electron (Duikboot). Het zijn beide oude loodsen met een rauwe uitstraling, alleen is Strand Binnen een paar maatjes groter.

Proton Indoor

Proton richt zich niet strikt op techno met dj’s als Egbert en Joran van der Pol. In de tweede zaal wordt namelijk een nieuw concept gelanceerd: KANAAL+. Met o.a SHMLLS en lokale talenten Jonas Meeus en Mickey Macaroni staat de tweede zaal in het teken van disco en house. We hebben al kennis kunnen maken met KANAAL + tijdens de preparty die plaats vond ergens in een loods in Breda.

Als we de beelden mogen geloven van de preparty, dan wordt het festival eind november een grote knaller.

>> Event

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...