zondag, februari 28, 2021
Home Music House Hiphop/disco/house in oktober: de partytips van Tijme Scholten

Hiphop/disco/house in oktober: de partytips van Tijme Scholten

-

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Tijme Scholten is de huisspecialist in met name hiphop, breaks, disco en house. Hem vind je terug in stoffige platenzaken op zoek naar houseplaatjes, of achter de draaitafels, als helft van het Bredase duo Eb & Vloed. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor oktober, met vooral aandacht voor DDW Music in Eindhoven.

Café Tuesday

De oude Rechtbank, Eindhoven, 1 oktober

Met dit jaar een eigen podium op Solar Weekend en een avondje feest in Amsterdam is het weer tijd om gewoon gezellig te doen in 040.

- Advertisement -

Is het een café? Een club? Of een zogenaamde Bar-Dancing? Ik heb er geen antwoord op, maar wat ik wel weet is dat je tijdens deze avonden van alles kan verwachten. Zo was er onlangs een avondje met afro & disco, een avond gevuld met 909-beats van Anil Aras en voor de komende editie in de Oude Rechtbank komt Tim Hoeben plaats nemen achter de draaitafels.

De heer Hoeben heeft al een aantal residenties op zijn naam staan zoals Trouw, Studio 80 en de Disco Dolly. Zijn stijl kun je omschrijven als een combinatie van oude en nieuwe house, afgewisseld met acid en disco, verwacht veel dynamiek. Net wat ik lekker vind.

>> Event-page

DDW Music

DDW MUSIC

We blijven even in Eindhoven plakken. Want het is weer tijd voor de DDW oftewel de Dutch Design Week. Iedereen is inmiddels wel bekend met de DDW een meerdaags festival waarbij vanzelfsprekend design centraal staat.

Iets minder bekend naar mijn idee is de nachtprogrammering met een aantal bijzondere toffe acts die je niet wilt missen. Hieronder een greep uit het brede aanbod aan events tijdens ADE, euh, ik bedoel DDW. Ofwel: DDW Music.

Gewoon onwijs gaaf wat hier in Eindhoven op muzikaal gebied gebeurt. Met bijvoorbeeld:

Donnie + Woodie Smalls @ Het Stroomhuis, 24 oktober

Donnie is een een echte Donnie en als je een idee wilt krijgen wat Donnie voor een muziek maakt moet je eens ‘Winkeltje’, ‘Mentaal’ of ‘Brakka Van Balmain’ checken. Zijn debuutalbum ‘Mannelogie’ komt uit de keuken van Bas Bron die we sinds enige tijd ook kennen als Fatima Yamaha.

Zijn muziek gaat vooral over Dure merkkleding, drank en Drugs, zoals wel meer van zijn collega rappers doen, maar Donnie doet dat wel geheel op eigen wijze. Hij maakte in 2015 ook de soundtrack voor de Nederlandse film ‘Prins’ samen met Vieze Fur. Overigens best wel de moeite om deze film te kijken als je tijd hebt.

Ik vind Donnie leuk, misschien jij ook? koop dan een kaartje en ga daar heen.

Woodie Smalls aka Woods. Je zou zweren dat het een Amerikaanse rapper is, maar niets is minder waar, hij komt gewoon uit België. Een unicum, want Woods is eigenlijk de enige Belgische rapper die ik ken.

In 2015 kwam op het Belgische label Kijkenmag zijn debuutalbum ‘Soft Parade’ uit, bij het luisteren van zijn album moest ik denken aan Joey Bada$$, beetje dezelfde sound.

Net zoals ik is Woods opgegroeid met artiesten zoals Biggie, Kanye en Lil Wayne, alleen is het hem wel gelukt om een succesvolle rap carrière te starten. Overigens gaat het met mij inmiddels ook best aardig! Net als ik komt Woods niet uit de grote stad maar woonde ergens tussen de grote steden in. Het klinkt inderdaad niet zo ruig, maar dat doet er ook eigenlijk niet toe waar je vandaan komt, het gaat erom wat je doet! En wat betreft Woods, hij doet het goed, geloof mij maar.


Palmbomen II all night long @ De Effenaar, 28 oktober

Kai Hugo Alias Palmbomen is sinds enige tijd actief met palmbomen II, het is een zijproject van Palmbomen en de ‘II’ staat voor ‘iets minder moeilijk en iets beter dansbaar’.

Palmbomen II is ook de naam van zijn album uitgekomen in 2015 op het label Beats in space, afgekort BIS. Overigens als je van experimentele muziek houdt moet je het radiokanaal van BIS eens in de gaten gaan houden, heel vet. Vorig weekend kon je zijn techno-georiënteerde tunes horen tijdens Duikboot in Tilburg en 28 oktober kun je Palmbomen II komen checken tijdens DDW music.

De avond wordt mede gehost door Delirium Lab. Dat is een internationaal collectief in Eindhoven dat kunst, muziek, design, innovatie end voedsel samenbrengen om nieuw soort concepten en evenementen te creëren. Verwacht tijdens deze avond dus meer dan alleen muziek!

“We dream to bring people together in order to share ideas and create new interactions that go beyond the conventional. Building unique experiences through collaboration we aim to break the barriers of people’s minds and expand their imagination. Get in on it.”

 Dat dus.

>> DDW Music: volledige programma, tickets en meer 

>>Komende weken hier extra aandacht voor DDW Music, met verhalen over Klyne en GANZ op Our House

Selektah

Club Smederij, Tilburg, 29 oktober

Vanaf Eindhoven Centraal pakken we de intercity richting Den Haag, eerste halte uitstappen, 300 meter lopen en we staan in de vernieuwde Club Smederij in Tilburg.

De maand oktober sluiten we daar af met een avondje knalhouse. Na een flinke zomerstop is Ringbaan weer terug  met hun eigen avond ‘Selektah’. Een avond met de nadruk op de sounds uit de UK.  Check hieronder hun EP ‘Real life’ op Hustler Trax om even wakker geschud te worden uit je vervroegde winterslaap:

De jongens van Ringbaan nodigen elke keer hun favoriete artiesten van het moment uit. Geen gekkigheid, alleen de beste house en een goede vibe.

Een line-up is er nog niet, maar daar hoef je jezelf geen zorgen om te maken want op vorige edities stonden namen zoals Samuel Deep, zijn broer Julien Alexander en Wouter S. Een tandje erbij zullen we maar zeggen.

>> Event-page

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Daft Punk volgens de man die ze als eerste buiten Frankrijk boekte: ‘Waanzinnig goed’

Na 28 jaar stopt Daft Punk ermee, maakte het duo maandag bekend. De Vlaamse techno-pionier Peter Decuypere was medio...

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....