vrijdag, december 8, 2023

Hiphop/disco/house in september: de partytips van Tijme Scholten

-

Home » Funk » Hiphop/disco/house in september: de partytips van Tijme Scholten

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Tijme Scholten is de huisspecialist in met name hiphop, breaks, disco en house. Hem vind je terug in stoffige platenzaken op zoek naar houseplaatjes, of achter de draaitafels, als helft van het Bredase duo Eb & Vloed. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor september.

Klub Bulk, Breda, elke donderdag

Maarten Fransen weet met zijn Klub Bulk als enige een constante dansavond te bieden voor alternatief Breda en dit alweer voor het 4e seizoen. Ditmaal op een nieuwe locatie: PIER15 wat buiten het centrum is gelegen en dus ook heel veel meters bier verwijderd is van de Havermarkt.

Een lekker onconventionele programmering met ruimte voor het muzikale experiment. Voor zover ik weet vind je in Breda alleen bij Klub Bulk publiek dat hiervoor openstaat. Van future beat, bass music, hiphop en rap, tot soul, funk, disco, house en techno.

Klub Bulk

Nadat de Wasserette en de Boulevard allebei failliet gingen drie jaar geleden, ontstond er een leegte en die werd gevuld door Maarten Fransen. Het eindeloos op en neer pendelen tussen deze twee kroegen mis ik nog tot op de dag van vandaag. Gelukkig is er door Klub Bulk weer een scene voor alternatief Breda waar je elkaar kan ontmoeten en nieuwe muziek kan ontdekken.

Breda is op de goede weg. Er zijn veel nieuwe leuke evenementen in de stad alleen ontbreekt het een beetje aan dynamiek. Het is vooral eenheidsworst. Klub Bulk is de enige in zijn soort en zoekt compleet zijn eigen weg binnen het spectrum van de sub genres. Mijn advies: fiets eens een keer onder de spoorbrug door richting de Belcrum haven en drink een metertje bier bij PIER15 tijdens Klub Bulk.

Suikerbeat @ Valkenbergpark, Breda, 17-18 september

Suikerbeat is onderdeel van het festival Breda Barst. Dit tweedaagse evenement in het Bredase stadspark Valkenberg zit vol met pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten: dat is Breda Barst. Dit is een GRATIS festival met de programmering van een festival waar je gerust 15 euro voor mag neerleggen.

Suikerbeat is het podium voor hiphop en house en ook dit jaar heeft Suikerbeat een scherpe programmering voor je klaarstaan. Met op zaterdag hiphop en beats en de zondag gericht op house. De volgende twee artiesten wil ik tippen.

Siroj, een onwijs groot productietalent, hij maakt echt wrede muziek. Althans zijn producties van een paar jaar geleden, ik ben eerlijk gezegd niet echt bekend met zijn recente materiaal. Er is één plaat, ‘The End’ uit 2011, die ik nog steeds luister. Ik hoop dat zijn set net zo moeilijk is als deze plaat. Ga dit dus checken.

Moody Mehran, je kent hem misschien wel van het dj-collectief Triphouse Rotterdam. Ik heb via via gehoord dat hij wel 60 dance-mania platen in zijn collectie heeft staan! In september maakt hij ook zijn opwachting op Dekmantel Selectors in Kroatië en hij heeft al flink wat festivals plat gedraaid. Hij draait zeer verassend van disco naar mood killers en van jazzy naar acid house. Dat is precies wat ik vet vind en dus vanzelfsprekend kijk ik daar ontzettend naar uit.

Daisy @ Club Smederij, Tilburg , 23 september

Eerlijk gezegd ben ik nog nooit naar een feestje van Daisy geweest. Maar als ik de verhalen mag geloven zijn haar feestjes heel spannend! De rokjes wapperen omhoog, de mannen trekken hun shirt uit, er wordt gezoend, je ziet dames in de split en natuurlijk veel zwoel kijkende mannen, aldus Daisy. Goed, ik houd bij voorkeur mijn shirt aan en praat liever dan dat ik in iemands billen knijp.

Daisy Smederij

Maar schijnbaar willen mensen dit en Daisy weet elke keer weer mensen zo hitsig te krijgen voor een feestje met guilty pleasures, hits, r&b, 90’s, hiphop en house. Echt alles wordt door elkaar gedraaid! Sinds enige tijd is er ook het Daisy’s dj team en ik moet zeggen, die ‘zomertoeren’ er lekker op los met gigs door heel Nederland.

Gooi hier nog een stage hosting op Solar bovenop en dan mogen we eigenlijk wel concluderen dat Daisy een heel gewild meisje is geworden. Na Daisy’s slettenkast op Solar gaan we nu weer indoor bij Club Smederij op 23 september. Misschien moet ik toch ook maar een kijkje gaan nemen want ook ik ben een beetje een voyeur.

HET WILD @ Stroomhuis, Eindhoven, 24 september

HET WILD is in korte tijd erg populair geworden onder de nachtdiertjes in Eindhoven. Dat blijkt wel uit de onlangs stijf uitverkochte weekender in het Stroomhuis en de podiumhosting op het Boogiedown Festival. Dat het goed gaat is ook niet zo gek, want ze brengen keer op keer zeer boeiende artiesten naar Eindhoven. Denk dan aan namen zoals JordanGCZ, Palmbomen II en KUTMAH.

Het Wild

HET WILD en het Amerikaanse label BRAINFEEDER lijken een goed team te vormen. Deze editie hebben zo het jonge muziektalent IGLOOGHOST weten te strikken en het wordt zijn eerste Nederlandse show ooit! Zijn sound is vergelijkbaar met Flying Lotus en Jameszoo, maar dan iets explosiever.

Daarnaast zullen ook de Eindhovense DJ Venance, de Amsterdamse Mario Nawaz en de residents AFRIKABOOMNADA plaats nemen achter de draaitafels. Zaterdag 24 september van 23:00 tot 04:00 uur op hun vertrouwde plek het Stroomhuis. Let’s go!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Zitten en liggen als het nieuwe dansen: Festival verlegt koers

De corona-versoepelingen zijn nog geen twee weken van kracht of er zijn, ondanks het verbod van de overheid op...

THIS IS OUR HOUSE ON AIR #6: Thomas van Dijck (Club Smederij)

Op vrijdagavond 28 februari werd de 6e editie van onze radioshow This Is Our House On Air uitgezonden op...