dinsdag, februari 27, 2024

PLOEGENDIENST Winterfestival: goed genieten van je vorstverlet

-

Home » Puinhoop Kollektiv » PLOEGENDIENST Winterfestival: goed genieten van je vorstverlet

Het werk laat ze niet los bij PLOEGENDIENST, letterlijk en figuurlijk. Zaterdag 9 december krijgt het festival in Breda, bekend van de warme editie in de meimaand, er een fris familielid bij. Dan is het voor de eerste keer PLOEGENDIENST Winterfestival: Vorstverlet. Uiteraard weer helemaal in stijl der arbeid, maar dan in een extra coole verpakking. Met een Ploeg & Bezopie-bar, area’s als De Zoutopslag en uiteraard frisse dj-duo’s.

 

We constateerden het eerder al: het festivalseizoen wordt steeds verder opgerekt. De –R- in de maand is allang geen belemmering meer voor organisatoren en publiek.

Maar waar de meeste festivals het indoor zoeken in de frissere tijden, kiest PLOEGENDIENST voor zijn eerste Winterfestival gewoon de ‘zomerse’ setting van het recreatiemeer.

PLOEGENDIENST

Uitverkochte werkvloer

De Asterdplas is zaterdag 9 december het decor voor het eerste PLOEGENDIENST Winterfestival. Bijgenaamd ‘Vorstverlet’, want uiteraard blijven ze trouw aan het thema: werk. Het concept en de beleving zijn heilig. En dat werkt weer, letterlijk en figuurlijk; het debuut gaat af op een uitverkochte werkvloer.

“Voor ons is het echt een uitdaging om een indoor festival buiten te realiseren in de koude maanden”, aldus organisator Tijn Kapteijns. “Buiten een festival als Winterpark op Aquabest is het voor Brabantse begrippen vrij bijzonder. En voor Breda is het sowieso uniek.”

Met carnaval trek je ook gewoon een winterjas aan en bouw je buiten een feestje

PLOEGENDIENST

“Tegelijkertijd is het voor ons Brabanders ook weer niet heel gek”, zegt hij. “Met carnaval trek je ook gewoon een winterjas aan en bouw je buiten een feestje.”

Het gaat wel echt een wintereditie worden, verduidelijkt hij. Geen winter- of kerstfestival, zoals er al zoveel zijn. “Uiteraard zorgen we goed voor ons publiek. We hebben vuurtjes en overdekte area’s. Maar verwacht geen ijsbanen of kerststallen. Het blijft allemaal wel binnen het concept.”

Het Oudste Beroep

De werkende mens blijft dus centraal staan. De techno-area op PLOEGENDIENST Winterfestival heet ‘De Zoutopslag’. “Daar wordt gewoon doorgewerkt dus. In tegenstelling tot onze mainstage, ‘Vorstverlet’. Dat is een bouwplaats, waar het werkt echt stilgelegd wordt.”

Uiteraard is er ook de onvermijdelijke ‘vieze’ area met r&b en guilty schuivers, kondigt de organisatie aan. “Dat heet bij ons ‘Het Oudste beroep’. Nee, heeft geen reet met de winter te maken, maar wel met werken. Zie het maar als een hitsig opwarmplekje rond het meest klassieke beroep ter wereld.”

En zo gaat het maar door. De pendeldienst van en naar het station heet ‘Deze bus rijdt wel’, met verwijzing naar de wintersores in het OV. De Koek en Zopie wordt de ‘Ploeg & Bezopie-bar’. “Daar kun je lekker pimpelen met chocomel met rum.”

Benny Rodrigues b2b De Sluwe Vos

Alle dansvloeren zijn overdekt en verwarmd. De toiletten idem. “Daar hebben we ook nog een pleerave. Bij de food area idem, ook overdekt en met feestje erbij.”

>> Zie ook: PLOEGENDIENST Festival heeft een thema dat Werkt <<

PLOEGENDIENST

Daarmee zouden we de line-up bijna vergeten. Diverse aansprekende, veelal speciaal samengestelde ploegen treden aan. Tijn kijkt onder meer uit naar Benny Rodrigues met De Sluwe Vos.

“Die hebben vorig jaar op Lowlands ook de tent afgebroken. Dense & Pika, bekend van het Drumcode-label, kunnen natuurlijk ook een potje lekker klappen. En daarnaast hebben we veel mooie, opkomende namen.”

PLOEGENDIENST Winterfestival – Vorstverlet heeft een capaciteit van 5.000 bezoekers. Tijn verwacht dat debuut meteen uit gaat verkopen.


PLOEGENDIENST Winterfestival

PLOEGENDIENST Winterfestival – Vorstverlet

Zaterdag 9 december, 13:00-23:00 uur, Asterdplas Breda. Voor meer info en tickets zie de eventpage.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...