woensdag, januari 19, 2022
spot_img
HomeFeaturesPRIME TIME: Amelie Lens @ Awakenings 2018

PRIME TIME: Amelie Lens @ Awakenings 2018

-

Afgezegde optredens, festivals waar een streep doorheen gaat. Ook de muziekindustrie zingt een toontje lager als gevolg van de huidige coronacrisis. Helaas is de partyagenda de komende maanden vrijwel helemaal leeg. Echter zal muziekstreaming ongekend hoog zijn omdat iedereen thuis is en muziek luistert. Een mooi moment voor ons en onze lezers thuis om terug te blikken op de beste evenementen en festivals van de afgelopen seizoenen. PRIME TIME is een terugkomende rubriek op This Is Our House waarin onze Huisgenoten hun favoriete livestreams en sets met jullie delen. Deze week de keuze van Anne-Claire: Amelie Lens live @ Awakenings Festival 2018.

Belgisch techno-fenomeen

Een intense set met een goede trackselectie. Ze opent de set met haar interpretatie van techno klassieker Teach Me, oorspronkelijk geproduceerd door Adam Beyer in 2014. De manier waarop ze acid house terugbrengt in haar platen kan ik erg waarderen. Het verbaast mij iedere keer weer hoe ze met zoveel kalmte achter de knoppen zoveel mensen uit hun dak kan laten gaan.

Haar stijl wordt door sommige ‘business techno’ of ‘mainstream’ genoemd, een sound wat een groter publiek aanspreekt. Dat betekent niet dat ze minder faam verdient dan andere grote namen in de scene. Tijdens liveoptredens ga ik vaak minder af op de kwaliteit van de set, maar op de sfeer die de artiest overbrengt. Zoals ik eerder benoemde, is Amelie’s crowd control ongeëvenaard. Ik vind haar een bijzonder goede vrouwelijke dj en zeer toonaangevend in de techno scene, die momenteel nog wordt gedomineerd door mannen.

- Advertisement -

Het maakt haar niks uit of ze een underground of business techno dj is. Ze doet gewoon haar ding en probeert het publiek te laten genieten met wat ze te bieden heeft. Deze set verdient daarom voor mij een plek op de bovenste plank.

Beluister Amelie Lens ook op Spotify.


Prime Time

Heb jij een set die je met ons wilt delen? Plaats een bericht op onze Facebookpagina met waarom iedereen deze moet bekijken!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Awakenings (25) jubileert met 2 festivals: Spaarnwoude (april) en Beekse Bergen (juli)

Awakenings Festival trekt naar het zuiden. Nadat woensdag al werd gehint op een grote stunt, kondigde Awakenings donderdag aan...

House en techno in november: de maandtips van Casper Gout

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper...