zaterdag, november 26, 2022

PRIME TIME: Excision 2 Hour Set @ Lost Lands 2019

-

Home » Features » PRIME TIME: Excision 2 Hour Set @ Lost Lands 2019

Afgezegde optredens, festivals waar een streep doorheen gaat. Ook de muziekindustrie zingt een toontje lager als gevolg van de huidige coronacrisis. Helaas is de partyagenda de komende maanden vrijwel helemaal leeg. Echter zal muziekstreaming ongekend hoog zijn omdat iedereen thuis is en muziek luistert. Een mooi moment voor ons en onze lezers thuis om terug te blikken op de beste evenementen en festivals van de afgelopen seizoenen. PRIME TIME is een terugkomende rubriek op This Is Our House waarin onze Huisgenoten hun favoriete livestreams en sets met jullie delen. Deze week de keuze van Wessel Hop: Excision 2 Hour Set Live op Lost Lands 2019.

 

Jeff Abel

Voor de bass-liefhebbers onder ons is dit geen onbekende naam. Jeff Abel, beter bekend als Exicision, dropte een twee uurs set op Lost Lands 2019. Dit festival in Legend Valley, Ohio is er een van Jeff zelve en programmeert ieder jaar weer een barrage aan grote en kleine, maar kwalitatief hoge artiesten.

De Amerikaanse stijl van bass-muziek is voor mij een van de hoofdredenen om deze set te kiezen. Niet alleen is de nummerselectie mega-goed, wat mij het meest raakte was de show productie; de gigantische led-schermen met een specifieke bewegende visual per track.

Indrukwekkende set

Excision is tegenwoordig misschien niet het meest innovatief, maar hij is er een van way-back. Gedurende zijn carrière is hij op vele manieren een pionier geweest, zowel in zijn tracks als de manier waarop shows gedaan worden.

Zelf heb ik het genot nog niet gehad om Jeff live te zien, maar wel heb ik al veel verhalen gehoord over de impact van zijn shows. De Excision nummers doen mij via Spotify al aan, maar deze set is all-round, groots en indrukwekkend.

Pompende basslines, schreeuwende synths, wobbelende geluiden en snoeiharde drums. Van hybrid trap en euphorische dubstep tot riddim en harde brostep. Of je er nou compleet los op gaat of laidback van de show geniet; dit is er een voor op de plank.

Beluister Excision ook op Spotify.


Prime Time

Heb jij een set die je met ons wilt delen? Plaats een bericht op onze Facebookpagina met waarom iedereen deze moet bekijken!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Nieuwe bass music releases in januari: de top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

PRIME TIME: DJ Chuckie live @ Luxurush 2004

Afgezegde optredens, het festivalseizoen van 2020 waar een streep doorheen gaat. De evenementenbranche zingt een toontje lager als gevolg...