woensdag, december 6, 2023

Puinhoop Kollektiv op tour naar Mysteryland en Sneakerz in GIFs

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Puinhoop Kollektiv op tour naar Mysteryland en Sneakerz in GIFs

Als je een vluchtige blik door hun touragenda neemt, valt het meteen op dat ze de hele zomer en ver daarna volgeboekt zijn. De piek is net achter de rug, maar de rust is nog ver te zoeken. Puinhoop Kollektiv gaat hard. Zo hard dat ze soms zelf niet meer weten waar ze de afgelopen week gedraaid hebben.

De drie Zuidoost-Brabantse jongens Lars, Rik en Tommy zijn nu zo’n drie jaar bezig. Binnen die betrekkelijk korte tijd hebben ze al op bijna elk feest, festival en kroeg gestaan met hun eclectische mix aan house, hiphop, obscure hits en zelfs Nederlandstalige levensliederen. Werkelijk waar alles komt voorbij. Ze schromen geen enkel genre. Toen er werd voorgesteld om een dag mee op tour te gaan, twijfelden we geen moment. Onze gifjes-koningin Jeanne des Bouvrie had haar camera paraat om deze doldwaze dag vast te leggen. 

Eindhoven, 14.00 uur

We beginnen bij het begin: zaterdagmiddag om 14.00 uur bij Rik thuis in Eindhoven. Een knus en hip ingerichte woning in het centrum waar bij binnenkomst onze aandacht meteen getrokken werd naar onderstaande wezens. Milo en Sith hebben geen haar, maar dat maakt ze niet minder schattig. “En het scheelt een hoop stofzuigen”, zoals Rik treffend zegt.

Puinhoop_Kollektiv _ 1

Al snel druppelt de rest binnen. We moeten opschieten, want om 16.30 uur hebben de heren een optreden op Mysteryland in Haarlemmermeer. Daarna meteen weer terug de auto in voor een optreden op Sneakerz in de Stad in Eindhoven om 20.00 uur. Misschien niet het drukste programma voor hen, maar wel eentje die nauw aansluit gezien de reistijd. Toch zijn ze nog nooit te laat gekomen, zegt Lars.

Een klein probleempje bij aanvang: hun tourwagen is net kapot gegaan. Of we zeven mensen kunnen verdelen over twee auto’s. Die van tourmanager Rob en de Fiat Seicento van onderstaande. Geen probleem. Benen in de nek en hup, de A2 op.

Puinhoop_Kollektiv _ 4

Lars, de MC van Puinhoop Kollektiv, zit bij ons in de auto. Onderweg hebben we het over touren, gekke eisen van een niet nader te noemen artiest op Starbeach (Chersonissos, red.) en vreemde momenten tijdens hun eigen optredens in het buitenland. “In de kroegen waar we tijdens onze Wintertour draaiden, kon je in ruil voor het laten zien van je tieten een shotje krijgen. Franse vrouwen deden dat nog ook! Echt bizar!”, vertelt Lars. 

‘Franse vrouwen lieten hun tieten zien voor een shotje. Bizar!’

Mysteryland, Haarlemmermeer, 16.15 uur

Gelukkig staat op Mysteryland een volle Kris Kross stage op ze te wachten. Zodra we zijn ingecheckt bij de artiestenbalie, voel je de energie stijgen. Het podium is letterlijk 50 meter lopen vanaf de poort waar we binnen komen. Naffz staat nog te draaien en het eerste biertje van de dag wordt opengetrokken.

 

Rik gaat alvast de trap op om zich te installeren.  Zodra Naffz zijn laatste plaat  inzet, nemen Tommy en Rik het roer over. Voor een festival is het nog vroeg op de dag, maar het publiek vermaakt zich aanzienlijk.  

Puinhoop_Kollektiv _ 2

Lars pakt de microfoon en laat die een uur niet meer los. Hoewel dit voor Puinhoop Kollektiv begrippen een rustige set is, weten ze er al meteen een paar knallers in te gooien. 

PuinHoop_Mysteryland_7

Naast de Kriss Kross stage is bovenstaande eigenlijk het enige wat we zien van heel Mysteryland, maar gelukkig valt er in de tent annex gigantische schuur genoeg te beleven.

PuinHoop_Mysteryland_19

PuinHoop_Mysteryland_13

Gelukkig hebben de mannen geen hoogtevrees, want de dj-booth staat hoog. Voor Lars lijkt het allemaal niet uit te maken. Hij springt van het rechtse uiteinde naar het linkse, dan middenvoor en zweept het publiek nog extra op in de zomerse hitte.

PuinHoop_Mysteryland_11

Hoe verder de set vordert, hoe losser het publiek komt. Lars roept in de microfoon: “Jullie hebben drie opties!” Het publiek krijgt drie tracks voorgeschoteld. Uit die drie mogen ze kiezen welke er gedraaid wordt en aan het gejuich te horen wordt er voor de laatste gekozen. Rik zet de plaat in en zo naderen we het einde van de korte, maar krachtige set van Puinhoop Kollektiv op Mysteryland.

PuinHoop_Mysteryland_8

17.40 uur

Er valt geen minuut te verliezen. Zodra de set is afgelopen, worden de spullen gepakt en gaan we snel terug naar de auto’s.

PuinHoop_Mysteryland_22

Tankstation Tango op de A9, 18.15 uur

Oja, verrek, er moet ook nog gegeten worden. We hebben afgesproken om te stoppen bij het eerste tankstation dat we tegenkomen op de snelweg. “Het eten langs de weg hoort erbij”, vertelt tourmanager Rob. “Jammer dat dit niet zo’n luxe plek is waar je volop keus hebt.”

Er wordt een lading broodjes ingeslagen die snel wordt opgegeten. Het is in ieder geval genoeg brandstof voor de volgende gig in Eindhoven.

PuinHoop_Mysteryland_3

Ondertussen moet er ook nog een filmpje worden opgenomen voor een prijsvraag. Lars neemt het woord en tourmanager Rob filmt het geheel. Binnen twee minuten staat alles erop.

PuinHoop_Mysteryland_2

Pret onderweg, 18.30 uur

Via de A9 rijden we de A2 op. We hebben nog een kleine anderhalf uur voordat de set op Sneakerz in de Stad in Eindhoven moet beginnen. Op de terugweg gaan Lars en Tommy mee in de Fiat. Dolle pret onderweg, want het lukt om Rob bij te houden. A2 Racer is er niks bij.

Puinhoop_Kollektiv _ 5

Sneakerz in de Stad, Stadhuisplein Eindhoven, 20.00 uur

Precies tien minuten voor aanvang betreden we het podium in ‘onze’ eigen stad Eindhoven. Wat een contrast met Mysteryland, maar het voelt meteen als thuis komen. Hier geen artiestenbalie en moeilijke stagemanagers, maar gewoon achterom het podium op. Het enige podium trouwens.

PuinHoop_Sneakerz_1

PuinHoop_Sneakerz_4

Het is nog redelijk rustig voor een gratis festival midden in het centrum, maar zodra Moksi zijn laatste plaat draait en Rik en Tommy weer de knoppen overnemen, is de toon meteen gezet. Lars pakt de microfoon en laat die opnieuw niet meer los. Alsof het een magneet is aan zijn handpalm. Dit is op en top Puinhoop Kollektiv.

En rust op de dansvloer betekent ook genoeg ruimte om te bewegen. Maar dat hoeven we deze dame niet uit te leggen.

PuinHoop_Sneakerz_5

Lars ruilt voor even zijn microfoon in voor een ander instrument. Een heus CO2-kanon wordt in zijn handen geduwd en je hoeft hem niet te vertellen wat je daar mee kan doen.

PuinHoop_Sneakerz_10 PuinHoop_Sneakerz_12

Er werd ons in de auto een hardere set beloofd en die krijgen we ook. Geen plaat, beat of genre blijft onaangeroerd. Opnieuw wordt alles uit de kast getrokken voor een eclectische chaos. Lars springt van hot naar her en gaat helemaal op in zijn element.

PuinHoop_Sneakerz_15

Rik en Tommy staan achter hun vertrouwde dj-tafel, netjes zij aan zij.  Aan hun blik te zien genieten ze volop. Naadloos wordt er op elkaar ingespeeld. Het is bijna onmogelijk om hun keur aan tracks op te noemen. Horen we daar nu Adèle voorbij komen?

PuinHoop_Sneakerz_16

Dat het warm is moge duidelijk zijn. Deze jongens hebben verkoeling gevonden, maar dat geldt niet voor de set van Puinhoop Kollektiv. Aan het einde wordt nog even stevige free- en hardstyle ingezet en zo naderen we het einde van een inspannende én enerverende dag.

Op het Stadhuisplein nemen PLN-B, Jordy Dazz, Jay Hardway en Paul Elstak het stokje over. De rust is nog lang niet wedergekeerd en dat zal voorlopig ook niet gebeuren.

xx snachts na puinhoop

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

21×2021: het jaar van Tinlicker

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...