dinsdag, februari 27, 2024

REACTiVATE 2017: 5 gouden tracks uit de classics tijd

-

Home » Algemeen » REACTiVATE 2017: 5 gouden tracks uit de classics tijd

REACTiVATE debuteert zaterdag 2 december als solo-evenement in sporthal Beekdal in Haaren. Die dag vieren we de geschiedenis van hardstyle met de klassiekers van weleer. De voorpret begint hier, met 5 classics die zeker niet mogen ontbreken.

Crypsis ft. Kold Konexion – Sonic Sabotage

Weet je nog dat… Crypsis samen met Kold Konexion de plaat ‘Sonic Sabotage’ uitbracht in 2009? De track was onderdeel van het Crypsis’ album ‘Statement Of Intent’. Zeker in die tijd was ‘Sonic Sabotage’ vrij experimenteel te noemen.

“Ik vind ‘Sonic Sabotage’ nog steeds een hele dikke, krachtige track”, zegt Crypsis 8 jaar later. “Er zit geen vocal of punchline in en dat heeft die plaat ook niet nodig. Hij begint heel rustig, alsof je op het strand ligt te chillen. En wanneer je denkt dat je helemaal ‘zen’ bent, komt ‘Sonic Sabotage’ om de hoek kijken. De tranceachtige melodie sleurt je mee in een andere wereld.”

Coone – The Challenge

Weet je nog dat… Coone het presteerde om in één maand een album te maken waarin hij ook nog eens samenwerkte met dj’s uit binnen- en buitenland? Op voorhand zou je zeggen: onmogelijk. Maar Coone kreeg het in 2011 voor elkaar.

Het album kent vele pareltjes, waaronder de gelijknamige track ‘The Challenge’. Maar ook ‘Universal Language’ en ‘D.W.X.’ samen met Da Tweekaz behoren tot de ultieme klassiekers van deze Belgische held.

Zatox & Tatanka – Loops & Things

Weet je nog dat… Zatox & Tatanka na de zomer van 2010 een hit van jewelste scoorden met ‘Loops & Things’? Italianen hebben altijd een grote invloed gehad op hardstyle en dat geldt zeker voor deze twee. De mechanische melodie van ‘Loops & Things’ is uit duizenden te herkennen.

Op grote evenementen als Q-BASE, Thrillogy en Qlimax bewees ‘Loops & Things’ zich als floorfiller. Zeker na die kenmerkende ‘Set me free!’ ter afsluiting van de mid intro, ging het los.


Klone – Dragon Lair (Builder remix)

Weet je nog dat… Technoboy en Tuneboy onder verschillende aliassen deel uitmaakten van het Italiaanse label The Saifam Group? Klone en Builder waren twee van die aliassen. De remix van Dragon’s Lair dateert alweer uit 2007. D-Block & S-te-Fan brachten met een vette mash-up van SAIFAM-tracks nog een ode aan het label. Wat een gouden tijd!

“Onze standaard was om minstens één track per week te releasen. Dat was ook de reden dat we veel verschillende aliassen hadden. Moeite kostte het niet, integendeel zelfs. Vooral die eerste jaren liepen we werkelijk over van de inspiratie. En iedere dj draaide onze platen.”

Josh & Wesz – I Got You & Tempo Pusher

Weet je nog dat… de carrière van Josh & Wesz een ongekende boost kreeg toen Luna op Qlimax 2006 hun tracks ‘I Got You’ en ‘Tempo Pusher’ draaide? Vanaf dat moment was het ‘aan’ voor Josh & Wesz.

“Als wij terugdenken aan onze tracks ‘I Got You 2007’ en ‘Tempo Pusher’, dan denken wij aan onze eerste grote boeking op Decibel outdoor 2007 in de Hard Bass tent. Daar draaiden we de tracks voor het eerst. Niets is mooier dan zo’n droom die uitkomt. Dit hebben wij mede te danken aan alle support die wij kregen van het publiek, de organisaties en de dj’s die onze voorgaande releases (‘Rock It’, ‘Floor Filler’ en de Natte Asbak EP) op feesten als Hard Bass, Qlimax en Defqon.1 draaiden. Tot op de dag van vandaag zijn wij iedereen nog steeds eeuwig dankbaar voor alle steun en support.”

In de aanloop naar REACTiVATE lichten we ook 5 setjes uit de classics tijd uit.


REACTiVATE

REACTiVATE wordt zaterdag 2 december van 14:00 tot 01:00 georganiseerd in sportdal Beekdal in Haaren. Tickets kosten 35 euro en zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...