zaterdag, december 2, 2023

Rebirth Festival opent festivalseizoen en dit kun je verwachten

-

Home » Algemeen » Rebirth Festival opent festivalseizoen en dit kun je verwachten

Bij velen begint het al te kriebelen, maar niet getreurd. Nog een paar weken wachten en we mogen weer de wei in. De lente is begonnen en dat betekent dat het festivalseizoen niet lang meer op zich laat wachten. Rebirth Festival in Haaren doet opnieuw de aftrap. This Is Our House kijkt met NSCLT, Adaro, B-Front, Deluzion, RVAGE en Slim Shore vooruit naar het 2e weekend van april.

Na een half jaar vol indoorfeesten, zien we op 8 en 9 april in Haaren voor het eerst weer de vertrouwde festivaltenten. “Dit is het begin van het festivalseizoen en dat voel je aan alle kanten. Iedereen is er klaar voor en heeft er weer zin in. Dat maakt de sfeer zo uniek”, vindt Adaro.

Hij is één van de vele artiesten die op Rebirth Festival de start van het festivalseizoen kleur moet geven. Adaro staat zondag op de mainstage, waar we van hem ‘een beukende set vol variatie’ kunnen verwachten. “Alle kanten van de rauwere hardstyle komen voorbij.”

Rebirth Festival Adaro

NSCLT (Rebirth mainstage)

Pieter Verstijnen en Jasper Pijnenburg vormen samen de act NSCLT. Een Rebirth Festival zonder dit tweetal is haast ondenkbaar. NSCLT staat zowel zaterdag als zondag op de Rebirth mainstage.

Jullie maken dit jaar het anthem. Hoe bijzonder is dat? En wat voor plaat is het geworden?
“Het is een ontzettend grote eer om het anthem te mogen maken. Er zijn de laatste jaren steengoede anthems gemaakt door grote artiesten. Dit maakt het tegelijkertijd ook een behoorlijke uitdaging. We zijn erg trots op het eindresultaat. Het is een anthem met ‘ballen’ geworden. Stevige melodie, stoere vocalen en een dansbare mid intro. De break is thematisch uitgewerkt in de sfeer van de trailer en de akkoorden in de melodie passen goed bij Rebirth.”

Welke band hebben jullie met Rebirth Festival?
“We hebben een sterke band met de organisatie van Rebirth Festival omdat we ze al van jongs af aan kennen. Het feest hebben we zien groeien tot het festival dat het nu is. Zelf komen we uit Haaren, dus we kunnen altijd te voet naar het terrein. Als bezoekers waren we bij de 1e editie, vanaf de 2e editie hebben we altijd opgetreden. We kijken extra uit naar Rebirth omdat dit het eerste festival van het jaar is.”

Wat kunnen we van NSCLT verwachten op Rebirth?
“We gaan natuurlijk onze Cultivate-platen draaien. De laatste daarvan, ‘Be Loud’ met MC DL, draaien we voor het eerst op Rebirth. Daarnaast vinden we het ook cool om wat vergeten platen te draaien. Doel is om de hele tent op z’n kop te zetten.”

Rebirth Festival NSCLT

B-Front (hosting Rebirth mainstage zondag)

Veldhovenaar Bob van der Palen zit met zijn act B-Front in een goede flow. Hij is verantwoordelijk voor de hosting van de mainstage op zondag. Daar zal ook de première zijn van zijn nieuwe show ‘Beyond Reality’.

Hoe bijzonder is het om een stage te hosten op Rebirth?
“Het is altijd bijzonder wanneer een van de meest toonaangevende festivals in Nederland je vraagt om een dag te hosten.”

Kun je in het kort iets vertellen over de nieuwe show?
“Ik wil nog niet te veel kwijt, maar wat ik kan zeggen is dat ik overuren maak in de studio om nieuwe muziek te produceren voor een nieuw concept ‘Beyond Reality’. Ik loop al jarenlang met een idee rond en dat kan ik nu eindelijk presenteren in de vorm van een nieuwe visuele show. Daarom kan ik niet wachten tot Rebirth Festival.”

>> Zie ook: Beleef B-Front tijdens Beyond Reality #1: van droomidee tot show <<

Welke band heb je met het festival?
“Elk jaar kijken we uit naar Rebirth Festival. Het is de start van het buitenseizoen, waar we eindelijk de koude winter achter ons kunnen laten. Dat is ook te merken aan de bezoekers. Iedereen heeft er veel zin in en dat maakt de sfeer tijdens Rebirth zo speciaal.”

Rebirth Festival B-Front

Deluzion (Rebellion)

Het Bossche duo Max Lenssen en Bart van den Hanenberg zien we als Deluzion steeds vaker terug in de line-ups van verschillende feesten. Ze stonden vorig jaar op Rebellion, het indoorfeest van Rebirth. Op het festival staan ze opnieuw in de Rebellion-area.

Welke band hebben jullie met Rebirth?
“Rebirth Festival is een festival waar we allebei al jaren komen. Hier wordt het lang verwachte festivalseizoen ingeluid. We kwamen hier al toen het nog niet zo groot was als nu. Het is mooi om te zien hoe de mannen achter Rebirth het festival op de kaart hebben gezet. Voor ons is het een festival dat niet overgeslagen mag worden. Eerder dit jaar stonden we ook op het indoorfeest Rebellion, wat echt een gruwelijk dik feest was. Het is een eer om terug te mogen komen op Rebirth.”

Wat kunnen we van jullie verwachten op Rebirth?
“Rebirth Festival speelt zich een beetje af in onze achtertuin. We komen uit Den Bosch en er zullen dan ook extra veel bekenden zijn. Dit maakt het natuurlijk nog een beetje specialer. We zijn we erop gebrand een tandje extra te geven. Zoals mensen van ons gewend zijn willen we er gewoon echt een feestje van maken. Vette melodieën en harde kicks! Er moet geramd worden.”

Welke track gaan we daar zeker horen en waarom?
“We hebben nog een paar projecten openstaan die we graag willen afmaken of willen testen op Rebirth. Hier zitten ook twee collabs bij met Nightfall en Retrospect. Dus nieuwe muziek gaan we sowieso draaien. Maar tracks die al eerder uitgebracht zijn op Fusion Records, ga je zeker horen. Denk aan FCKN CRMNL, Hustler en Aunt Rhody. Al met al willen we er een set neer gaan zetten die wij zelf in ieder geval niet snel vergeten. We hopen dat we een goede indruk achterlaten bij het publiek.”

Rebirth Festival

RVAGE (Reborn)

RVAGE is een nieuwkomer in de hardstyle-scene. De 20-jarige Menno Hectors draait op zaterdag in de nieuwe talentenarea Reborn.

Hoe bijzonder is het om als talent op Rebirth te staan?
“Voor mij is het heel bijzonder omdat dit mijn eerste optreden wordt als artiest van A2 Records. Maar dit is ook de opening van het festivalseizoen én direct het allereerste festival waar ik mag draaien.”

Wat kunnen we van je verwachten tijdens je set?
“Vooral veel nieuwe tracks, waaronder een aantal solotracks en een collab met Devin Wild. Daarnaast vind ik het ook tof om wat oudere platen te draaien zodat je het ‘hardstyle-gevoel’ van vroeger krijgt. Uiteindelijk draait het allemaal om gezelligheid en sfeer.”

Welke band heb je met Rebirth?
“Ik ben zelf nog nooit op Rebirth geweest, maar ik heb het wel elk jaar in de gaten gehouden. Mijn band met Rebirth zal wel bijzonder worden, nu ik er mag staan als RVAGE en dit ook mijn eerste festival als artiest wordt.”

Rebirth Festival

Slim Shore (Reactivate)

Henry Snijders uit Deurne draait al ruim tien jaar mee. Eerst als Dutch Master, later onder de naam Slim Shore. Met ‘Scars’, ‘Chemical’ en ‘Scary Noises’ had Snijders enkele grote hits te pakken. Lange tijd was het stil rond Slim Shore, op Rebirth Festival vinden we hem terug in de Reactivate-area.

We zien je niet meer zo vaak als vroeger. Hoe komt dat?
“Eind 2012 kreeg ik de kans om als ghostwriter voor een act bij Fusion te produceren. Dat heb ik tot begin 2016 met veel plezier gedaan omdat ik zo ook iets meer tijd met mijn gezin kon doorbrengen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het optreden achteraf wel gemist heb. Daarom ben ik blij dat er weer boekingen gepland staan. Het blijft toch vet om mensen los te zien gaan op je tracks.”

Hoe ga je ons op Rebirth mee terug nemen in de tijd?
“Ik vind het heel leuk om weer eens wat oude Dutch Master-tracks van me te draaien, gecombineerd met wat ander spul uit die tijd. Laatst had ik een boeking in Groningen en daar ging een groep zo los op ‘Scars’, dat ik die plaat niet mag vergeten. Andere suggesties zijn altijd welkom.”

Welke band heb je met het festival?
“Ik moet altijd meteen denken aan het anthem van Ran-D en B-Front. Die plaat kan ik overigens ook wel in mijn set draaien. Dat Rebirth een Brabants festival is, belooft in ieder geval veel gezelligheid.”

Rebirth Festival

Rebirth Festival

Tickets voor Rebirth Festival zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...